San Pedro

In San Pedro vind je de Alpaca's, een soort lama's
 

Reizen naar San Pedro

San Pedro de Atacama is een oase in het noorden van Chili, omgeven door een prachtig landschap. Je vindt er zoutvlaktes, vulkanen, roze flamingo's, rokende geisers en indrukwekkende rotsformaties. Steeds meer reizigers ontdekken dit pittoreske dorpje, en dat is geen wonder: er is ontzettend veel te zien.

San Pedro wordt gezien als de archeologische hoofdstad van Chili. In het Museo Gusvao le Paige staan mummies van Paleo-indianen tentoongesteld en er is van alles te vinden over sjamanen. Het is een uitstekende plek om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van dit gebied.

In Aldea De Tulor, de 3000 jaar oude ruïnes van Tulor, liggen fantastische opgravingen. Het ligt vlak bij San Pedro en is goed te bereiken op de fiets. In het centrum van San Pedro is de witte koloniale Iglesia San Pedro (kerk) ook een bezoekje waard. Het dateert uit de 17e eeuw.

Atacama woestijn

De Atacama woestijn staat bekend als de droogste plek op aarde en één van de beste bestemmingen ter wereld. De lucht is er onbewolkt en daardoor is het een geweldige plek voor astronomische observaties. Zo'n 40 km van San Pedro in Chajnantolies vind je de meest bekende observatieplek. Salar de Atacam en Tononao zijn waarschijnlijk de meest indrukwekkende plaatsen rond San Pedro. Hier ligt ook Laguna Chaxa, een reservaat met een zoutmeer, waar flamingo's broeden. Rond zonsopgang is het voedertijd voor de vogels, dus zorg dat je er vroeg bij bent!

El Tatio geisers

Ongeveer 80 km van San Pedro, in de Andes, liggen de El Tatio geisers. Deze stomende geisers zien er het meest indrukwekkend uit tijdens de zonsondergang. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen als je hierheen gaat, op weg naar El Tatio kom je namelijk langs de Termas de Puritama, dit zijn vulkanische warmwaterbronnen. Er zijn verschillende baden en watervallen van het warme water uit de Puritamarivier, die door het ravijn stroomt.

Je kunt ook een tour boeken naar Valle de la Luna om te genieten van spectaculaire uitzichten. Dit is een populaire tour, die je kunt boeken in San Pedro. En dan is er nog het indrukwekkende Pukará de Quitor, een fort uit de 12e eeuw met een uitzicht vanaf de heuveltop om nooit te vergeten.

Activiteiten in San Pedro

Het is heerijk zwemmen in de warmwaterbronnen rondom San Pedro. Ook kun je de omgeving bezichtigen te paard of op de fiets. Mocht je in zijn voor iets héél anders, ga dan eens surfen met een zandboard op de zandduinen!

Festivals in San Pedro

San Pedro kent vele festivals. Fiesta de San Pedro y San Pablo is het grootste festival en wordt gevierd op 29 juni. Je kunt hier genieten van traditionele dansen, rodeo en een beeldenparade. Een ander leuk festival is het Fiesta de Nuestra Señora de la Candelaria, begin februari. Hier worden religieuze dansen uitgevoerd.

Vervoer in San Pedro

De stad is maar klein en daardoor goed te belopen. Het is ook leuk om een fiets te huren en zo de stad te verkennen. Je kunt bij verschillende boekingskantoortjes een tour boeken naar dichtbij gelegen bezienswaardigheden. Er zijn busverbindingen naar Argentinië en Bolivia. In Chili zelf kun je met de bus naar Calama, Toconao, Peine of Socaire. Vanaf Calama kun je doorreizen naar Arica, Antofagasta and Santiago de Chile.

Beste reistijd voor San Pedro

Eigenlijk is San Pedro het hele jaar door een fantastische plek om te bezoeken. Het hoofdseizoen loopt van december t/m maart, wil je de drukte dus ontlopen dan moet je buiten deze maanden om gaan.

Boek je reis naar San Pedro

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact