Tuvalu

Duik op de wrakken rondom Tuvalu. De oude wrakken worden nu beheerd door kreeften, koralen en vissen.
 

Reizen naar Tuvalu

Tuvalu is een van de kleinste en de laagst liggende landen van de wereld. De eilandengroep strekt zich uit over ongeveer 25 vierkante kilometer en bestaat uit negen atollen, omringd door de blauwe golven van de Stille Oceaan. Het koraal atol Funatufi is de schat van Tuvalu. Ben jij klaar voor de beste Robinson Crusoe avonturen? Op Tuvalu ga je ze zeker meemaken!

Als je naar Tuvalu op reis wil moet je niet te lang wachten. Klimaatwetenschappers verwachten dat Tuvalu het eerste land in de wereld zou kunnen zijn dat wordt opgeslokt door de oceaan, tenzij de zeespiegelstijging niet wordt tegengegaan. Volgens recente studies blijkt dat het ijs op de polen twee keer zo snel smelt dan gedacht werd, waardoor de kleine eilanden al over 40 tot 50 jaar kunnen verdwijnen in de zee.

Relaxen op Tuvalu

Tuvalu in de zee laten verdwijnen zou zonde zijn, omdat Tuvalu echt iets speciaals heeft. De levensstijl is ontspannen en de eilandbewoners staan bekend om hun lange siëstas in de schaduw. Er wonen ongeveer 11.000 inwoners op Tuvalu. Velen van hen wonen op het belangrijkste eiland, Funafuti. Doordat er weinig toeristen komen op Tuvalu, ben je er als reiziger al snel een bekend gezicht. De eilanden liggen in de Grote Oceaan en behoren tot Oceanië.

De paradijselijke eilanden van Tuvalu

Op Tuvalu kun je perfect duiken, snorkelen en vissen. Als je op een boottocht gaat naar een van de andere kleine atollen, kunt je ook lagunes vinden, speciale zout-tolerante planten en broedplaatsen voor vogels. Hier krijg je het échte Robinson Crusoe gevoel want deze eilanden zijn ongerept en invloeden van enige beschaving zijn ver weg. Je moet wel wat geduld hebben op Tuvalu. Het is geen probleem te ontdekken wanneer de boten vertrekken, maar je kunt nooit zeker zijn of je ook daadwerkelijk aankomt zoals gepland. Dit kan komen door een onverwachte storm of door technische problemen met de boten, die helaas nog al eens voorkomen.

De luchthaven van Tuvalu

De luchthaven speelt een relatief grote rol in het kleine koninkrijk. Het vliegveld wordt gebruikt voor vele activiteiten in het dagelijks leven van de Tuvaluanen. Mensen eten vaak hun lunch of diner op de landingsbaan, want er komen slechts een paar vluchten aan elke week. Een brandweerwagen wordt gebruikt om mensen van de landingsbaan te halen als er een vliegtuig komt. 

 

Boek je reis naar Tuvalu

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact