Reis van Melbourne naar Alice Springs in 10 dagen

Reis van Melbourne naar Alice Springs in 10 dagen

Ervaar de indrukwekkende zonsopkomst en zonsondergang boven Uluru (Ayers Rock), bekijk The Twelve Apostles en slaap ondergronds in Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld'. Ook bezoek je de rotsformaties van Loch Ard Gorge en maak je een wandeling door de Valley of the Winds bij Kata Tjuta.

Duur: 10 dagen
Start: Melbourne
Eindigt in: Alice Springs
Maaltijden: 7 x ontbijt, 10 x lunch, 7 x diner

 

Highlights van deze rondreis:

  • Roadtrippen over de Great Ocean Road; bekijk The Twelve Apostles
  • Check de prachtige rotsformaties bij Loch Ard Gorge
  • Slaap onder de grond bij Coober Pedy; de opaalhoofdstad van de wereld
  • Geniet van zonsopgang en zonsondergang bij Uluru
  • Wandel door het indrukwekkende Valley of the Winds bij Kata Tjuta

14 Day Down South Outback Kaart

Dag 1: Melbourne naar Twelve Apostles

De eerste stops buiten Melbourne zijn de beroemde kusten Torquay (thuisbasis van de bekende surfmerken Rip Curl en Quicksilver), Bells Beach en Anglesea. Verder komen we via de Great Ocean Road langs Apollo Bay en Lorne waar je kan zwemmen, op ontdekking gaan of even lekker kan ontspannen. De Great Ocean Road is één van de meest spectaculaire kustwegen die je ooit zult zien. Bij Otway National Park maken we een wandeling door het oude, koele regenwoud. De dag kan niet mooier afgesloten worden dan met een zonsondergang bij de rotsformatie The Twelve Apostles.

Twaalf Apostelen in Melbourne, AustraliëThe Twelve Apostles

Dag 2: Great Ocean Road naar Grampians National Park

De hoogtepunten van dag twee langs de Great Ocean Road zijn Loch Ard Gorge, de London Bridge, de Bay of Martyrs en natuurlijk de prachtige landschappen niet te vergeten. Na de lunch vertrekken we landinwaarts naar het Grampians National Park. De middag brengen we door aan de voet van de MacKenzie watervallen en geniet van het uitzicht bij het uitkijkpunt The Balconies. Later op de dag komen er misschien wel kangoeroes en andere dieren tevoorschijn. We overnachten in een hostel dat middenin het Grampians National Park gelegen is.

Grampians National Park AustraliëGrampians National Park

Dag 3: Grampians National Park naar Adelaide

In de ochtend van dag 3 van de rondreis bezoeken we het Brambuk Aboriginal cultureel centrum. Daarna wandelen we door de prachtige Grampians. Op weg naar Adelaide lunchen we bij Mount Arapiles. ’s Middags rijden we verder naar Adelaide. Ondertussen kun je heerlijk genieten van de prachtige landschappen waar we doorheen rijden.

Mount Arapiles AustraliëMount Arapiles

Dag 4: Adelaide

Op dag 4 staat niets gepland. Je hebt vrije tijd om de stad Adelaide te verkennen.

Skyline van Adelaide, AustraliëAdelaide

Dag 5: Adelaide naar Wilmington

We verlaten Adelaide en rijden door de Clare Valley, één van de oudste wijnregio’s van Australië. De rondreis gaat door de zuidelijke Flinders Ranges waar we zullen lunchen en wandelen door Dutchman Stern voor een prachtig uitzicht over de oceaan en het landschap. Je kampeert onder eucalyptusbomen, ook wel Red Gum Trees, in Stony Creek.

Dag 6: Wilmington naar Coober Pedy

Na vroeg opstaan gaat de groepsreis verder naar Coober Pedy, hier komt ’s werelds grootste aanbod aan prachtige opalen vandaan. Het landschap is hier net zoals je op Mars zou zijn geland. Je kunt een tour naar een opaalmijn ondernemen of de ondergrondse attracties van Coober Pedy bekijken. Na een bezoek aan Josephines Kangaroo Orphanage en het avondeten, overnacht je ondergronds zoals de plaatselijke bevolking dat doet.

Ontmoet de kangaroo

Dag 7: Coober Pedy naar Uluru

Deze dag staat helemaal in het teken van de indrukwekkende rotsformatie Uluru. Hier zullen we ons kamp opzetten en genieten van de eerste, prachtige zonsondergang boven Uluru.

Ayers Rock in AustraliëUluru (Ayers Rock)

Dag 8: Uluru

Je hebt een hele dag om Uluru te bezichtigen. Wandel rond of kom meer te weten over de lokale Aboriginals in het cultureel centrum. Na de lunch bij het kamp kun je weer genieten van het prachtige Uluru.

Dag 9: Uluru & Kata Tjuta naar Kings Creek Station

Het ontbijt is bij Kata Tjuta. Wandel door de Valley of the Winds, die dwars door de unieke rotsformatie loopt. Na de lunch gaan we op weg naar het zwembad en de overnachting in Kings Creek Station. Je kunt hier een optionele activiteiten ondernemen, zoals een helikopter vlucht maken of quad rijden.

Kings Canyon AustraliëKings Canyon

Dag 10: Kings Canyon naar Alice Springs

Op de laatste dag maken we een wandeling langs de rand van Watarrka (Kings Canyon) om te kunnen genieten van een geweldig uitzicht van de kloof, de zandstenen muren en de enorme omvang van de kloof. We gaan langs de beroemde waterput, ook wel de Tuin van Eden. Na de lunch gaan we naar de laatste bestemming, Alice Springs, waar we laat in de middag zullen aankomen.

Alice Springs AustraliëAlice Springs

Kom van de bank af, trek jezelf uit de sleur en maak een onvergetelijke rondreis!

Lees ook
Contact