14-Daagse rondreis door Sumatra

14-Daagse rondreis door Sumatra

Wil jij een toffe rondreis maken in Indonesië? Dan is dit een mooie route van 14 dagen. Reis je liever niet alleen? Doe het dan in een groep met andere jonge backpackers. Dat bespaart je ook nog eens tijd (want vervoer is inbegrepen).

Duur:14 dagen
Start: Medan
Eindigt in: Padan
Gemiddelde groepsgrootte: 10
Leeftijd: 18-39

14 daagse rondreis door Sumatra

Dag 1 Medan

Vandaag ontmoet je de groep waar je 14 dagen mee gaat optrekken. Arriveer je vroeg, dan heb je genoeg tijd om Medan nog even in te gaan voordat de introductie begint.

Dag 2. Medan > Tangkahan

's Ochtends staat er een stadswandeling gepland in Medan. Bezoek een aantal hoogtepunten van deze stad, waaronder Maaimoon Palace. Een paleis bestaande uit 30 kamers gebouwd door de sultans van Deli in 1888. Hierna stap je in de minibus richting te jungle van Tanghakan.

Dag 3 Tangkahan > Bukit Lawang

Na een hobbelige rit in de minibus kom je aan in Bukit Lawang, wat vlak naast het Gunung Leuser National Park ligt.

Dag 4 Bukit Lawang

Vandaag heb je de mogelijkheid om een trekking te maken in de jungle van het Gunung Leuser NP. In dit National Park leven oerangoetans, gibbons en meer apensoorten, grote kans dat je wildlife gaat spotten dus!

Oerangoetangs in SumatraOerangoetangs in Gunung Leusder National Park

Dag 5 Bukit Lawang > Berastagi

Het wordt tijd om Bukit Lawang te verlaten en met de bus door te rijden naar de volgende bestemming; Berastagi. Je bent in de middag vrij om te doen wat je wil. Het is hier wat frisser, dus trek die wandelschoenen aan en dompel onderweg in een hot spring.

Dag 6 Berastagi

Ben je in Berastagi dan is het beklimmen van de Sibayak vulkaan een must. Sta vroeg op om de zonsopgang te bekijken vanaf hoge hoogte voor een geweldig uitzicht! Gun jezelf wat ontspanning na het hiken en dompel (weer) in een hot spring.

Sibayak Vulkaan In Sumatra IndonesiëSibayak Vulkaan

Dag 7 Berastagi > Samosir Island

Er staat een lange rit op de planning, maar wel naar 's werelds grooste kratermeer; het Tobameer.

Tobameer in Sumatra, IndonesiëTobameer

Dag 8 Samosir Island

Tijd om te relaxen! Zwem in het warme water van het Tobameer of snuif wat cultuur tijdens het bezoeken van lokale dorpjes. Het is aan jou wat je gaat doen vandaag.

Dag 9 Samosir Island/Padang Sidempuan

Om in Bukittinggi aan te komen, moet er 's avonds een tussenstop gemaakt worden in Padang Sidempuan. Gelukkig is de route wel heel erg mooi vandaag!

Dag 10 Padang Sidempuan > Bukittinggi

De rit wordt vervolgd nar Bukittinggi. Onderweg stop je voor een lunch en een bezoek aan een kruidentuin. 's Avonds maak je met een gids een kleine wandeling door de stad. Hij of zij zal je ook tips geven, zoals waar je supermarktjes en ATM's kan vinden.

Dag 11 Bukittinggi

In Bukittinggi kan je raften en kajakken, maar de stad heeft ook mooie bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Sianok Canyon of the Japanse grotten gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jij bepaalt!

Dag 12 Bukittinggi > Padang

Je reist verder naar de kustplaats Padang. In de middag heb je vrije tijd.

Dag 13 Padang

Geniet van een volle dag aan het strand of ga met een dagtour de idylische eilanden Pagang en Pasumpahan bezoeken. Waan je een dag op parelwitte stranden, tussen de palmbomen en omringd met turquoise water. Relax, snorkel of ga hiken voor te gekke uitzichten.

Dag 14 Padang

De rondreis is alweer voorbij. Er staat alleen nog een ontbijtje in het hotel op je te wachten voordat je afscheid neemt van je groep en verder reist.

Reizen met G Adventures

G Adventures biedt al sinds 1990 mooie rondreizen op alle uithoeken van de wereld aan. De Engelstalige gids vertelt je alle ins en outs, je bezoekt projecten van Plan Terra, de non-profit organisatie van G Adventures, én je krijgt genoeg vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Accommodatie, bijna alle maaltijden en vervoer zijn inbegrepen. Ideaal dus!

Reizen met G adventures betekent:

  • Waar voor je geld
  • Unieke ervaringen
  • 100% vertrekgarantie na betaling
  • Een Engelstalige gids (CEO genoemd)
  • Veel vrijheid tijdens de reis
  • Projecten bezoeken van Plan Terra; de non-profit organisatie van G adventures.
Lees ook
Contact