Salomonseilanden

Wanneer je de Salomonseilanden bezoekt, krijg je al snel het gevoel de enige toerist te zijn op de eilanden
 

Reizen naar de Salomonseilanden

Als Kapitein Cook vandaag de dag nog zou leven dan zou hij een reis wagen naar de Salomonseilanden. De eilanden herbergen onder andere actieve vulkanen,  dolfijnen en veel schildpadden! Boek je reis naar de Salomonseilanden met KILROY!

Wanneer je de Salomonseilanden bezoekt, krijg je al snel het gevoel de enige toerist te zijn op de eilanden. De Salomonseilanden zijn nog steeds een van de weinige ontwikkelingslanden in de Stille Oceaan. Gelukkig heeft het land veel potentieel als toeristische trekpleister. Een van de prioriteiten van de regering is dan ook om het aantal reizigers te verdubbelen voor het einde van 2010. KILROY heeft de leukste hotels en hostels voor je uitgezocht op de Salomonseilanden. Ook een voordelig (studenten)vliegticket naar de Salomonseilanden regelen wij voor je!

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de Salomonseilanden een militaire buitenpost. Hier vochten de VS en Japan om ieder eiland om de macht te krijgen over de militaire basis op de Salomonseilanden. Deze strijd heeft zijn sporen nagelaten op de eilanden tot op de dag van vandaag. Hoewel de Australische politie nog steeds aanwezig is op de eilanden, is het niet gevaarlijk op het eiland. De grootste uitdaging op de eilanden is de onvoorspelbare en beperkte infrastructuur.

Gaudalcanal en de oorlog

De hoofdstad Honiara ligt op het eiland Gaudalcanal. Het is niet echt een idyllische plek, dus we raden je raden aan om snel door te reizen. Terwijl je wacht op een ferry naar het paradijs, kun je je tijd gebruiken om de restanten van de Tweede Wereldoorlog op Gaudalcanal te bekijken. Over het hele eiland zijn nog sporen te vinden van de oorlog. In ze zee voor de kust van Honiara vind je het 'Iron Bottom Sound': een groot kerkhof waar Amerikaanse en Japanse vliegtuigen en scheepswrakken uit de oorlog liggen. 

Een van de trekpleisters is een op 18 meter diepte gelegen Amerikaanse B-17 Flying Fortress. Dit vliegtuig ligt slechts op 18 meter diepte.. De allercoolste duiktrips kun je maken op het eiland Ghizo in het westen van de Salomonseilanden. Hier kun je duiken op de Japanse Toa Maru schepen en zelfs nog de lading gasmaskers, telefoons, tanks, motorfietsen en geneesmiddelen bekijken.

Malaita: Inheemse volkeren en kunstmatige eilanden

Malaita is een van de Salomonseilanden onontdekte juweeltjes waar weinig toeristen komen. Het eiland is prachtig, maar de lokale bevolking zal nog het meeste indruk maken. Er zijn slechts een paar hotels, de infrastructuur is beperkt en er worden geen tours voor reizigers georganiseerd. Maar gelukkig wil de plaatselijke bevolking je graag rondleiden voor een kleine vergoeding. Meestal blijft het niet bij een rondleiding; je zal meteen de hele familie ontmoeten, een potje voetbal spelen, gaan vissen of een praatje maken met de lokale politiechef.

De kunstmatige eilanden in Langa Langa en de Lao lagunes zijn erg bijzonder. Deze eilanden zijn met veel stenen gebouwd op de koraalriffen. Ze dienden vroeger als verdediging tegen kannibalen en vijandige stammen. Het grootste eiland heeft een doorsnede van een kilometer en is nogal overbevolkt. Op Malaita woont de Kwao bevolking. Zij leven geïsoleerd van de rest van de wereld in de berge rond Sinalangu. Het is bijna niet te geloven, maar deze mensen lopen nog steeds naakt rond, jagen met speren, en vereren de geesten van hun voorouders. Het is niet verstandig om deze bevolkingsgroep op te zoeken, want ze verdedigen zich met geweld tegen moderne ontwikkelingen en indringers.

Tetepare Island: eco-vriendelijk natuurreservaat

Je reis naar de Salomonseilanden is pas compleet als je het enige natuurreservaat van het land hebt bezocht; Tetepare Island in het westen van de Salomonseilanden. Hier is het oorspronkelijke regenwoud nog steeds intact, en alles op het eiland is eco-vriendelijk. Het onderwaterleven is spectaculair, je kan snorkelen met dolfijnen, maar ook met barracuda's en zeekoeien!

Marovo lagune: duik de hele dag

De Marovo lagune is weer eens wat anders. Hier vind je geen idyllische zandstranden, maar wel veel kokospalmen, tropische bossen en koraalriffen. Hier liggen veel mooie duikplekken met grotten, koraalriffen en haaien. Echte durfals verkennen de vele kleine eilanden in de Palm Marovo lagune met een kajak. Een kayaktrip kun je op verschillende dagen plannen en het is een geweldige manier om de locals op afgelegen eilanden te ontmoeten. Vergeet niet om je wandelschoenen mee te nemen naar dit gedeelte van de Salomonseilanden. Je kan hier namelijk grote vulkanen te beklimmen die een indrukwekkend uitzicht geven over de prachtige lagunes. Als je hier geweest bent, is je rondreis over de Salomonseilanden compleet!

Beste reistijd voor de Salomonseilanden

Op de Salomonseilanden is de temperatuur eigenlijk altijd perfect voor het strand. Daarom hoef je alleen rekening te houden met het regenseizoen, vooral in oktober en november kan het hier behoorlijk nat zijn. De droogste periode is van januari t/m maart, en daarmee ook meteen de beste periode voor een reis naar de Salomonseilanden. Dit is relatief, want ook dan valt er veel regen.

Boek je reis naar Salomonseilanden

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact