Quito

Quito is het perfecte startpunt voor je avonturen in Ecuador
 

Reizen naar Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador. Vanwege de ligging tussen het Andesgebergte aan de ene kant en de Pichincha vulkaan aan de andere kant is het misschien wel één van de meest aantrekkelijke steden van Zuid-Amerika.

Quito ligt op 20 kilometer van de evenaar en het is een perfecte uitvalsbasis om de ongerepte regenwouden in de binnenlanden van Ecuador te verkennen, of om vanuit daar een trip te maken naar de beroemde Galapagos eilanden in de Stille Oceaan. Er is zoveel moois te doen in de omgeving, maar vergeet niet om een paar dagen uit te trekken om de antieke hoofdstad zelf te verkennen!

Het historische centrum

Het historische centrum van Quito is één van de grootste en mooiste centra van Latijns-Amerika. Quito is niet voor niets als eerste stad ter wereld opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Met de kleine straatjes en pittoreske huizen is het één groot prachtig doolhof met tientallen koloniale bezienswaardigheden, die zeker het bezoeken waard zijn! Hoewel er de afgelopen jaren veel restauratie werkzaamheden zijn gedaan aan de stad, is het levendige inheemse karakter in stand gebleven. 

Cavia, een lokale specialiteit

In het oude centrum vind je ook de meeste hotels, restaurants, cafés, theaters en een druk uitgaansleven. Als je eens iets nieuws wil proberen moet je zeker de lokale specialiteit 'Cuy' bestellen! In Nederland beter bekend als cavia...  

Rondreizen in Quito

Omdat de Pichincha vulkaan een belangrijk geografisch herkenningspunt is, is het transport rondom Quito erg goed geregeld. Hét lokale transportmiddel is de trolley, maar ook met de goedkope taxi's en bussen is het heel makkelijk om overal te komen. Ten zuiden van Plaza Santo Domingo ligt de Terminal Terreste, van waaruit bussen vertrekken naar andere steden in Ecuador zoals Guayaquil, Manta en Esmeraldes. Hier kun je ook een internationale bus pakken naar Lima in Peru of Bogota in Colombia. Maar let op: deze terminal staat bekend om de vele berovingen, dus pas goed op al je bezittingen!

Budget in Quito

Het leven in Quito is erg goedkoop: voor accommodatie betaal je tussen de 2 en 15 dollar en voor al je eten betaal je op een dag tussen de 1 en 9 dollar! Tel daar de mooie cultuur en de prachtige omliggende natuur bij op en je hebt de ideale bestemming voor de budget reiziger!

Beste reistijd voor Quito

Als je denkt dat je op twintig kilometer van de evenaar verzekerd bent van warm weer... dan heb je het mis! Quito ligt op 2850 meter hoogte en is na La Paz in Bolivia de hoogste stad van Zuid-Amerika. Daarom is de middagtemperatuur vaak niet hoger dan 13 graden en tussen oktober en mei valt er aan het eind van de middag vaak een buitje. 

Contact