{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Thailand

Markt in Bangkok | Reizen naar Thailand | KILROY
Kokosnoot in een hand | Thailand reizen | KILROY

Reizen naar Thailand

Reizen door Thailand is enorm geliefd en dat is niet gek, aangezien het voor vrijwel elke reiziger iets te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar eilandavonturen in het zuiden van Thailand of een meerdaagse trektocht door de groene jungle in het noorden. Het leven is er goedkoop, rondreizen is gemakkelijk, nieuwe vriendschappen maak je snel en de bevolking staat bekend om haar vriendelijkheid. Het land wordt niet voor niets 'het land van de glimlach' genoemd.

Of je nu een paar maanden door Azië gaat trekken of je gaat voor het eerst reizen, Thailand kan je niet overslaan. Het land heeft iedere reiziger iets te bieden, een rondreis door Thailand heeft vele mogelijkheden.

Meer weten over reizen naar Thailand? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis door Thailand

  • Tempels en ruïnes in Ayutthaya
  • Natuurwonderen in Khao Sok National Park
  • Het hippe backpackersdropje Pai
  • De Wat Phrathat Doi Suthep tempel in Chiang Mai
  • Duiken of snorkelen op Koh Tao
  • Elephant Nature Park in Chiang Mai
  • Het koninklijk paleis in Bangkok
  • De prachtige waterval bij Kanchanaburi
  • Floating markets nabij Bangkok

 

Start jouw reis in het bruisende Bangkok

Bangkok is de perfecte locatie om jouw rondreis door Thailand te starten. Van de majestueuze gouden koepels van het Koninklijk Paleis tot de levendige drukte van de Chatuchak Weekend Market, Bangkok biedt een schat aan ontdekkingen. De vriendelijke bevolking, het heerlijke eten op de streetfood markt en de serene Chao Phraya-rivier maken van Bangkok een bestemming die blijvende herinneringen en indrukken achterlaat.

 

Reizen door Noord-Thailand

Als je op zoek bent naar bergen, jungle en tempels, dan moet je richting het noorden van Thailand reizen. Je kunt de trein nemen vanaf Bangkok naar Chiang Mai, waar je bijvoorbeeld een trektocht door de jungle kunt maken. Hoewel dit in één dag kan, is een meerdaagse trektocht waarbij je overnacht bij de lokale bevolking in de jungle nog leuker. Als je avontuurlijk bent, kun je zelfs overnachten in een boomhut.

Een andere bezienswaardigheid in het noorden van Thailand is de beroemde brug over de rivier Kwai (Khwae Yai). Hier kun je overnachten op de rivier en in de buurt vind je ook een nationaal park met zeven watervallen. Het relaxte hippiedorpje Pai is ook een echte aanrader als je in het noorden van Thailand bent!

 

EILANDHOPPEN IN ZUID THAILAND

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand, dan zijn de Thaise eilanden de perfecte bestemming. Je kunt ervoor kiezen om de eilanden in het zuidoosten of zuidwesten van Thailand te bezoeken, of beiden door over land te reizen. Koh Phangan is wereldberoemd vanwege de Full Moon feesten, terwijl het buureiland Koh Tao een populaire bestemming is om te duiken. En heb je ooit de film 'The Beach' gezien? Die speelde zich af op de Phi Phi-eilanden (Koh Phi Phi) in het zuidwesten van Thailand. Als je een strandliefhebber bent, dan zijn de tropische eilanden in Zuid Thailand echt iets voor jou! Je kunt de verschillende eilanden gemakkelijk bereiken per boot.

Thailand heeft meer dan 1.400 eilanden verspreid over de Golf van Thailand en de Andamanse Zee. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we een kort overzicht met de verschillende tussen de populairste eilanden in het zuiden van Thailand gemaakt:

  • Phuket: Het grootste eiland van Thailand, bekend om zijn levendige nachtleven, diverse stranden en watersportmogelijkheden.

  • Koh Phi Phi: Bestaande uit Phi Phi Don en Phi Phi Leh, dit eilandengroep is beroemd om zijn adembenemende rotsformaties en lange zandstranden.

  • Koh Samui: Een populaire bestemming met weelderige jungles, kokospalmen en tropische stranden. Het eiland biedt een mix van ontspanning en avontuur.

  • Koh Tao: Bekend als duikparadijs, biedt Koh Tao kristalhelder water en levendige koraalriffen, waardoor het een favoriete plek is voor duikliefhebbers.

  • Koh Phangan: Beroemd om de Full Moon Party's, trekt dit eiland feestgangers aan, maar biedt ook rustigere gebieden en prachtige stranden.

  • Koh Lanta: Bestaande uit meerdere eilanden, staat Koh Lanta bekend om zijn serene sfeer, prachtige zonsondergangen en duikmogelijkheden.

 

Wil je meer weten over de verschillende tropische eilanden in Thailand? Lees onze eilandengids voor Thailand.

 

Door Thailand reizen per tuk tuk, trein, bus en boot

Rondreizen in Thailand is net als in veel andere delen van Azië gemakkelijk en goedkoop. Voor de korte afstanden kun je gebruik maken van tuk tuks, kleine gemotoriseerde taxi's. Je kunt ze niet missen. Wil je zelf bepalen waar je wanneer naartoe gaat, huur dan een scooter. Neem voor langere afstanden een buskaart, lokale bus, busje, trein of boot. Voor de wat langere afstanden is een vlucht een goede optie, deze kan je redelijk goedkoop vinden. Neem je een nachtbus of nachttrein, dan scheelt dat weer een overnachting. Deze voorbeeldroute kan je helpen bij het voorbereiden van je backpackreis door Thailand.

 

Groepsreis in Thailand

Wil je veel zien in een korte tijd of op plekken komen waar je zelf niet zo snel zult komen, kies dan voor een groepsreis door Thailand. Je reist in een internationale groep met een lokale gids die je alles laat zien wat Thailand zo leuk en bijzonder maakt en jouw vervoer en accommodatie zijn al voor je geregeld. Ga van de gebaande paden en laat je door de lokale gids meenemen naar onbekendere plekken.

 

BESTE REISTIJD THAILAND

In Thailand is het dankzij het tropisch klimaat het hele jaar door prettig reizen. Oktober tot en met maart is doorgaans de beste reistijd voor Thailand, met november en december als beste maanden. De natuur is dan op z'n mooist vanwege alle regen die gevallen is in het regenseizoen (mei/juni tot en met september/oktober). Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

 

Maak een gratis (online) afspraak

Inspiratie voor jouw reis naar Thailand

Meer inspiratie

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?