Suriname

Als je deze tegenkomt kan je het beste snel afstand nemen!
 

Reizen naar Suriname

In het noordelijk deel van Zuid-Amerika ligt het tropische Suriname. Doordat het grootste deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud is het land erg dun bevolkt en daardoor aantrekkelijk voor reizigers. In Suriname is heel wat te beleven. Boek je reis naar Suriname bij KILROY.

Een overgroot deel van Suriname is bedekt met oerwoud en is onderdeel van het Amazone regenwoud. Hier vind je de meest uiteenlopende soorten (bedreigde) diersoorten zoals de luiaard, rode ibis, jaguar, doodskopaapjes en de brulaap. Men zegt dat veel van de diersoorten in Suriname nog niet eens ontdekt zijn, want recentelijk werden er nog eens 25 nieuwe soorten ontdekt. Een reis in Suriname neemt je mee door wilde, ongerepte natuur en afgelegen gebieden. De meeste Surinamers wonen in het noorden aan de kust, rondom de hoofdstad Paramaribo. Suriname heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur welke het gehele jaar door tussen de 26 en 29 graden ligt, dus vergeet je zomerkleding niet.

Hoofdstad van Suriname - Paramaribo

Als je rondloopt door de zonnige straten van Paramaribo, kom je nog verschillende overblijfselen tegen uit de tijd dat Suriname nog een kolonie van Nederland was. Zo vind je er heel wat huizen in oud-Hollandse stijl en Nederlandse straatnamen en verkeersborden. Paramaribo kreeg voor het eerst de status als hoofdstad toen Suriname in 1975 onafhankelijk werd, maar werd al in het jaar 1640 gesticht door Franse kolonisten. Hierna was het kort in Britse handen, alvorens de Nederlanders het overnamen. Vandaag de dag is de officiële taal nog steeds Nederlands, maar leven er verschillende culturen door elkaar. Dit hoor je ook aan de heerlijke Afro-Caribische muziek en de Jazz traditie die in Suriname leeft. Tijdens je reis door Suriname word je al snel besmet met het aanstekelijke ritme en 'good vibes' van de bevolking. In Paramaribo vind je onder andere de grootste moskee van het Caribisch Gebied en de Petrus & Paulus Kathedraal. Deze kathedraal heeft de reputatie de grootste houten kathedraal ter wereld te zijn. Je vind in Paramaribo verder veel winkels, heel veel restaurants waar je van de lokale keuken met veel specerijen kunt proeven en een levendige sfeer zult aantreffen.

Reizen door Suriname

Een reis door Suriname is een ervaring op zich. Het is niet de meest gemakkelijke reis en je kunt in je eentje lang niet overal komen, maar het zal je zeker niet teleurstellen. Wil je dieper de dichte jungle in gaan of verder de rivier op gaan, dan zul je vaak moeten reizen per vliegtuig of boot. Wil je het meeste halen uit je reis door Suriname, neem dan contact met ons op en wij zoeken het voor je uit.

Boek je reis naar Suriname

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact