Bogota

In Bogota vind je levendige straten vol chaos en passie, haast en exotische trillingen
 

Reizen naar Bogotá

De Colombiaanse hoofdstad Bogotá is een fascinerende stad die de echte Zuid-Amerikaanse cultuur ademt. Hier vind je levendige straten vol chaos en passie, haast en exotische trillingen. De stad is ontzettend verrassend en biedt naast heerlijke berglucht en glimmende wolkenkrabbers ook mooie koloniale huizen. En natuurlijk niet te vergeten een van ‘s werelds beste goudmusea. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Bogotá en Colombia bij KILROY!

Bogotá, de hoofdstad van Colombia, ligt op 2600 meter hoogte en door de dunne berglucht is het niet raar dat je je een beetje duizelig voelt de eerste dagen dat je er bent. Toch zal je al snel de vele mogelijkheden en het fascinerende schouwspel van de stad gaan waarderen.

Bogota's beroemde berg

Bogotá is omgeven door rivieren en het oosten van de stad wordt omsingeld door torenhoge bergen. Een van Bogotá's opvallendste kenmerk is het witte klooster dat omgeven is door hoge bomen en bovenop de berg Monserrate ligt. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad en het is een plek die zeker een tocht waard is wanneer je in Bogotá bent.

Bogota's Spaanse achtergrond

Op een reis naar Bogotá kan je de Spaanse afkomst en erfenis van het kolonialisme in de stad duidelijk zien. De stad is gesticht in 1538 door de Spaanse overheerser Gonzalo Jimenez de Quesada na harde en heftige confrontaties met de lokale bevolking, de Chibcha indianen. De sporen van het koloniale tijdperk zijn nog steeds duidelijk zichtbaar in de architectuur. Vooral in het oude gedeelte van de stad waar meerdere oude huizen en mooie kerken staan.

Wolkenkrabbers en groene parken

Daarnaast is Bogotá ook een moderne metropool met futuristische wolkenkrabbers en moderne kantoorgebouwen. De stad is dichtbevolkt met meer dan 7 miljoen mensen. Het verkeer is chaotisch op veel plekken, vooral in de nauwe straten, waar je voorbereid moet zijn om je behendig te manoevreren tussen zowel muilezels als indrukwekkende sportauto's. Maar door haar ontelbare parken heeft Bogotá gelukkig meer dan genoeg plekken om adem te halen en te genieten van de rust.

Als je geïnteresseerd bent in het historische gedeelte van Bogotá, wil je het Museo del Oro zeker niet missen. Dit indrukwekkende museum staat bekend om haar tentoonstellingen vol met juwelen en andere gouden objecten van voor de Spaanse overheersing.

Voorzichtigheid in Bogotá

Bogotá staat niet bekend als de meest veilige hoofdstad ter wereld. Vooral in het centrum en het zuidelijke gedeelte van de stad vind je er soms criminaliteit. De meeste hotels bevinden zich in het noorden, waar veel minder problemen zijn. Wees een beetje op je hoede wanneer je door de stad reist, vooral 's avonds en in gebieden zoals Zona Rosa en Parque 23rd. Check daarom voor vertrek altijd hoe de situatie in het gebied is.

Boek je reis naar Bogota

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact