Vanuatu

Vanuatu bestaat uit 83 bergachtige eilanden en ligt in de Stille Oceaan
 

Reizen naar Vanuatu

Wil je een exotische reis maken zonder veel andere reizigers tegen te komen, dan moet je naar Vanuatu gaan. Dit exotische eiland ligt ten oosten van Australië en is de ideale plek om tot rust te komen. Boek je reis naar Vanuatu bij KILROY.

Vanuatu is een paradijselijk eiland in de Stille Oceaan en het heeft alles wat je hartje begeert: kleurrijke koraalriffen, weelderige jungles, vulkanische landschappen en een exotische levensstijl. Vanuatu bestaat uit 83 eilanden waarvan het grootste gedeelte onbegaanbaar of te klein is om aan wal te gaan. De bewoners van Vanuatu zijn erg gastvrij en willen hun land graag showen aan reizigers. Ze zullen niet snel op je geld uit zijn of vragen om een fooi. Hier wacht je een oprecht en warm welkom!

Port Vila: de hoofdstad van Vanuatu

Port Vila ligt op het eiland Efate en is het toeristische centrum van het land. Port Vila heeft een koloniale uitstraling en is een erg gezellige stad. Er zijn veel goede restaurants en bijna alle hotels hebben een spectaculair uitzicht over de lagunes. Waaghalzen kunnen in de buurt van Port Vila gaan abseilen van watervallen, parasailen over de kust en grotwandelingen maken.

83 eilanden in de Stille Oceaan

Vanuatu bestaat uit 83 bergachtige eilanden en ligt in de Stille Oceaan. Australië ligt op ongeveer 1700 kilometer ten westen van de eilanden. Andere buren zijn de Fiji eilanden ten oosten van Vanuatu en de Salomonseilanden liggen ten zuiden van deze paradijselijke eilanden. De archipel is een waar paradijs in de Stille Oceaan en de ideale plek om een tussenstop te maken wanneer je van Australië naar Nieuw-Zeeland of de Verenigde Staten reist. Relax op de witte zandstranden, duik in het kristalheldere water en geniet van de relaxte levensstijl op de eilanden.

Meer dan zon, zee en strand

Behalve de paradijselijke uitstraling heeft Vanuatu meer te bieden. Je kunt er heerlijk eten en bovendien kun je er heel goed duiken en snorkelen. Voor wat avontuur maak je een wandeling naar 's werelds meest toegankelijke actieve vulkaan.

Hideaway Island: snorkelen op Vanuatu

Maar Vanuatu heeft meer te bieden. De koraalriffen langs de kust zorgen voor perfecte duik- en snorkellocaties. Niet alleen de naam van Hideaway Island spreekt tot de verbeelding, maar ook het onderwaterleven is bijzonder te noemen! Er zit zelfs een postkantoor onderwater. Dus zet je duikbril op en doe je ansichtkaarten op de bus!

Vulkanen en kratermeren

De Yasurberg is de meest toegankelijke, actieve vulkaan in de wereld. Deze 361 meter hoge vulkaan is altijd actief en verschillende lokale touroperators bieden trips aan naar de vulkaan. Één van de meest afgelegen eilanden in Vanuatu is Aoba Amba, ook wel 'IJsland' genoemd. Dit eiland bestaat grotendeels uit mistige bossen en een aantal prachtige kratermeren in allerlei kleuren. Het is niet makkelijk om er te komen, maar eenmaal daar is het de moeite waard!

Boek je reis naar Vanuatu

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact