Spot met een 5-daagse rondreis de Big 5 in Zuid-Afrika

Spot met een 5-daagse rondreis de Big 5 in Zuid-Afrika

Het Mpumalanga gebied herbergt één van de grootste contrasten. In het westen is het gebied begrensd met weelderige bossen, kristalheldere beekjes en watervallen om vervolgens over te gaan in de vlakke laaglanden, met een rijke diversiteit aan flora en fauna. In het gebied bevinden veel privéreservaten evenals het Kruger nationaal park. We brengen tijd door in dit gebied en in ons eigen privéterrein. Tijdens dit avontuur worden we begeleid door zeer ervaren gekwalificeerde en opgeleide professionals.

Duur: 5 dagen
Start: Johannesburg
Eindigt in: Johannesburg

 

Highlights van deze rondreis:

  • Breng een bezoek aan het indrukwekkende Blyde River Canyon
  • Rijd in een jeep door het Kruger nationaal park
  • Spot de ‘Big Five’ en andere wilde dieren
  • Overnacht in de bijzondere kampen van Drifters

De route van de rondreis door Zuid-Afrika

Dag 1: Johannesburg – Bush Lodge

We reizen van de Drifters Johannesburg Lodge via een schilderachtige weg naar Mpumalanga. Onderweg bezoeken we Dullstroom, doorkruisen we Robbers Pass en brengen we tijd door in het historische stadje Pilgrim’s Rest. We brengen ook een bezoek aan Bourke’s Luck Potholes en de Blyde River Canyon. We overnachten in het goed uitgeruste en comfortabele Drifters Bush Lodge, wat grenst aan het Kruger Park. ’s Avonds wordt het diner op een open vuur bereid.

Dag 2: Bush Lodge

De tweede dag van de rondreis door Zuid-Afrika starten we met een wandeling op zoek naar wilde dieren. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en wordt begeleid door een Drifters gids. Onderweg stoppen we af en toe en leren we meer over de natuur. Na de wandeling keren we terug naar het kamp, waar we genieten van een brunch en je een duik kunt nemen in het zwembad van het kamp.

Leeuwen in Kruger Park, Zuid-Afrika

In de middag gaan we per jeep op zoek naar wildlife. Deze uitgebreide tocht zal een nachtelijke rit worden. Door ’s avonds op zoek te gaan naar wilde dieren, hebben we meer kans om dieren tegen te komen die je normaal gesproken niet ziet. Val ’s avonds weer in slaap met de geluiden van de natuur op de achtergrond.

Op zoek naar wildlife met een jeep

Dag 3: Kruger National Park

We verlaten het kamp en gaan naar het indrukwekkende Kruger nationaal park, waar we de rest van de dag doorbrengen vanuit de uitkijkpost van de auto.

Giraffen in Kruger Park Zuid-Afrika

Dag 4: Hazyview

Na het ontbijt maken we een rit door het Kruger nationaal park. We gaan op zoek naar de wereldberoemde ’Big Five’ en andere dieren die in het park leven. Vervolgens gaan we naar de volgende locatie in Hazyview. De Drifters Hazyview Lodge is een blokhut dat ligt in het subtropisch woud aan de Sabie rivier. Je kunt er heerlijk zwemmen, vogels spotten en mooie boswandelingen maken.

Hazyview Drifters Lodge in Zuid-Afrika

Dag 5: Hazyview – Johannesburg

Na een relaxte ochtend vertrekken we weer naar Johannesburg, waar we laat in de middag zullen aankomen.

 

Lees ook
Contact