Zeilen in Kroatië

Zeilen in Kroatië

Maak deze zomer een fantastische zeiltocht over de Middellandse Zee. Al zonnend op het dek zeil je langs de mooie kust van Kroatië met een vintage zeilboot. Aan boord wachten andere jonge reizigers, een kok en bar op je.

Je hoeft niet ver te reizen voor een zonovergoten reis met supermooie natuur. Kroatië is een bestemming die je zeker niet zal teleurstellen! Daarnaast is Kroatië veel goedkoper dan populaire zomerbestemmingen in het Middellandse zeegebied als Italië, Griekenland en Spanje.

Duur: 8 dagen
Start in: Split 
Eindigt in: Split 

 

Highlights:

  • Het gevoel van eiland naar eiland te varen in Kroatië aan boord van een vintage zeilboot
  • Struin rond in de historische steden Split en Dubrovnik
  • Heerlijke temperaturen
  • Reis samen in groep met andere jongeren
  • Bezoek vier verschillende eilanden
  • Happy hours op de boot
  • Mogelijkheid om langer in Kroatië te blijven na de zeiltocht
  • Accommodatie, ontbijt en lunch inbegrepen

Young And Fun Sailing Cruise Croatia

Dag 1: Split - Makarska

Het zeilavontuur is gestart en de eerste etappe van de tocht gaat van Split naar Makarska. Onderweg is er een stop in Krilo Jesenice waar je optioneel kan gaan raften op de Cetina rivier. (Dit is optioneel en niet bij de prijs inbegrepen). Sluit de dag af met een drankje in één van de bars in Makarska.

Raften in Kroatië

Dag 2: Makarska - Korčula

Na een lekker ontbijt zeilen we van Makarska richting Korcula. Een stad waarvan wordt gezegd dat het de geboorteplaats van Marco Polo is. Geniet van de dag op de zeilboot en bereid je voor op een avondje stappen in het centrum.

Dag 3: Korčula - Dubrovnik

We zetten koers naar de stad Dubrovnik, wat door velen één van de mooiste steden op aarde wordt genoemd. Eerst neemt onze gids je mee op een tocht door deze historische stad. Hierna heb je genoeg tijd om zelf te gaan struinen door de stad, te winkelen en drankje te doen op een terras. De zeilboot legt aan in de haven van Dubrovnik, dus je bent vrij om te gaan waar je heen wilt vanavond. Blijf je op de boot of ga je voor een avondje stappen?  

Zeilen langs DubrovnikDubrovnik

Dag 4: Dubrovnik - Mljet

In de ochtend worden de zeilen al vroeg gezet richting Mljet en het Mljet National Park. Hier heb je de hele namiddag om het eiland de ontdekken op eigen houtje. De toegangsprijs voor het nationaal park is niet inbegrepen in de prijs. Het entreeticket voor het park geeft je ook toegang tot een boottochtje naar het eiland van St. Mary in het Big Lake. 

Zeilen in Mljet, KroatiëMljet

Dag 5: Mljet - Hvar

Voordat we vandaag zeilen naar de stad Hvar wordt er onderweg gestopt bij de Paklinski eilanden. Hier heb je de mogelijkheid om mee te doen met een beachvolleytoernooi. Later op de dag kom je aan in de jet-set stad Hvar, die bekend staat om zijn bars en clubs. Goeie reden om hier 's avonds een drankje te doen dus!

Zeilen langs Hvar, KroatiëHvar

Dag 6: Hvar - Omis

Wat is beter na een nacht stappen dan chillen op het betoverende Golden Cape strand op het eiland Brac. Na een zwempauze en lunch zeilen we verder naar Omis waar je kan ziplinen boven de Cetina rivier. Niet zo'n adrenalinejunkie? Ga dan het oude stadscentrum in om de vele monunumenten en geschiedenis van Omis te ontdekken of ga zwemmen bij één van de stranden. 

Zeilen in KroatiëOmis

Dag 7: Omis - Split

Na het ontbijt en een zwemstop onderweg zeilen we terug naar Split. Dwaal door de stad, ga winkelen, bezoek bezienswaardigheden en duik in het nachtleven. Niet te missen is natuurlijk het UNESCO-beschermde Diocletian Paleis en het Bacvica strand. Maak je op voor de laatste avond met de groep.

Zeilen in Kroatië

Dag 8: Split

Na een heerlijk ontbijt is het moment jammer genoeg aangebroken om afscheid van de crew en elkaar te nemen. 

Ben jij klaar om op een zeiltocht te vertrekken? 
De zeiltochten hebben een leeftijdsgrens van 18 - 35 jaar. Vliegtickets zijn niet in de prijs inbegrepen. 

 

Lees ook
Contact