{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


8 hoogtepunten in Maleisië

Reis naar Maleisië met KILROY

Backpacken in Maleisië

Maleisië zit vol hoogtepunten. Het land in Zuidoost-Azië heeft zoveel te bieden dat het moeilijk is keuzes te maken, daarom is de beste oplossing extra lang in Maleisië te backpacken. Verken zowel het oosten als het westen van Maleisië: maak een trekking door de regenwouden, geniet van de Maleisische cuisine, ontmoet orang-oetangs, duik met walvishaaien en bekijk de mooiste zonsondergangen.

Wij zetten 8 hoogtepunten voor je op een rij. Voor meer informatie kun je altijd bij ons terecht. Wij zijn zelf in Maleisië geweest en kunnen de perfecte reis op maat samenstellen.  

#1 | Ontmoet orang-oetangs en neusapen

20 procent van alle dierensoorten in de wereld komen in Maleisië voor, waaronder een aantal apensoorten. Vlieg naar Sandakan op Borneo en bezoek het Sepilok Rehabilitation Centre waar 60 tot 80 orang-oetangs leven. Het uiteindelijke doel is dat de orang-oetangs weer terug de natuur in gaan, dus verwacht geen knuffelsessies. Je kunt tussen 9.00 uur en 16.00 het Sepilok Rehabilitation Centre bezoeken. Ze krijgen eten om 10.00 uur en om 15.00 uur.

Reis naar Maleisië met KILROY

#2 | Beklim de hoogste berg van Zuidoost-Azië

Mount Kinabalu ligt 4095 kilometer boven zeeniveau en is daarmee de hoogste berg van Zuidoost-Azië. Wil jij het uitzicht vanaf de top van Mount Kinabalu zien? Maak dan een trekking naar de top. Het is belangrijk dat je redelijk fit bent. Halverwege de trekking kun je rusten op het kamp. Je wordt al om 2 uur 's nachts gewekt voor een hike, aangezien je dan de zon op ziet komen als je op de top van Mount Kinabalu bent. Prachtig!  

#3 | Relaxen, snorkelen en duiken op Perhentian Islands

Zon, zee en strand en een hele relaxte vibe is wat je kunt verwachten op de Perhentian Islands. Parelwitte stranden, kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen zorgen voor een geweldige omgeving. Backpackers verblijven op het kleinste eiland Kecil. Je hebt hier geen wegen, alleen paden om te lopen. Heel tof!

Reis naar Perhentian Islands met KILROY

#4 | Citytrippen in Kuala Lumpur

Waar je ook naartoe gaat in Azië, de kans is er dat je via Kuala Lumpur vliegt. Het is echt de moeite waard hier een stopover te maken. Bekijk de Petronas Torens, ga shoppen, of geniet van het bruisende nachtleven met uitzicht over de stad in een rooftop bar.

#5 | Taman Negara National Park

Het Taman Negara National Park is meer dan 130 miljoen jaar oud. Lijkt het jou ook zo leuk een trekking te maken in dit oeroude regenwoud? De flora en fauna is geweldig, de bomen zijn oud, groot en adembenemend en slechts enkele zonnestralen komen door de toppen van de bomen.  

#6 | Cameron Highlands - lekker kopje thee?

Dit zijn de Cameron Highlands: knalgroene heuvels, bossen en theeplantages gelegen in de staat Pahang. De thee die je hier drinkt noemen ze Boh. Je kunt hier goed wandelen, thee drinken, watervallen bekijken en hiken in de bergen. Hier een rondreis maken is zeker de moeite waard!

Reis naar Maleisië met KILROY

#7 | Maleisische cuisine - smullen!

Het eten in Maleisië is al een reden om NU het vliegtuig te pakken. Eet op locaties waar de locals eten, dan weet je zeker dat het eten goed is. Eet char kway teow, laksa, kipsaté of nasi goreng. Kies als drankje Milo (chocolademelk), ijsthee of 100PLUS. Het eten is ook nog eens goedkoop: een maaltijd eet je al vanaf 8-15RM (2€). Ben je in Kota Kinabalu? Sta dan vroeg op en ga naar de zondagmarkt bij Gaya Street. Op de hoek zit een restaurant waar de chef zelfgemaakte noedels serveert. Wees vroeg want om 10.30 zijn de noedels uitverkocht. Ga er vanuit dat je de enige kwai lo bent daar!

#8 | Duiken in Sipadan

Duiken in Sipadan is van wereldklasse! Vlieg naar Tawau op Borneo en reis daarna nog een uur verder naar Sipadan. De duikomstandigheden zijn het beste tussen april en december. Je ziet barracudas, makreel, papagaaivissen, schildpadden en groot mariene leven zoals manta's, adelaarsroggen, hamerhaaien, walvishaaien en tonijn. Lees meer over Sipadan.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?