Papoea-Nieuw-Guinea

De omgeving van Papoea Nieuw-Guinea is uitermate geschikt om te snorkelen!
 

Reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea is een onontdekte bestemming voor de meeste toeristen. Dit eiland ligt in het zuidwesten van de Stille Oceaan ten noorden van Australië en ten oosten van Indonesië. Als je er komt zul je zien dat het een prachtig land is met onaangetaste regenwouden met volksstammen, grote rivieren en ongerepte koraalriffen. Toerisme is nog niet ontwikkeld en het land kan gevaarlijk zijn.

Een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea is een reis naar een compleet andere wereld. Het land ligt op een tektonische breuklijn, waardoor er veel aardbevingen en tsunami's zijn. Het is een land met een tropisch klimaat, maar toch valt er regelmatig sneeuw op de bergen. Een bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea neemt je terug in de tijd; hier kun je met eigen ogen zien hoe onze aarde er lang geleden uitzag. 

Port Moresby: de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea

De meeste reizigers komen aan in de hoofdstad Port Moresby. Hier wonen ongeveer een kwart miljoen mensen. Port Moresby is niet zo interessant in vergelijking met de rest van het land. Zorg dat je hier niet te lang blijft hangen. Hier is weinig geregeld voor backpackers en niets is dan ook gemakkelijk en eenvoudig. Vaak is dat juist de reden waarom reizigers deze bestemming zo aantrekkelijk vinden. Je moet voorbereid zijn op het ontbreken van toeristische voorzieningen en een degelijke infrastructuur. De reis zelf, het uitstippelen van je route en alles wat daarbij hoort, is een heel avontuur op zich.

Regenwouden van Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea grenst aan Australië en Indonesië (en de Salomonseilanden). Wat flora en fauna betreft is Papoea-Nieuw-Guinea eigenlijk een soort mini-Australië. In de twee landen leven veel dezelfde soorten dieren, maar terwijl Australië droog en overwegend vlak is, is Papoea-Nieuw-Guinea nat en bergachtig met vulkanen en regenwouden. In beide landen leven kangoeroes, maar door de verschillende landschappen springen ze in Australië rond in de vlakke woestijn, terwijl ze in Papoea-Nieuw-Guinea in de bomen leven. In de de regenwouden van Papoe-Nieuw-Guinea vind je prachtige vogels, zoals de paradijsvogel en de casuaris.

Volksstammen in Papoea-Nieuw-Guinea

Er worden meer dan 800 verschillende talen gesproken in Papoea-Nieuw-Guinea. De talen worden gesproken door meer dan 1000 verschillende volksstammen met elk hun eigen rituelen en klederdracht. Als je het eiland bezoekt, is het zeker de moeite waard een ritueel van een volksstam mee te maken. Ga naar Tari om een kijkje te nemen bij de Huli-bevolking of ga naar de Goroka show. Half september komen verschillende stammen samen in Goroka om te zingen en te dansen. 

Papoea-Nieuw-Guinea in de tweede wereld oorlog

In de tweede wereld oorlog werd er in Papoea-Nieuw-Guinea gevochten. In 1942 was er een gevecht tussen Australische en Japanese troepen op het eiland. Er zijn scheepswrakken en oorlogsmonumenten op Papua-Nieuw-Guinea. De scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog kun je vanuit Tufi, Alotau en Samarai Island goed bekijken door te duiken of snorkelen. Oorlogsmonumenten kom je tegen in Rabaul en op de Kokoda Track. De Kokoda Track start 50 kilometer van Port Moresby. Dit 96 km lange parcours door de jungle neemt je mee over rotsen en heuvels. Je kunt het parcours in 4 tot 12 dagen lopen, maar je hebt er wel een goede conditie voor nodig. Het wordt dan ook aanbevolen om net als de meeste reizigers met een groep (een gedeelte van) de track te lopen met een gids, die het parcour kent. 

De Trobriand eilanden en festivals

Als je naar het noorden reist over de Solomon Zee kom je aan bij de fantastische Trobriand eilanden. Als je geluk hebt kun je het exotische festival Milamala nog meemaken. Dit festival staat in het teken van de 'vrije' liefde, cricket en de zogenaamde yamswortel die voor allerlei dingen gebruikt wordt op deze eilanden. In Milne Bay ligt de stad Alotau, de provinciale hoofdstad en één van de gezelligste, veiligste en meest aantrekkelijke steden in Papoea-Nieuw-Guinea. Kom je hier in november dan kun je genieten van het Milne Bay Kundu & Kano festival. De leukste attractie zijn de lokale 'krijgers' die in kano's de zee op gaan - en dit gaat er wild aan toe!

Nog meer Papoea-Nieuw-Guinea

Spot enorme vlinders en unieke vogels met een wildlife trip over de Sepik rivier. Misschien zie je ook nog krokodillen! Kavieng, Tufi, Alatau, Kimbe baai en Rabaul zijn allemaal kustplaatsjes waar je kunt relaxen in de natuur. De koraalriffen zijn onaangetast en kleurrijk; duiken of snorkelen is er geweldig!

Gebruik je verstand

Vergis je niet: Papoea-Nieuw-Guinea is niet altijd een veilig land. Sommige regio's kun je beter mijden vanwege de criminaliteit die er heerst en in bepaalde delen van Port Moresby, Lae en Mt Hagen helpt een gezond verstand je een heel eind. Hetzelfde geldt voor de hooglanden en Enga en Chimbu. Het is verstandiger om ook weg te blijven uit de voormalige Panguna mijn in Bougainville. Don't worry, er blijft nog genoeg over om te verkennen.

Boek je reis naar Papoea-Nieuw-Guinea

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact