6 te gekke surfspots in Europa

6 te gekke surfspots in Europa

Je hoeft niet helemaal naar Hawaii of Bali te reizen om te kunnen surfen. In Europa vind je verschillende bestemmingen die perfect zijn om aan je surfskills te werken of te leren surfen. Dus pak je surfplank en reis naar een van deze super vette surfspots deze zomer.

1. Surfen in Ericeira, Portugal

Welkom in één van de beste surfplekken ter wereld. Aan de westkust van Portugal vind je het kleine vissersdorpje Ericeira. Deze plek is een waar surfmekka, zowel voor beginners als gevorderde surfers. Surfen in Portugal is niet voor niets zo populair. 

Surfen in Ericeira, Portugal

Hoe kom je er? Ericeira ligt op een 50 kilometer van Lissabon. In sommige van de surfpakketten is er ook een airport pick-up inbegrepen. Je kan natuurlijk ook een auto huren en al roadtrippend naar het surfkamp rijden.

Leer surfen in Portugal, Ericeira

 

2. Surfen in Le Pin & Vieux Boucau, Frankrijk

Langs de Franse westkust vind je verschillende, goede surfbestemmingen. Le Pin Sec is een echte verborgen schat en ligt op een uurtje rijden ten noordwesten van Bordeaux. Le Pin is een rustige en nog niet bekende plek, dus jij en je surfbuddies hebben de golven en het strand voor jullie zelf. Hier geen al te gekke partywaves waar je constant moet uitkijken voor andere surfers in het water.  

Surfen in Frankrijk, Le Pin Sec

 

Het tegenovergestelde vind je in Vieux Boucau, dat op 20 minuten ten zuiden van Le Pin ligt. Deze surfbestemming is heel populair onder de surfers. Vieux Boucau staat bekend om zijn prachtige stranden, gezellig dorpje en leuke bars. De surfplek is een topbestemming voor jouw surfvankantie en voor degenen die op zoek zijn naar een mix van zon, zee, strand en natuurlijk surfen! 

 

Hoe kom je er? De makkelijkste manier is om in de auto in te springen en er naartoe te rijden. Zie je zo'n lange rit niet zitten, dan kan je natuurlijk ook naar Bordeaux vliegen en van daaruit een auto huren en naar Le Pin of Vieux Boucau rijden. Wil je helemaal niet zelf rijden? Dan kunnen we ook vervoer voor je regelen.

3. Surfen in San Vicente, Noord-Spanje

Langs de noordkust van Spanje vind je het kleine stadje San Vincente. Het prachtige zandstrand ligt op slechts 10 minuutjes van het centrum en beschikt over optimale surfcondities.

Leer surfen in Spanje, San Vicente

Hoe kom je er? De dichtstbijzijnde luchthaven is Santander of Bilbao. We kunnen je helpen bij het regelen van transport vanaf de luchthaven of je kan in beide steden lokale bussen pakken die je naar San Vincente brengen. 

 

4. Surfen in Fuerteventura, Spanje

Fuerteventura is het hele jaar door een vette surflocatie. De meest populaire surfspot bevindt zich aan de noordkust van het eiland in het dorpje CorrelejoNaast surfen kan je nog een heleboel andere outdoor activiteiten doen. Dit eiland kent ook een aantal leuke kitespots. Een auto is noodzakelijk op Feurteventura. Zonder kom je nergens. Er is wel openbaar vervoer, maar dit is niet altijd even betrouwbaar. 

Surfen in Fuerteventura, Spanje

Hoe kom je er? Nadat je geland bent op de luchthaven van Fuertaventura kan je de shuttlebus nemen naar het surfkamp (boek dit wel van tevoren), een lokale bus of zelf een auto huren. 

 

5. Kitesurfen in Sardinië, Italië

Ja, we weten het. Kitesurfen is niet hetzelfde als golfsurfen. Maar dit betekent niet dat dat het minder cool is. Daarnaast staat Sardinië gekend als als één van de allerbeste kitesurfbestemmingen in Europa. Kitesurfen in Sardinië is enorm populair geworden de laatste jaren en het eiland trekt kitesurfers van over de hele wereld aan. De beste plek om te kitesurfen is dicht bij Porto Botte in het zuidelijke deel van het eiland. En naast al dat eten kan je natuurlijk ook genieten van de heerlijke Italiaanse keuken tijdens je verblijf. 

Kitesurfen in Sardinië

Hoe kom je er? Vlieg naar Cagliari en huur een auto. Het voordeel is dat je er in je vrije tijd op uit kan trekken en de rest van Sardinië kan ontdekken.

 

6. Kitesurfen in Komin, Kroatië

Tussen Split en Dubrovnik vind je het kleine plattelandsdorpje Komin terug. Komin is een van de topbestemmingen voor kitesurfers en het staat dan ook gekend als de beste locatie om te kitesurfen in heel Kroatië. Het hoogseizoen loopt van juni tot september en er gaat zo goed als geen dag voorbij dat de weersomstandigheden niet gunstig zijn. Combineer je trip met een zeiltrip langs de riviera en haal het beste uit je tijd in Kroatië.

Kitesurfen in Kroatië

Hoe kom je er? Vlieg naar Split en rij verder naar Komin. De rit naar Komin neemt zo'n 1,5 uur in beslag en wij kunnen je helpen met het vinden van een huurauto in Kroatië. 

Lees ook
Contact