{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De beste plekken om te leren duiken - onze top 10!

diving-general- (28)

IN HET BUITENLAND LEREN DUIKEN IS NIET ALLEEN LEUKER, MAAR VAAK OOK GOEDKOPER!

Ben je klaar om in de onderwaterwereld te duiken en de schoonheid van het zeeleven te verkennen? Leren duiken is een opwindende en bevredigende ervaring die een hele nieuwe wereld van avontuur opent. Met zoveel duikbestemmingen om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn om te beslissen waar te beginnen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 10 best beoordeelde plaatsen om te leren duiken, zowel voor ervaren duikers als voor nieuwe duikers die de kneepjes van het duiken willen leren. Van de Caraïben tot de Malediven, en overal daartussenin, bieden deze adembenemende locaties de beste duikscholen ter wereld, met geweldige instructeurs en betrouwbare duikuitrusting. Dus, pak je vinnen, maak je klaar om de schoonheid van de onderwaterwereld te ontdekken en word een gecertificeerde duiker op een van deze geweldige plekken.

Sharkdiving In The Bahamas
Waarom je duikbrevet halen in het buitenland?
Er zijn veel voordelen aan het leren duiken in het buitenland in vergelijking met in je eigen land. Je kunt verschillende duikomgevingen ervaren, leren van verschillende instructeurs en nieuwe mensen ontmoeten uit verschillende culturen. Bovendien kun je een uniek perspectief op de wereld krijgen en leren over verschillende culturen en levenswijzen. Je hebt mogelijk ook de kans om meer te weten te komen over inspanningen voor mariene conservering en hoe je de ecosystemen van de oceaan kunt beschermen.
Bekijk al onze duikscholen en duikpakketten in het buitenland

1. Cairns in Australië

Cairns, Australië is een hoog gewaardeerde bestemming voor duikliefhebbers. Het Groot Barrièrerif, 's werelds grootste koraalrif systeem, ligt vlak voor de kust van Cairns en biedt een ongelooflijke kans om de onderwaterwereld te verkennen. De watertemperatuur in Cairns varieert gedurende het jaar, variërend van een aangename 29 graden Celsius in de zomer (december - februari) tot 22 graden Celsius tijdens de Australische winter (van juni tot augustus). De warme wateren van Cairns herbergen een diverse reeks zeeleven, waaronder zeeschildpadden, rifhaaien en kleurrijke vissen. Cairns herbergt ook enkele van de beste duikscholen ter wereld, waar we PADI-gecertificeerde open watercursussen, gevorderde cursussen en liveaboard-ervaringen aanbieden. Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, Cairns is de perfecte plek om te leren en de schoonheid van de geweldige duikmogelijkheden op het Australische Great Barrier te verkennen.

Duiker in de blauwe oceanen van Australië, met op de voorgrond zeer kleurrijk koraal en oranje vissen.

2. Koh Tao in Thailand

Koh Tao, Thailand, zou op de bucketlist moeten staan van alle (toekomstige) duikers. De watertemperatuur rond Koh Tao ligt meestal tussen de 27 en 30 graden Celsius gemiddeld, waardoor het het hele jaar door een ideale locatie is om je padi duikbrevet te halen. Het eiland is omgeven door een koraalrifecosysteem dat een thuis biedt aan een diverse reeks fantastisch zeeleven. Je kunt een verscheidenheid aan kleurrijke vissen verwachten, waaronder engelvis, vlindervis, baniervis en pijlstaartroggen, evenals harde koralen zoals tafelkoraal, staghorn-koraal, mozaïek- en paddenstoelkoralen. Als je geluk hebt, kun je zelfs walvishaaien of adelaarsroggen tegenkomen. Koh Tao herbergt ook enkele van de beste duikscholen ter wereld, zoals die op Sairee Beach en in Chalok Bay, die PADI-gecertificeerde open watercursussen, gevorderde cursussen en funduiken aanbieden. Als je niet aan het duiken bent, kun je ontspannen op de witte zandstranden van het eiland, het steile en rotsachtige terrein bedekt met dicht oerwoud verkennen, of rondwandelen en genieten van geweldig Thais eten. Leer duiken in Koh Tao - en ontdek meteen een beetje van de Thaise cultuur!

Twee meisjes op een boot in Thailand glimlachen nadat ze een duik hebben genomen in het water van Koh Tao.

3. Dauin op de Filipijnen

De Filipijnen staan bekend om hun fantastische duikmogelijkheden, en Dauin is de belangrijkste plek om je duikuitrusting aan te trekken. De watertemperatuur rond Dauin ligt meestal tussen de 27 en 30 graden Celsius gemiddeld, waardoor het het hele jaar door een ideale locatie is om te duiken. Het eiland is omgeven door een koraalrifecosysteem dat een thuis biedt aan een diverse reeks zeeleven. De wateren rondom Dauin zijn gevuld met kleurrijke vissen, waaronder clownvissen, engelvissen, vlindervissen en koraalduivels, evenals harde koralen zoals tafelkoraal, staghorn-koraal, mozaïek- en paddenstoelkoralen. Als je geluk hebt, kun je zelfs een zeeschildpad of een walvishaai spotten. In Dauin bieden we reguliere duikcursussen aan, zowel voor beginners als gevorderde duikers, maar we hebben hier ook iets echt bijzonders met ons Marine Conservation-programma, waarbij je leert duiken terwijl je helpt bij het behoud van het onderwatermilieu. Als je al een ervaren duiker bent, kun je hier je divemaster-certificaat behalen in deze geweldige omgeving. Als het eilandparadijs dat het is, zal de Filipijnen ervoor zorgen dat je nooit meer naar huis wilt!

Verschillende walvishaaien in het blauwe water van de Filipijnen.

4. De Gili-eilanden, Indonesië

Indonesië zit boordevol geweldige duiklocaties, zowel voor kustduiken als bootduiken, maar de Gili-eilanden steken er met kop en schouders bovenuit. De watertemperatuur rond deze populaire eilanden ligt meestal tussen de 28 en 30 graden Celsius gemiddeld, waardoor de tropische wateren het hele jaar door een ideale locatie zijn om te duiken. De eilanden zijn omgeven door een koraalrifecosysteem dat een thuis biedt aan een diverse reeks zeeleven. Je kunt een verscheidenheid aan kleurrijke vissen verwachten, waaronder clownvissen, engelvissen, vlindervissen en koraalduivels, evenals harde koralen zoals tafelkoraal, staghorn-koraal, mozaïek- en paddenstoelkoralen. Als je geluk hebt, kun je zelfs een zeeschildpad of een rifhaai met witte puntjes spotten! Indonesië is altijd een geweldig avontuur, en duiken op de Gili-eilanden maakt het nog opwindender.

Een duiker in Indonesië maakt een foto van een zeeschildpad die over enkele rotsen en koraal zwemt.

5. Quepos in Costa Rica

Costa Rica is een van de meest biodiverse landen op de planeet, en dat geldt zeker ook voor de mariene ecosystemen. Onze aanbevolen duiklocatie bevindt zich in Quepos, aan de zuidelijke Pacifische kust van het land, niet ver van het Manuel Antonio National Park. De watertemperatuur rond Quepos ligt meestal tussen de 26 en 30 graden Celsius gemiddeld, waardoor het een ideale locatie is voor het duiken het hele jaar door. Het vulkanische rotsrif rond het Manuel Antonio National Park herbergt een diverse reeks zeeleven, waaronder kogelvissen, schorpioenvissen, papegaaivissen, engelvissen, maanvissen, octopussen, trompetvissen, palingen, zeeschildpadden, naaktslakken en verschillende soorten schaaldieren. Tussen de harde en zachte koralen zwemmen grote scholen horsmakrelen en snappers. Wat betreft grotere onderwaterwezens zijn er witpuntrifhaaien, pijlstaartroggen en gevlekte adelaarsroggen te zien. Van december tot mei moet je goed opletten en naar boven kijken voor de vriendelijke reuzenmanta's. Tijdens dezelfde maanden kun je langs de kust ook bultruggen of grote groepen dolfijnen tegenkomen. Als je klaar bent met duiken voor de dag, raden we aan de fantastische stranden en bossen rond Quepos te verkennen - Costa Rica is echt een stukje paradijs - en een van onze favoriete duikbestemmingen in Midden-Amerika!

costa-rica-snorkeling-isla-tortuga-cover

6. Nadi in Fiji

Een andere droombestemming voor degenen die willen leren duiken is Nadi in Fiji. Nadi is een toegangspoort tot enkele van de meest verbazingwekkende duiklocaties in de Stille Oceaan, waar je koraalriffen, doorgangen, grotten, kloven kunt verkennen en zelfs af en toe een haai tegenkomen. De beste tijd om te gaan is van mei tot oktober, wanneer het water helder en kalm is en het zicht tot wel 40 meter kan bereiken. De watertemperatuur is het hele jaar door aangenaam, met 27°C (82°F). Tijdens het duiken in Fiji kun je verschillende dieren tegenkomen, zoals schildpadden, dolfijnen, wahoo, manta's en walvishaaien, en als je klaar bent met duiken voor de dag, zijn er veel andere wateractiviteiten om van te genieten, zoals zeilen, vissen, snorkelen en kajakken. Wil jij jouw duikbrevet halen op Fiji? - bekijk al onze duikcursussen hier.

Een Mantarog zwemt over een school gele en blauwe vissen in de oceaan nabij Fiji.

7. Zanzibar in Tanzania

Je padi duikbrevet halen kan niet alleen in Azië en Oceanië, maar ook in Afrika! Wat dacht je van leren duiken op Zanzibar, een prachtig eiland voor de kust van Tanzania? Zanzibar heeft enkele van de meest indrukwekkende duiklocaties ter wereld, met meer dan 400 soorten vissen, kleurrijke koraalriffen en zelfs enkele wrakken om te verkennen. De beste tijd om te gaan duiken in Zanzibar is van juni tot oktober, wanneer het water helder en kalm is en het zicht tot wel 30 meter kan bereiken. De watertemperatuur is ook zeer comfortabel, variërend van 25°C tot 28°C. Een van de meest populaire duikplekken in Zanzibar is het Mnemba Atol, een rif van 7 km dat de thuisbasis is van schildpadden, dolfijnen en zelfs walvishaaien als je het juiste seizoen kiest. Je kunt ook duiken bij Tumbatu Island, waar je reuzenmurenes, koraalduivels en octopussen kunt zien. Of probeer Levan Bank, waar je grotere vissen zoals de kingfish, horsmakreel en tonijn kunt tegenkomen. Ongeacht je duikniveau, zul je iets vinden dat past bij jouw smaak en vaardigheid. Bekijk onze favoriete open water diver cursus in Zanzibar hier.

Tanzania Zanzibar Boat On Beach

8. De Perhentian-eilanden in Maleisië

Als je op zoek bent naar een duiklocatie die iets minder alledaags is, dan zijn de Perhentian-eilanden in Maleisië precies wat je zoekt. Ze maken deel uit van het Terengganu Marine Park en hebben geweldige duiklocaties voor alle niveaus duikers. Je kunt schildpadden, haaien, roggen, barracuda's, koraaltuinen en meer zien!

De beste tijd om te gaan duiken op de Perhentian-eilanden is van eind maart tot begin oktober, wanneer het weer droog en zonnig is. De watertemperatuur ligt rond de 28°C tot 30°C, wat perfect is voor duiken. Het zicht kan variëren van 10 tot 20 meter, afhankelijk van de omstandigheden.

Enkele van de beste duiklocaties op de Perhentian-eilanden zijn:

  1. Tokong Laut: Een piek die oprijst van 25 meter tot 5 meter onder het oppervlak. Het is bedekt met zachte koralen en sponzen en trekt veel vissen aan, zoals horsmakrelen, trevallies, snappers en fuseliers. Je zou hier ook zwarte rifhaaien en reuzengroepers kunnen spotten.

  2. Sugar Wreck: Een gezonken vrachtschip dat op een diepte van 18 meter ligt. Het herbergt een verscheidenheid aan vissen en dieren, zoals koraalduivels, schorpioenvissen, murenes, vleermuisvissen en naaktslakken. Je kunt het wrak verkennen en de lading suikerzakken nog steeds intact zien.

  3. T3: Een rifhelling die afdaalt van 12 meter tot 22 meter. Het heeft veel harde koralen en waaierkoralen en wordt bezocht door schildpadden, pijlstaartroggen, papegaaivissen en trekkervissen. Je kunt hier ook wat kleinere wezens vinden, zoals garnalen, krabben en zeepaardjes.

Een paar boten voor de kust van de Perhentian-eilanden, met mensen die duiken en snorkelen in het lichtblauwe water rondom de boten.

9. Thulusdhoo op de Malediven

Als je jouw padi wilt halen in het tropische paradijs, moet je echt naar Thulusdhoo op de Malediven. Thulusdhoo is een klein eiland in het Noordelijke Malé Atol, waar je enkele van de beste duiklocaties in het land kunt vinden. Hoewel je de Malediven misschien associeert met dure duikresorts, zijn er ook opties voor duiken met een kleiner budget! Als je geluk hebt, kun je tijdens het duiken haaien, mantaroggen, schildpadden en kleurrijke vissen tegenkomen, en prachtige koraalriffen en wrakken verkennen. De beste tijd om te gaan duiken in Thulusdhoo is van december tot mei, wanneer het water kalm is en het zicht uitstekend is. De watertemperatuur is het hele jaar door rond de 28°C, dus je zult helemaal niet bibberen! Zoals op de meeste locaties waar we duiken aanbieden, kun je in Thulusdhoo duiktochten met gids, PADI-duikcursussen of complete duikpakketten boeken. Ons duikcentrum op de Malediven is zeer professioneel en ervaren, en zorgt ervoor dat je een veilige en leuke duikervaring hebt. Thulusdhoo is ook een geweldige plek om te ontspannen en van het eilandleven te genieten, lokale gerechten te proeven en de prachtige zonsondergang vanaf het strand te bewonderen. Het is echt een paradijs voor zowel duikers als niet-duikers, en je zult je duikavontuur daar nooit vergeten.

Twee mannen die duiken op de Malediven, waarbij één man een teken maakt met zijn handen.

10. Nusa Lembongan, Indonesië

Indonesië, opnieuw! Met meer dan 6000 bewoonde eilanden is het geen verrassing dat er verspreid over Indonesië geweldige duikplekken te vinden zijn. Nusa Lembongan lijkt misschien een klein eiland, maar het heeft veel te bieden en is gemakkelijk te bereiken vanaf Bali. Het eiland is een ware schatkist, zowel voor uitstekende kustduiklocaties als voor bootduiken. Rond Nusa Lembongan kun je fantastisch zeeleven zien, zoals manta's, mola mola, haaien, schildpadden en kleurrijk koraal. De beste tijd om te gaan duiken op Nusa Lembongan is van juli tot oktober, wanneer het water helder is en de kans op het zien van mola mola hoog is. De watertemperatuur varieert van 20°C tot 28°C, afhankelijk van het seizoen en de duiklocatie. We werken samen met de beste duikscholen op Nusa Lembongan en bieden dagelijkse duiktrips, PADI-cursussen en accommodatie voor duikers van alle niveaus. Of je nu de prachtige riffen wilt verkennen, wilt zwemmen met majestueuze manta's of jezelf wilt uitdagen met enkele driftduiken, Nusa Lembongan heeft voor iedereen iets te bieden.

Onderwaterleven op Nusa Lembongan in Indonesië met veel Mantaroggen, en zelfs een grote Oceaanzonnevis, ook wel Mola Mola genoemd.

Heb je meer inspiratie nodig voor je eerste duiktrip?

Onze reisexperts staan klaar om de beste tips met je te delen. Niet alleen zullen ze de perfecte reis voor je samenstellen, maar ze zullen je ook helpen je voor te bereiden op wat zeker een magische ervaring zal zijn: je eerste duik. Als je klaar bent voor je volgende avontuur, neem dan contact met ons op via de knop hieronder en leer duiken!

IK WIL LEREN DUIKEN

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?