Top 8 safari's in Afrika

Top 8 safari's in Afrika

Op safari gaan is gegarandeerd een geweldige ervaring. Wil je weten waar je moet zijn in Afrika voor een safari of ben je aan het twijfelen of dit wat voor jou is? Check dan deze acht nationale parken in Afrika. Wedden dat je dan bent overtuigd!

#8 Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park is het derde grootste national park van Zuid-Afrika. Het originele olifantengedeelte is in 1931 opgericht toen hier nog maar 11 olifanten leefden. Nu heeft het park een afgesteld ecosysteem en is het de thuisbasis voor meer dan 600 olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns, hyena's, luipaarden, antilopen en meerdere zebrasoorten. Net zoals in het Kruger Park kan je hier zowel met een gids mee als met je eigen auto door het park rijden. De beste safari-ervaring is vaak wel met een gids, die je alle ins en outs kan vertellen over het park, de dieren en hun leefomgeving. Bovendien kan hij of zij als geen ander goed spotten.

Safari i Addo Elephant National Park, Sør-Afrika

#7 Hwange National Park, Zimbabwe

Hwange National Park in Zimbabwe behoort in de top 10 van Afrika's grootste national parks. Het park is de thuisbasis van leeuwen, giraffen, hyena's, cheeta's, luipaarden en de zeer bedreigde Afrikaanse wilde hond, maar het zijn voornamelijk de olifanten die hier het meest voorkomen. Hwange heeft namelijk één van de grootste olifantpopulaties ter wereld. Er leven hier zo'n 40.000 olifanten! De beste tijd om een safari te maken in Hwange NP is tussen juli en oktober.

Safari i Hwange National Park, Zimbabwe

#6 Etosha National Park, Namibië

Namibië scoort op natuur en wildlife erg hoog. Het is één van de mooiste landen van Afrika dankzij de vele diersoorten en zijn unieke natuur. Etosha National Park behoort thuis in het rijtje van Afrika's beste national parks door de idylische omgeving van het park en de vele drinkplaatsen waar veel wildlife te vinden is. De beste tijd voor een safari in Etosha is tussen april en oktober.

Safari i Etosha National Park, Namibia

#5 Bwindi Impenetrable National Park, Oeganda

Één van de meest bekende national parks in Oost-Afrika is Bwindi Impenetrable National Park. Hier leeft bijna de helft van alle overlevende berggorilla's van de wereld. Dus als je een groot fan bent van deze apensoort, dan moet je in Oeganda zijn! Naast berggorilla's vind je hier ook 120 andere soorten zoogdieren, zoals olifanten en chimpansees. Het leven in het regenwoud kan hier best lastig zijn voor deze dieren. Regenwoud? Ja, het regent hier tot 2,5 meter per jaar!

Safari i Bwindi Impenetrable National Park, Uganda

#4 Serengeti National Park, Tanzania

Serengeti National Park ligt in het noorden van Tanzania en wordt door velen bezocht. En niet zonder reden. Dit park is schitterend. Serengeti is de thuisbasis van de grootste dierenpopuluaties ter wereld. Serengeti heeft toegang tot de Masai Mara, waar De Grote Trek plaatsvindt. Om deze trek met eigen ogen te zien, kan je het best in juli/augustus en november/december het park bezoeken. Het is megaspectaculair om hordes wilde dieren de Mara Rivier, vol met krokodillen, te zien oversteken. Nog een ander hoogtepunt van Serengeti is dat hier de grootste leeuwenpopulatie van Afrika leeft. Goeie kans om deze te zien in de savanne dus. En als je wilt, kan je dit ook nog eens vanuit een luchtballon doen. Hoe tof!

Safari i Serengeti National Park, Tanzania

#3 Kruger National Park, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de tweede op de lijst van meestbezochte landen van Afrika. Het land heeft meerdere national parks, waaronder het grote Kruger park. Het is Zuid-Afrika's grootste safaribestemming. Een groot voordeel van Kruger is z'n ligging. Het park is gemakkelijk te bereiken vanaf Johannesburg. Daarnaast kan je dit park ook bezoeken met je eigen auto. Maak het geheugenkaartje van je camera leeg voordat je vertrekt, want die staat na de safari vol nijlpaarden, leeuwen, cheeta's. luipaarden, neushoorns en meer wildlife. 

Safari i Kruger National Park, Sør-Afrika

#2 Chobe National Park, Botswana

Chobe National Park in Noordwest-Botswana heeft in verhouding tot andere gebieden één van de hoogste concentraties aan wildlife en heeft de grootste Afrikaanse olifantenpopulatie. Hier leven er zo'n 50.000 van. Tussen 12 en 3 verplaatsen de dieren zich naar de rivier om te drinken en af te koelen. Krokodillen liggen in het water en nijlpaarden zijn aan het badderen, terwijl kuddes olifanten, giraffen en buffels zich verzamelen langs de rivier. Baboons lopen overal, net zoals impala's en koedoe's. Kijk je in de verte dan zie je jakhalzen en leeuwen. En als je geluk hebt ook luipaarden! Probeer dan nog maar eens je focus te houden.

Safari i Chobe National Park, Botswana

#1 Masai Mara National Reserve, Kenia

De Masai Mara staat met stip op nummer één van beste safari's van Afrika. Het reservaat wordt door velen zelfs beschouwd als beste ter wereld. Het is dan ook de grootste attractie van Kenia. De Masai Mara is een eindeloze savanne vol met wilde dieren en een landschap van wereldklasse. Zoals eerder al verteld, vindt hier De Grote Trek plaats. Miljoenen gnoes, zebra's en gazellen bezetten tussen juli en oktober deze vlakte op zoek naar voedsel. Het is de thuisbasis van grote roofdierenpopulaties als leeuwen, luipaarden en cheeta's. Het maakt niet uit of je eerder op safari bent geweest. Een safari in de Masai Mara is als geen ander! 

Safari i Masai Mara, Kenya

Wil je nu ook op safari?

We snappen het helemaal als je nu ook het gevoel hebt om op safari te gaan in Afrika. Daarom hebben we een aantal toffe safari's voor je uitgelicht:

 

Lees ook
Contact