{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De 8 leukste activiteiten in Noord-Queensland, Australië

cairns-australia-cape-tribulation-cover

Wanneer je door Australië reist, mag je Noord-Queensland absoluut niet overslaan, de thuisbasis van The Great Barriere Reef en Cairns!

Noord-Queensland moet op je lijstje staan als je naar Australië reist, omdat het een verzameling is van fantastische plekken. De diversiteit maakt de regio een must-see. Bovendien is het tropische weer is ook niet verkeerd. Zelfs in de Australische winter kun je nog steeds genieten van een comfortabele 25 graden, wat perfect is om de regenwouden, de outback van Noord-Queensland en de levendige koraalriffen van het Great Barrier Reef te verkennen. Er is hier voor elke backpacker of roadtripper iets te vinden, dus laten we eens kijken naar onze favoriete activiteiten en plaatsen om te bezoeken voor jouw epische reis naar Noord-Queensland. 

Greyhound Bus By The Ocean
Roadtrip, busticket of een camper?
Zodra je hebt besloten waar je naartoe wilt, is het tijd om na te denken over hoe je je gaat verplaatsen. In Australië hebben we drie geweldige opties, elk met hun eigen charme en voordelen. Allereerst zijn er de Greyhound bustickets. Dit is een flexibel vervoersmiddel waarbij je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt. Dit ticket is bijna overal in Australië te gebruiken, deze is vooral te gebruiken langs de oostkust en door heel Queensland. Je kunt deze optie aanvullen met het lokale openbaar vervoer indien nodig, bovendien is het een betaalbare optie om door Australië te reizen. Als alternatief kun je een auto of camper huren voor het gevoel van ultieme vrijheid. Het voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan het netwerk van Greyhound, maar overal naartoe kunt gaan waar je wilt, wanneer je maar wilt. Het is waarschijnlijk de beste optie als je van de gebaande paden af wilt gaan, vooral in Noord-Queensland, aangezien het Greyhound-netwerk niet verder gaat dan Cairns.

1. Snorkel of duik in het Great Barriere Reef  

Laten we beginnen bij de grote trekpleister. Wist je dat het grootste koraalrif ter wereld grotendeels vlakbij de kust van Queensland ligt? Het Great Barriere Reef is een onderwaterspektakel dat je absoluut gezien moet hebben. Door te snorkelen of duiken krijg je de kans om het unieke onderwaterleven en kleurrijke koraalformaties van dichtbij te bewonderen. Overweeg een meerdaagse boottocht waarmee je ook de afgelegen gebieden van het rif kan verkennen. Ontdek de koraalriffen, zwem met majesteuze zeeschildpadden en spot papegaaivissen. Mis de kans niet om meer te leren over de inspanningen voor rifbehoud van lokale mariene biologen – en leer wat je kunt doen om dit geweldige gebied te helpen beschermen. 

Eilanden in het midden van de oceaan

2. Ga naar Kuranda, hoog in de bergen 

Nou, als we het over bergen hebben, moeten we waarschijnlijk een kleine disclaimer toevoegen, want Kuranda ligt op een hoogte van 330 meter. Desalniettemin is het hier wat koeler en dat kan een aangename verandering zijn vergeleken de tropische hitte in Noord-Queensland. Kuranda staat bekend om zijn beroemde kunst- en ambachtsmarkt, maar daarvoor hoef je hier niet naartoe te gaan. Het is een geweldige plek om te wandelen, maar als je iets ontspannenders wilt doen, is de Skyrail Rainforest Cableway iets voor jou. Deze voert je over de boomtoppen, met geweldige uitzichten op het regenwoud, inclusief enkele prachtige watervallen, bovendien zie je de kustlijn van Noord-Queensland van bovenaf. Er is ook een schilderachtige spoorweg die van Cairns door de jungle naar Kuranda gaat. Natuurlijk kun je ook gewoon rijden als je een roadtrip maakt. Wat je plannen ook zijn, het is een must om de Barron Falls te zien, vooral tijdens het regenseizoen. 

Enorme waterval in Kuranda, North Queensland, Australia
australia-queensland-magnetic-island-koala-cover
Winactie Noord-Queensland!
Win een geweldig Solo Avontuur naar Noord-Queensland! Gedurende de maand mei geven we een geweldige soloreis naar Noord-Queensland, Australië weg, zodat je al deze fantastische plekken zelf kunt ervaren! We hebben zelfs een Greyhound-buspas toegevoegd, een skydiving-ervaring EN je kunt het Great Barrier Reef zien tijdens een van de beroemde Reefsleeps - slapen onder de sterren bovenop het echte rif. Wil je kans maken om dit te winnen? Ga naar de wedstrijdpagina en meld je aan met behulp van de pop-up!
Doe mee met de competitie

3. Ontdek het regenwoud in Mossman Gorge 

Een beetje ten noorden van Kuranda en Cairns is er meer natuur te verkennen in Mossman Gorge. Het is een weelderig landschap van oude regenwouden en rivieren. Je kunt je te voet of per boot door de dichte begroeiing begeven, zwemmen in kristalhelder water, en meer te weten komen over het inheemse erfgoed dat meer betekenis geeft aan deze natuurlijke schoonheid. Voorbij de bekende paden kun je dieper de Mossman Gorge ingaan met een rondleiding geleid door inheemse gidsen om meer te leren over de verbinding van de Kuku Yalanji-mensen met het land, die duizenden jaren teruggaat. Houd een oogje in het zeil voor de Boyd's bosdraak - die dreigender klinkt dan hij eigenlijk is. Het is een reptiel, ongeveer zo groot als een kameleon, als je de staart niet meerekent. Ze leven alleen in de regenwouden van Noord-Queensland, dus zelfs voor Australië zijn ze vrij bijzonder om te zien. 

Aanspoelende zee op een eiland met palmbomen

4. Geniet van het eilandleven op het paradijslijke Magnetic Island 

Magnetic Island is jouw stukje paradijs met witte zandstranden en een waar eilandgevoel. Het is de perfecte plek voor ontspanning, watersporten en zelfs af en toe een ontmoeting met wilde dieren. Terwijl de stranden van Magnetic Island prachtig zijn, herbergt deze plek ook enkele belangrijke stukken geschiedenis, aangezien het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog een basis was voor de bescherming van Australië tegen een mogelijke Japanse invasie. Bezoek de Fort Walk, waar oude forten een herinnering zijn aan het verleden en uitkijken over de Stille Oceaan. Voor een geweldig uitzicht bij zonsondergang, wandel naar de Horseshoe Bay Forts - het uitzicht is elke stap waard. Oh, en herinner je je de dieren die we noemden? Magnetic Island is de thuisbasis van veel vogels, maar ook van de schattige koala's die je zou verwachten als je naar Australië gaat. Het is niet altijd gemakkelijk om ze te spotten, maar op sommige plaatsen is de kans groter dan op andere. De eerder genoemde Forts Walk in Horseshoe Bay is een van deze plaatsen, maar als je ze daar niet ziet, let dan goed op alle bomen om je heen en bezoek de verschillende baaien (zoals Nelly Bay, Picnic Bay en Arcadia) om ze te vinden. Er is een koalapark, maar eerlijk gezegd - het is een beetje een toeristische val, waar je kunt betalen om een koala vast te houden. Als koala's niet jouw ding zijn kan je ook andere dieren spotten op Magnetic Island, zoals kangoeroes en wallaby's. 

Een zandstrand met twee rubberboten, groene heuvels en een blauwe oceaan op Magnetic Island

5. Waar het binnenland en de oceaan samenkomen 

Als je echt van de gebaande paden af wilt gaan, zijn de Gulf Savannah en de North Queensland Outback de route die je moet nemen. Ooit bewoond door goudzoekers (je kunt hier nog veel verlaten mijnen zien), er zijn nog steeds veel mineralen en edelstenen te vinden. Het oranje en rotsachtige landschap is erg mooi, vooral bij zonsondergang. De vele kloven en grotten maken dit een mooie omweg tijdens je reis. 

Als je met de auto of camper reist, kun je de Savannah Way rijden. Deze 3700 km lange reis is een van de grote roadtrips van Australië, een epische rit van Cairns naar Broome door drie staten. Terwijl je rijdt, kom je 15 nationale parken tegen en verken je vijf werelderfgoedlocaties. De route brengt je langs verschillende uitgestrekte veebedrijven (in feite enorme boerderijen) en historische mijnstadjes, waardoor het een onvergetelijke ervaring is omdat er zo weinig mensen in de buurt zijn. 

Maar je hoeft niet per se door de outback te rijden - er zijn verschillende opties. Je kunt met de Greyhound-bus reizen, die eigenlijk heel comfortabel is maar niet door de Gulf Savannah reist. In plaats daarvan neemt het de route door de outback iets ten zuiden van Cairns. Als je niet met de bus wilt reizen en meer geld te besteden hebt, is er zelfs een (behoorlijk dure) treinrit. De Gulflander-trein brengt je tussen Croydon en Normanton in het noordwesten van Noord-Queensland, langs prachtige landschappen en enorme leegtes. Voor dit geld krijg je een deel van Australië te zien dat de meeste reizigers nooit zullen bezoeken, maar tegen een prijs van 1200 Australische dollars per ticket – dan nemen wij liever de bus... 

 Twee kangoeroes die boven de graslanden uitkomen op het Australische platteland.

6. De nacht wegdansen in Cairns 

Cairns is het kloppende hart van het nachtleven in Noord-Queensland, waar je tot in de late uurtjes kunt dansen, van livemuziek kunt genieten en kunt feesten met zowel de lokale bevolking als andere reizigers. De beste feesten vinden plaats bij Gilligans, de populairste accommodatie voor backpacktoeristen in Cairns. Het is een budgetaccommodatie met goed eten en zelfs twee nachtclubs ter plaatse. Als je meer lokale mensen wilt ontmoeten, kan je de Woolshed niet overslaan - dé klassieke feestplek in Cairns, met veel dj-sets en af en toe zelfs een wet t-shirts contest. Het nachtleven van Cairns gaat echter verder dan alleen clubs en bars. Woon een vuurspuwshow bij op de Esplanade (de strandpromenade van Cairns) en zie hoe vaardige artiesten vuurspuwen voor een enthousiast publiek. Voor een rustigere avond kun je de Cairns Night Markets verkennen - met veel handgemaakte creaties, exotische kruiden en lokale lekkernijen. En als je avontuurlijk bent ingesteld, waarom dan geen nachtduik proberen? Het is zelfs nog betoverender onderwater met een beetje maanlicht! 

Jongeren op een feestje met rode lichten op de achtergrond

7. Wandel in het Daintree regenwoud op Cape Tribulation 

De Daintreebossen van Cape Tribulation zijn een paradijs voor wandelaars, met paden die door enkele van de oudste regenwouden op deze planeet leiden, gevuld met unieke flora en fauna. Een van de meest populaire routes in Daintree is de Dubuji Boardwalk - waar je door mangroves loopt waarna je eindigt op een afgelegen strand: de perfecte beloning na een lange wandeling. Deze wandeling gaat voornamelijk over houten boardwalks, maar er zijn ook enkele uitdagende wandelpaden. Een van de meest excentrieke inwoners van Australië, de kasuaris, leeft ook in het nationale park. Kasuarissen zijn grote, niet-vliegende vogels die uniek zijn voor deze regio en direct herkenbaar zijn vanwege hun kleuren en grote ''kroon''. Een leuke toevoeging aan een bezoek aan Daintree is een stop bij Cape Tribulation Beach, waar het regenwoud en het rif elkaar tegemoet komen. Twee UNESCO-werelderfgoederfstukken raken elkaar hier, dus het is een van de weinige plaatsen ter wereld waar je de ondiepten kunt betreden, je kunt omdraaien en terug kunt kijken naar het junglestrand waar de twee ecosystemen samenkomen. 

Grote en majestueuze kasuarisvogel in het Daintree National Park in Noord-Queensland, Australië.

8. Reis helemaal naar Cape York, het meest noordelijke punt van Australië 

Cape York is het meest noordelijke punt van Australië, er komen is al een avontuur op zich. Het is een lastige weg om te rijden, en het zal behoorlijk wat tijd kosten door de afgelegen bossen. Onderweg kun je omwegen maken langs stranden waar maar weinig mensen te vinden zijn, we zouden deze rit daarom zeker ook niet aanraden zonder een 4x4 en wat serieuze voorbereiding. Cape York is dan ook niet de plek om zomaar in je navigatiesysteem te zetten, weg te rijden en te verwachten dat alles soepel verloopt. Voordat je vertrekt, moet je alles weten over de ins en outs van de reis, evenals eten, water, benzine en uitrusting voor verschillende dagen! Het vergt wat serieuze voorbereiding, maar het wordt een geweldig avontuur. Zodra je het meest noordelijke puntje van het continent bereikt, word je beloond met een gevoel van voldoening. Onderweg verken je de Quinkan-galerijen - prehistorische rotskunst gemaakt door oude beschavingen, bezoek de Fruit Bat Falls en neem je zwemkleding mee voor een heerlijke duik in het water. Als je het noordelijkste punt van Australië bereikt, sta je bij Pajinka (The Tip) en geniet je van het uitzicht over de Torres Strait richting Papoea-Nieuw-Guinea. Een absoluut moment van bewondering- letterlijk én figuurlijk het hoogtepunt van je avontuur in Noord-Queensland. 

Bord op het strand van Cape York, het meest noordelijke punt van Australië.

Heb je zin in een reis naar Noord- Queensland? 

Goed nieuws - jij kunt het winnen! We geven een geweldig solo-avontuur naar Noord-Queensland weg aan één gelukkige reiziger.

Doe mee met de winactie

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?