Guyana

Reizen naar Guyana

Guyana ligt in het noordelijke puntje van Zuid-Amerika. De flora en fauna van het land is spectaculair, hier leven namelijk veel exotische dieren, je vindt er tropische regenwouden en enorme watervallen. Ondanks dat het een prachtig land is, wonen er weinig mensen in deze voormalige Britse kolonie. KILROY organiseert avontuurlijke tours en rondreizen in Guyana. Dus als jij het echte Guyana wil ervaren, dan boek je een tour bij KILROY!

Wij Hollanders koloniseerden Guyana in de 16e eeuw, waarna het werd veroverd door de Britten. Pas in 1966 kreeg werd het land onafhankelijk. Door de Britse kolonisatie is Guyana het enige land in Zuid-Amerika waar Engels de voertaal is. De cultuur en het dagelijks leven lijken meer op die van de Caraïben dan op de Zuid-Amerikaanse. Als jij tijdens je rondreis lekker wil uitrusten aan een wit zandstrand en een helderblauwe zee, dan moet je niet in Guyana zijn. Dit land is meer geschikt voor avontuurlijke reizigers! Daarom kun je bij KILROY vele avontuurlijke tours en rondreizen boeken in Guyana.

Hoofdstad Georgetown

Er stromen drie belangrijke rivieren door Guyana: Essequibo, Demerara en Berbice. De hoofdstad Georgetown ligt op de plek waar de rivier de Berbice in de Atlantische Oceaan uitmondt. Georgetown is een authentieke stad en er hangt een relaxe sfeer. De stad wordt getypeerd door de oude, maar goed onderhouden houten huizen uit het koloniale tijdperk en de Stabroek market. Deze grote markt ligt bij de haven waar luidruchtige handelaren allerlei marktkoopwaar aan de man brengen. Je zou het niet meteen denken als je in Guyana aankomt, maar er is veel te doen in de stad op cultureel gebied en je vindt er excellente restaurants. Naast lekker eten kun je er ook nog eens fantastisch stappen!

Opgaan in de Caribische sfeer van Guyana

Guyana heeft niet altijd een goede reputatie, omdat het land politiek en economisch instabiel is. Er spelen etnische conflicten, het land is corrupt is en de mensenrechten worden niet altijd nageleefd. Bovendien wordt er vanuit Guyana veel drugs getransporteerd naar de Verenigde Staten en Europa. Ondanks deze minder goede naam, is Guyana toch een fantastische plek om naartoe te gaan. Want de Guyanen barsten van de positieve energie en het typische Carribische joie de vivre. Bovendien is het binnenland van Guyana een prachtige plek om te bezoeken. Hier vind je veel interessante bezienswaardigheden voor reizigers.

De Kaieteur waterval: het hoogtepunt van Guyana

Als je een avontuurlijke reiziger bent, dan is er genoeg te beleven in het binnenland van Guyana. In het zuiden ligt bijvoorbeeld het Iwokrama regenwoud, waar je jaguars of poema's kan spotten. Je kan zelfs met een vliegtuigje over het regenwoud vliegen om vervolgens in de savanne te landen om naar de vaqueros (cowboys) te kijken die hun kudde bij elkaar drijven. Wat je zeker niet mag missen is een tocht langs de Potato River. Deze rivier komt namelijk uit bij de meest spectaculaire bezienswaardigheid van Guyana: de Kaieteur waterval. De donderende, schuimende en angstaanjagende watermassa's maken hier een vrije val van 226 meter - en is volgens vele avonturiers het hoogtepunt van hun reis naar Guyana.

Boek je reis naar Guyana

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact