Montevideo

Voor een rustige wandeling flaneer je langs de boulevard
 

Reizen naar Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van een van de kleinste landen van Zuid-Amerika, Uruguay. Het is ook de enige grote stad van Uruguay en ligt in het zuidelijke gedeelte van het land. Montevideo is ontzettend mooi gelegen pal naast de Atlantische Oceaan en trekt mensen van dichtbij en ver weg aan met haar zandstranden en charmerende straatleven. Boek je reis naar Montevideo bij KILROY.

Wanneer je naar Montevideo afreist, zul je snel merken dat de lokale mensen echt strandmensen zijn, die houden van een verfrissende duik, zand tussen hun tenen en relaxen in de zon of schaduw. Het subtropische klimaat zorgt ervoor dat dit bijna het hele jaar wel mogelijk is en je kan zelfs deze aangename bezigheid goed combineren met typische stadsdingen als winkelen en het nachtleven.

Strandleven in Montevideo

Er is naast liggen nog veel meer te doen op het strand van Montevideo. Als je houdt van watersporten, is er genoeg om je mee te vermaken. Ga bijvoorbeeld windsurfen onder een strak blauwe lucht. Maar als je liever aan land blijft, is er de mogelijkheid om actief mee te doen aan een potje beachvolleybal. Veel lokale bewoners doen hier aan mee en waarom zou je je niet onder hen mengen?

Het leven in de haven Montevideo

Montevideo heeft een grote haven met een lange geschiedenis. Je kan hier genieten van mooie uitzichten over het water of heerlijk dineren in het eeuwenoude El Mercado del Puerto, een complex met veel restaurants, waar de lokale bevolking geniet van relaxen, wijn drinken en mooie tafelgesprekken. Hier vind je het echte leven en de sfeer van Montevideo.

Cultuur en cafés in Montevideo

Montevideo heeft over het algemeen een rijk cultureel leven. Als je een kijkje gaat nemen in een van de omliggende buurten, zul je zowel schaduwrijke plekjes met bankjes, winkelcentra, wolkenkrabbers en interessante oude gebouwen tegenkomen. Daarnaast zul je kansen genoeg hebben om je voeten te laten rusten of je dorst te lessen, het is niet echt moeilijk om gezellige cafés en restaurantjes te vinden. 

Het nachtleven van Montevideo is ook zeker de moeite waard om te ontdekken. Er is hier voor ieder wat wils. Zowel voor degene die op zoek is naar een leuke tangobar als voor mensen die de voorkeur geven aan ultramoderne disco's met stampende muziek.

Naar Argentinië?

Veel mensen die naar Uruguay komen, reizen ook af naar Argentinië, waar de hoofdstad Buenos Aires zich aan de andere kant van de baai bevind. Het is dan ook geen probleem om een boot te vinden die je van de ene naar de andere kant en weer terug kan brengen!
 

Boek je reis naar Montevideo

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact