• aug25

  De ‘Big Five’ van Indonesië

  Bij het woord safari denk je vast aan de Afrikaanse wildernis. Maar op safari kun je ook op andere plekken in de wereld, zoals in Indonesië. Met een beetje geduld en geluk kom je hier oog in oog te staan met de Orang-oetang, de Sumatraanse olifant, de komodovaraan, de Sumatraanse neushoorn en de Sumantraanse tijger. Om je alvast wegwijs te maken vind je hieronder een overzicht van vijf natuurparken in Indonesië; vijf parken waar je de 'Big Five' kunt spotten.

  Gunung Leuser National Park Dit park ligt op het eiland Sumatra. Het is bij uitstek de plek om op zoek te gaan naar de orang-oetang. In de jungle zijn nog zo'n 5000 orang-oetangs te vinden. Ook kun je er een bezoek brengen aan het Orang-oetang viewing centre, waar dagelijks nog enkele van deze bijzondere dieren bijgevoerd worden.

  Bukit Barisan Selatan National Park Hier huist de... lees meer
 • aug23

  Boottocht over de Mekong Delta rivier

  Of Vietnam nu de enige bestemming van je reis is, of één van de vele, een tocht over de Mekong Delta rivier is een aanrader. Ontdek al het mooie van Vietnam, de natuur, cultuur en de lokale bevolking tijdens de tocht. Ook perfect als 'tussenstop' wanneer je met backpack door Azië trekt. Al deinend in de boot kom je helemaal tot rust.

  ... lees meer
 • aug09

  Full Moon Party Thailand

  Door Twan
  De Full Moon Party op het Thaise eiland Koh Pha Ngan begon bijna dertig jaar geleden als een dankbetuiging aan een kleine groep reizigers en is inmiddels uitgegroeid tot een feest waar duizenden feestende backpackers op af komen. Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes, zelfs wanneer de zon alweer op is. Ben je nog nooit op één van de beroemde Full Moon parties g... lees meer
 • aug01

  Vietnam van noord naar zuid

  Door Cindy in Rondreizen
  Mocht Vietnam op je lijstje staan tijdens het plannen van je (wereld)reis: zeker doen! Vietnam is een bijzonder land. Het land is rijk aan cultuur en zit vol historische bezienswaardigheden. Waarvan er een aantal op de Wereldgoederflijst van UNESCO staan. Daarnaast zijn er voor iedere type reiziger heel wat activiteiten te doen. Of je nu wilt duiken, een trekki... lees meer
Contact