Een maand backpacken in Thailand

Een maand backpacken in Thailand

Thailand is backpackland nummer één. Thailand heeft letterlijk alles te bieden wat jij zoekt in een avontuurlijke vakantie. Van het bergachtige noorden met rijstvelden, verborgen watervallen, authentieke bergtempels en lokale dorpjes waar geen toerist te vinden is tot aan het exotische zuiden met hippe stranden, palmbomen en helderblauw water waar je tropische vissen met het blote oog ziet zwemmen. En wat dacht je van de chaotische wereldstad Bangkok? Hier komt de beste Backpackroute voor Thailand van een maand!

Geschreven door Sander Hillegers van Tips Thailand 

Begin in Bangkok (3 dagen)

Na een lange vlucht ben je eindelijk aangekomen in Bangkok. Je avontuur begint op -waar anders- de Khao San Road, in de backpackerswijk Banglamphu. Je vindt hier moderne, maar spotgoedkope, hostels waar je direct in contact komt met andere backpackers. Bezoek het Koninklijk Paleis, Wat Pho en de Wat Arun of maak een onvergetelijke fietstocht door de buitenwijken van Bangkok. 's Avonds geniet je met een drankje in je hand van de chaotisch, gezellige sfeer rondom de Khao San Road.

Khao San Road in BangkokKhoa San Road, Bangkok

 

Volgende stop: Chiang Mai (4 dagen)

Vervolgens pak je de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. Je bespaart niet alleen geld (3e klasse tickets v.a. €8) om op deze manier lange afstanden te overbruggen, maar het is ook nog eens een avontuur. 's Morgens kom je aan in de leukste stad van Thailand; Chiang Mai! Deze stad staat bekend om zijn relaxte sfeer, hippe restaurantjes en barretjes, maar ook om de natuur. Wat dacht je van urenlang ziplinen door de jungle of meerdaagse jungle-tochten maken door het Doi Inthanon National Park. Maar Chiang Mai is ook de plek om olifanten te verzorgen in een olifantvriendelijk reservaat (Elephant Nature Park).

Rijstvelden in Chang Mai, ThailandRijstvelden in Chang Mai

 

Hippie vibe in Pai (3 dagen)

Klaar voor de 762 bochten van Chiang Mai naar Pai? De weg brengt je over mistige bergtoppen van het noorden naar de Pai-vallei waar je meteen wordt meegezogen in de laid-back sfeer van Pai. Dit kleine dorpje in Thailand boordevol leuke, knusse bungalows, hostels, restaurantjes en natuurlijk de bekende Walking Street waar iedereen tot 's avonds laat te vinden is. Huur een scooter en ga op ontdekkingstocht want Pai heeft naast de vele watervallen (glijbanen!) ook een aantal prachtige grotten waarvan de Lod Cave de populairste is.

Scooter Huren Pai Richting Lod Cave

Zon, zee en strand in Krabi (3 dagen)

Na een kleine week in het relaxte noorden van Thailand pak je een binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Krabi. Binnen twee uurtjes is het landschap compleet verandert, want diezelfde dag nog lig jij aan één van de mooiste stranden van Thailand: Railay Beach. De volgende dag kun je boottripjes maken langs een aantal paradijselijke eilandjes met parelwitte stranden met o.a. Koh Poda en Koh Tup.

Railay Beach bij Krabi

Party en strand in Koh Phi Phi (2 dagen)

Je pakt gemakkelijk de ferry van Krabi naar Koh Phi Phi waar een heel nieuw paradijs op je wacht. Het beroemde en beruchte party-eiland van Thailand! Uiteraard bezoek je de wereldberoemde Maya-Bay, maar vergeet er geen snorkel- en/of duiktripje aan vast te plekken met hoogtepunten als Mosquito Island (Koh Yung) en Bamboo Beach (Koh Mai Phai)!

Koh Phi Phi in Thailand

 

Relaxen op Koh Lanta (3 dagen)

Na het bijzonder mooie, maar ook drukke Koh Phi Phi is het tijd om te ontspannen op Koh Lanta. Een heerlijk eiland met een fatsoenlijke weg waardoor je het eiland helemaal kunt verkennen. Bezoek het Mu Koh Lanta Marine Park op het zuidelijkste puntje van Koh Lanta waar de aapjes regelmatig een kijkje zullen nemen in jouw tas. Of ga relaxen aan Klong Khong Beach waar je veel goedkope, leuke bungalowtjes en reggae barretjes aan het strand vindt.

Koh Lanta National Park ThailandKoh Lanta

De jungle in Khao Sok National Park (3 dagen)

Houd vervolgens rekening met een reisdag (6 uur reizen met de mini-bus) want je verlaat Koh Lanta en bezoekt het magische Khao Sok National Park. Het - zonder twijfel - mooiste Nationale Park van Thailand. Slaap in een rieten hutje aan een uitgestrekt meer terwijl je wordt omringd door kalksteenkliffen die honderden meters uit het water rijzen. Maak een hike door de jungle, spot de gibbon en laat je omver blazen door de prachtige natuur.

Khoa Sok National Park, ThailandKhao Sok National Park

 

Full moon party in Koh Phangan (3 dagen)

En uiteraard mag je de Full Moon Party niet missen tijdens je backpackreis. Reken op duizenden uitbundige feestgangers, tienduizenden emmertjes met alcohol, een uitgestrekt strand, volle maan, knallende muziek en knotsgekke mensen die over brandende touwen en hoepels heen springen. Het is één groot gekkenhuis waar je uiteraard even van bij moet komen. En ook dat kan op Koh Phangan want het eiland is gezegend met rustige baaitjes ver weg van het feestgeruis zoals Ao Salad in het westen van Koh Phangan.

Full Moon Party in Koh Phangan, ThailandFull Moon Party in Koh Phangan

 

Laatste stop Bangkok en omgeving (5 dagen)

Via Surat Thani reis je weer terug (via bus, trein of vliegtuig) naar Bangkok waar je de laatste dagen nog even de tijd hebt om de omgeving te verkennen. Op één uurtje ten noorden van Bangkok vind je Ayutthaya met de meest prachtige en historische tempels van Thailand. Ten westen van Bangkok vind je Kanchanaburi, bekend van de Bridge over the River Kwai maar ook om de leukste watervallen van Thailand: de Erawan Watervallen. Of kies nog voor een jungle ervaring ten oosten van Bangkok in het Khao Yai National Park waar je o.a. wilde olifanten kunt spotten!

Budgetoverzicht Thailand

Bedankt Sander En Mariska van Thailandtips.nl!

Lees ook
Contact