Durf jij het aan? Beklim Mount Everest!

Durf jij het aan? Beklim Mount Everest!

Dit is een letterlijk hoogtepunt! Vanaf Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vertrek je richting het Basecamp van Mount Everest. De route wordt ook wel de hemelse route genoemd en barst van de fotomomenten. Groene bossen, lokale dorpjes, landschappen die uitgesleten zijn door gletsjers en mooie glooiende dalen... Je komt het allemaal tegen. Dit is niet zomaar een reis, je gaat flink de hoogte in en zult fysiek sterk moeten zijn!  

Ga je mee?
Advies of boeken

Duur:15 dagen
Start: Kathmandu
Eindigt in: Kathmandu
Gemiddelde groepsgrootte: 10
Leeftijd: 18-39

Nepal Basecamp Everest

Dag 1 Kathmandu

Vandaag ontmoet je de groep waar je de rondreis in Nepal mee gaat maken. De intro begint 's avonds, dus je hebt de hele dag om Kathmandu te verkennen.  

Dag 2 Vlucht naar Phakding

Vanaf Kathmandu vlieg je naar Lukla. Deze vlucht is spectaculair! De landingsbaan ligt in de bergen en de landingsbaan loopt sterk omhoog. Vanaf hier hike je naar Phakding. Je blijft een tijdje in Phakding om aan de hoogte te wennen.  

Dag 3 - 4 Phakding/Namche Bazaar 

Je blijft nog een nachtje in Phakding slapen, maar krijgt vandaag tijd om naar dorpjes als Thame and Khumjung te gaan. Khumjung wordt ook wel het groene dorp genoemd. Je zit al op een hoogte van 3440 meter en als je goed kijkt, kun je Mount Everest al zien!  

Dag 5 Tengboche 

Als het goed is, ben je wat meer aan de hoogte gewend en ben je klaar voor een langere hike. Je loopt vandaag 7 uur door bossen, door bosjes (rhodondenderon struiken), langs rivieren en over bruggen. Het is echt een prachtige trektocht die je naar een hoogte van 3810 meter neemt.  

Dag 6 Dingboche

Vanaf Tenboche loop je naar Dingboche. Wat je vandaag tegenkomt zijn de rhodondeneronstruiken, berkenbomen en coniferen. Opvallend zijn de vele tamme fazanten, die zijn er in overvloed sinds er niet meer gejaagd mag worden.
Dit is de enige plek waar gerst wordt verbouwd en in de zomer zie je wilde bloemen. Het uitzicht is hier adembenemend, je kunt Mount Everest goed zien! Je bereikt vandaag 4410 meter!

Nepal -dinboche -stupa -everest -base -camp

Dag 7 Uitzichten waar je U tegen zegt

Dinboche is vandaag nog je basis. Je kiest vandaag zelf wat je gaat doen: wennen aan de hoogte of een geweldige hike maken. Je weet zeker dat je prachtig uitzicht krijgt op Imja Tse (een 6000 meter hoge berg) de Lhotse berg (8516 meter) en/of de ijsgebergtes die je bij de doorgang van Amphu Lapcha ziet.

Dag 8 Op naar Lobuche

Je bent weer wat aan de hoogte gewend en gaat weer verder met de wandeltocht. Je gaat langs de Khumbu gletsjer op weg naar Lobuche. Je gaat steeds hoger en kunt dus weer genieten van fantastisch mooie uitzichten op Nuptse. Je bereikt een hoogte van 4900 meter.

Dag 9 Aankomst bij Everest Base Camp

Je gaat door op de Khumbu gletsjer en bereikt het uitzicht van gister: Nuptse. Het is een bijzondere dag, want nadat je de Changri Gletsjer oversteekt kom je aan bij het Everest Base Camp! Ben jij ooit eerder op 5300 meter geweest?

Dag 10 Zonsopgang om nooit te vergeten

Klim je bedje uit voor een trekking naar Kala Pattar. Hier heb je het beste zicht op Everest en zult een onvergetelijke zonsopkomst ervaren. Het is een pittige trektocht vanwege de hoogte, maar goed te doen op een heldere dag.

Nepal-kalla-patthar-everest-base-camp

Dag 11 Van Pheriche naar Tengboche

De afdaling is gister al begonnen, maar de tocht over Imja Khola brengt je verder naar een hoogte van 3840 meter. Je bezoekt het enige en hoogste dorp van de omgeving. In Pangoche vind je de oudste boeddhistische kerk van Khumbu, deze is gebouwd om de oudste sint van Khumbu, Lama Sanga Dorje, te eren.

Dag 12 Dalen naar Monjo

Vanaf Tengboche vertrek je richting Monjo naar een hoogte van 2835 meter.

Dag 13 Even relaxen in Lukla

Op de laatste dag van de trekking is het tijd om lekker te ontspannen. Besef jij dat je de hoogste berg ter wereld van wel heel dichtbij hebt gezien?

Dag 14 Terug naar Kathmandu

Je vlucht naar Kathmandu vertrekt vroeg zodat je de hele dag tijd hebt om met of zonder de groep Kathmandu te zien. Je verblijft nog 1 nacht in een hotel en kunt na vandaag zelf weer bepalen wat je gaat doen!

Reizen met G Adventures

G Adventures biedt al sinds 1990 mooie rondreizen op alle uithoeken van de wereld aan. De Engelstalige gids vertelt je alle ins en outs, je bezoekt projecten van Plan Terra, de non-profit organisatie van G Adventures, én je krijgt genoeg vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Accommodatie, bijna alle maaltijden en vervoer zijn inbegrepen. Ideaal dus!

Reizen met G adventures betekent:

  • Waar voor je geld
  • Unieke ervaringen
  • 100% vertrekgarantie na betaling
  • Een Engelstalige gids (CEO genoemd)
  • Veel vrijheid tijdens de reis
  • Projecten bezoeken van Plan Terra; de non-profit organisatie van G adventures.
Lees ook
Contact