Duiken in Koh Sdach, Cambodja

Duiken in Koh Sdach, Cambodja

De duikschool waar we mee samenwerken in Koh Sdach wordt gerund door Noren en heeft echt iets speciaals. De bungalow ligt aan de rand van het water, waardoor je (bijna) letterlijk van je bed het water in kan springen. Een magisch plekje voor de duikliefhebbers onder ons en het behalen van je duikbrevet.

Duiken in Cambodja

Duiken in Koh Sdach is zowel geschikt voor beginners als voor ervaren duikers. Vanaf de bungalow zie je de gekleurde visjes al voorbij zwemmen. Dichtbij bevinden zich allerlei duikspots. Afhankelijk van het weer neemt de duikschool je om de andere dag mee naar de riffen van Shark Island en Condor waar het grotere mariene leven te zien is.

Beste reistijd voor Koh Sdach

Koh Sdach ligt op een paar uur rijden van de Thaise grens. Het eiland is te bereiken met een korte boottocht vanaf het vaste land. Koh Sdach is omringd door eilanden en ligt middenin deze eilandengroep. De beste reistijd voor Koh Sdach is van oktober t/m juni.

Bungalow in Koh Sdach

Accommodatie

Als je hier eenmaal bent, is de kans groot dat je langer wilt blijven. Op deze magische plek blijven sommigen dagen of zelfs weken langer dan gepland. Het is geen fancy resort, maar wel een heel bijzondere plek om te verblijven tijdens je duikcursus. Je kan overnachten in een gedeelde dorm op de zolder van de bungalow of in het romantische tuinhuisje wat geschikt is voor twee personen. De bungalow ligt aan het water, het tuinhuisje aan de rand van de jungle. Allebei leuke en bijzondere locaties! 

Slapen in de bungalow
Op de zolder van de bungalow zijn de gedeelde slaapplekken. Deze één- en tweepersoonsbedden zijn gescheiden van elkaar door gordijnen. Elke slaapplek heeft een kluisje. De badkamer wordt gedeeld. 

Gemeenschappelijke slaapplek op zolder

Privé tuinhuis
Het tuinhuisje ligt aan de rand van de jungle achter de bungalow en biedt plek voor twee personen. Geschikt voor stellen, twee vrienden of de luxe backpacker die meer ruimte voor zichzelf wil. 

Tuinhuis in Koh Sdach

Het duikpakket is inclusief

  • Accommodatie met ontbijt
  • Duikcursus met duikuitrusting
  • Transfer per boot naar lokale eilandjes
  • Dagtrip naar Shark Island of Condor Reef

Når du mestrer teorien og teknikken kan du dra ut på dypere vann med en longtail båt

Reizen naar Koh Sdach

De makkelijkste manier om te reizen naar Koh Sdach is via Sihanoukville, Phnom Penh, Kampot en Koh Kong. Een heel avontuur als je met lokaal vervoer reist, want dat zit je waarschijnlijk krapjes tussen de locals en beesten die ook naar het eiland moeten. Wil je iets meer comfort, dan kan de duikschool een privéchauffeur voor je regelen.

Duikcursussen

Wil je duiken, dan heb je een duikbrevet nodig. Ook wel je Open Water genoemd. Deze haal je met het Learn to Dive pakket. Heb je deze al en wil je hier graag wat duiken, ga dan voor het Fundiving pakket. Ga je voor de volgende uitdaging, dan kan je de Advanced Course doen.

Lees ook
Contact