Punta Arenas (Torres del Paine)

Parqua Nacional Torres del Paine is een paradijs voor wandelaars, compleet met een goed paden-netwerk en prima kampeerplekken
 

Reizen naar Punta Arenas

Het Chileense Patagonië (Punta Arenas), in deze meest zuidelijke stad ter wereld (volgens de Chilenen) leven vissers, zakenmensen en schaapherders. Hou je van het buitenleven, dan hou je van Punta Arenas. Geniet van de waanzinnige uitzichten over de afgelegen ijsvlakte van Antarctica en van Chileense fjords. De enorme contrasten en de fantastische landschappen behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld.

Punta Arenas is de hoofdstad van de regio's Magellan en Chilean Antarctic (op het Brunswick schiereiland). Volgens de Chilenen is dit de meest zuidelijke stad ter wereld, Argentinië claimt dat hun stad Ushuaia dit is. Magellan's regio staat bekend als het Chileense Patagonië en is uniek in zijn soort. Punta Arenas ligt op 1418 km van de kust van Antarctica, dus als je het ijs wilt horen kraken en scheuren: pak de boot.

Punta Arenas wordt wel de 'stad van de rode daken' genoemd omdat dat vroeger een karakteristieke eigenschap van de stad was, tegenwoordig is de stad kleurrijker. Eén van de meest belangrijke havens in Chili ligt in Punta Arenas en je kunt in het Museum Naval y Marítimo interessante dingen over de maritieme geschiedenis van de stad vinden.

Plaza de Armas, beter bekend als Plaza Muñoz Gamero, is het centrum van de stad. Vrijwel alle accommodaties liggen rond dit Plaza. Je vindt er ook enkele goede restaurants met authentiek Chileens voedsel. Probeer eens wat centolla - grote krabben, en andere regionale visgerechten: je zult niet teleurgesteld worden. Ook het nachtleven is er volop in beweging, dus maak je maar op voor een avondje van barretje naar barretje.

Chileens 'Wildlife'

Zin om pinguins te zien? Ga dan naar het Monumento Natural Los Pingüinos, daar leven 50.000 broedende paren. Om dit mee te maken moet je met de boot naar Isla Magdalena in het zuiden van Magellan. Dit is het ultieme paradijs voor dierenliefhebbers. En mocht je er dan nóg geen genoeg van hebben dan kun je altijd nog naar Seno de Otway, zo'n 70 km van Punta Arenas. Hier zijn nog veel meer broedende pinguins te vinden.

Het Alberto De Agostini National Park is één van de grootste beschermde gebieden in Chili. In dit gebied met gletsjers en fjorden vind je de Darwin Mountain Range en het Beagle Kanaal. Al varend door het kanaal kun je genieten van de glanzende gletsjer-inhammen. In Pampa Guanaco (ook in het park) kunnen fervente vissers hun slag slaan. Door het hele park vind je wild; zeeleeuwen, zeehonden en zeeotters, 'chungungos' genaamd. Ook wat betreft flora zul je niet van een koude kermis thuiskomen. Let bijvoorbeeld op de kaneelbomen die groeien op de stijle kliffen!

Activiteiten in Punta Arenas

Het Punta Reserva Forestal Magallanes is een prachtig gebied. Er zijn veel verschillende wandel- en mountainbikeroutes. Je kunt kunt helemaal naar boven klimmen, naar het Cerro Mirador (ook wel Mt. Fenton genaamd) en de uitzichten zullen je zeker niet teleurstellen. Mocht je geen zin hebben in een fikse wandeling dan kun je altijd nog met een stoeltjeslift naar de top. Een andere spannende optie is om op een paard naar boven te gaan. Dit is zelfs voor beginners goed te doen.

Boek je reis naar Punta Arenas (Torres del Paine)

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact