Roadtrip route Amerika met 13 fotogenieke stops

Roadtrip route Amerika met 13 fotogenieke stops

De perfecte reisfoto maken is niet altijd even gemakkelijk. Maar, geef toe, als je er dan één hebt en je er ook nog veel likes voor krijgt op Instagram, dan is dat best een chill gevoel. Deze roadtrip staat geheel in het teken van fotogenieke plaatsen in Amerika. Hier maak je dus sowieso die mooie plaatjes voor thuis! 

1. San Francisco

Begin je roadtrip in San Francisco. Cruise een paar dagen rond in deze kleurrijke en dynamische stad. Natuurlijk maak je hier een foto van de Golden Gate Bridge. Daarna kan je door naar het bekende Alcatraz en Pier 39 wat de thuisbasis is voor veel zeeleeuwen. Bezoek ook de wijk Haight Ashbury voor wat hippie vibes.

Golden Gate Bridge in San Francisco

2. Yosemite National Park

Vervolg je roadtrip door Amerika naar Yosemite National Park. Het gebied staat bekend om het prachtige landschap met indrukwekkende watervallen, rotsen en het weerspiegelende Mirror Lake. In het park vind je ook The Grizzly Giant, een 1800 jaar oude sequoia boom. De boom heeft een stamboom met een diameter van 10,5 meter en is daarmee met uitstek de grootste boom van het bos!

Mirror Lake in Yosemite National Park

3. Bodie

Na al het groen in Yosemite rijd je door naar Bodie, een voormalige mijnstad in de jaren 1800. Deze spookstad wordt vandaag de dag beschouwd als historisch monument en laat je het leven van een kleine mijnbouwgemeenschap van vroeger zien. Foto's die hier worden geschoten gaan je sowieso veel likes opleveren.

Bodie Ghost Town

4. Death Valley

Death Valley heet niet zomaar de dode Vallei. Je rijdt nu namelijk naar één van de warmste plaatsen ter wereld. Ondanks deze donkere naam is het national park waanzinnig mooi. Hier zie je grote gebieden van zoutpannen, hoge bergen, zandduinen en diepe kloven. Check ook Badwater Basin als je er toch bent!

Zandduinen in Death Valley, Californië

5. Las Vegas

Viva, Las Vegas! The Strip in Las Vegas staat bekend om de ontelbare neonlampen en luxueuze hotels, maar natuurlijk vooral de enorme casino's. Vanaf de Stratosphere Tower heb je een geweldig uitzicht over de Vegas Strip. Waag een gokje, speel Black Jack of Roulette en hoop op wat geluk. Drink een glas op je winst of verlies en geniet van alle entertainment. En je weet "What happens in Vegas, stays in Vegas!"

De Strip van Las Vegas

6. Valley of Fire

Dit national park is de oudste in Nevada en heeft zijn naam te danken aan zijn magische rode zandstenenformaties. Arch Rock mag je hier niet missen. Deze natuurlijke boog wordt helaas langzamerhand te zwaar voor z'n eigen ondersteuning waardoor de boog op een gegeven moment zal instorten. Wacht dus niet te lang om de Valley of Fire te bezoeken!

Valley Of Fire Arch Rock

7. Zion National Park

Ben je in het Zion National Park wandel dan naar de Canyon Overlook voor een geweldig uitzicht over de Zion Canyon. Niet alleen een groot favoriet onder toeristen, maar ook onder fotografen voor het perfecte shot. De wandeling omhoog is kort en makkelijk.

De Canyon Overlook in Zion National Park

8. Antelope Canyon

De Antelope Canyon in Arizona is een bijzonder natuurverschijnsel met z'n nauwe kloven en golvende wanden. Het perfecte moment om hier een foto van te maken, is als de zon naar binnen schijnt. Ben je nog niet zo'n pro op fotografiegebied of lukt het niet om je lichtinstellingen goed te zetten, dan kunnen de parkgidsen je hierbij helpen!

Antelope National Park

9. Horseshoe Bend

Vlakbij het stadje Page in Arizona en zo'n 20 minuten rijden van de Antelope Canyon vind je Horseshoe Bend. Hier zie je de Coloradorivier een cirkel maken rondom een gigantische rots, wat de rivier de vorm geeft van een hoefijzer en waar het z'n naam ook aan te danken heeft. Maak hier sowieso een stop, want dit gaat je gegarandeerd mooie plaatjes opleveren.

Horseshoe Bend in Arizona

10. Grand Canyon

Niet alleen is de Grand Canyon de diepste in z'n soort, maar ook de langste. Met z'n adembenemende landschap is deze kloof een mooi natuurverschijnsel. Het beste moment om hier een foto te maken is als de zon op komt. Kamperen kan je doen in het National Park.

Do not miss the chance to experience the sunrise at Grand Canyon - you will not regret it.

11. Joshua Tree National Park

Dit national park staat niet alleen bekend om de Joshuaboom, maar ook als de plek waar twee woestijnen samenkomen. De Mojave en de Coloradowoestijn, elk met een eigen ecosysteem, kruisen hier elkaars gebied. Daarnaast kan je in dit park geweldig sterren kijken. De lucht boven de woestijn dient zich perfect om de heldere sterrenhemel in de nacht te bekijken. Reis je gedurende de zomer, dan is midden augustus de beste tijd om vallende sterren te spotten.

Joshua Tree National Park

12. San Diego

Vanuit de national parks rijd je door naar de kust van San Diego. Huur een surfboard en pak een golf bij het strand La Jolla, Black's Beach of Imperial Beach. Bezoek de La Jolla Cove en maak hier een foto tijdens zonsondergang. Na een lange trip van activiteiten is het tijd om een goed restaurant op te zoeken en een drankje te drinken bij één van de vele bars in downtown San Diego.

Bekijk de zonsondergang bij La Jolla Cove, San Diego

13. Los Angeles

De roadtrip eindigt in Los Angeles. Niet te missen zijn de Universal Studios, de Hollywood Walk of Fame en natuurlijk een selfie met het bekende Hollywood bord op de achtergrond. Klaar met cruisen door de stad en bekende celebs spotten? Rij dan door naar het strand van Venice of Santa Monica om lekker te relaxen en wat zon op te doen voordat je doorreist naar je volgende bestemming of weer naar huis gaat.

Roadtrippen in Los Angeles

Route

San Francisco – Yosemite National Park – Bodie - Death Valley – Las Vegas – Valley of Fire – Zion National Park – Antelope Canyon & Horseshoe Bend – Grand Canyon – Joshua Tree – San Diego – Los Angeles

Duur: 3 weken
Afstand: 3285 km

Auto huren maar nog geen 25?

Auto huren maar nog geen 25?
Ben je nog geen 25 jaar, maar wil je wel een auto huren in Amerika? No worries. Via KILROY boek je een huurauto in Amerika zonder jongerentoeslag en met alle verzekeringen inbegrepen.
Mail KILROY Zoek en boek
Tags: VS, roadtrip, route
Lees ook
Contact