Frans-Polynesië

Ga snorkelen met de dolfijnen op Tahiti
 

Reizen naar Frans-Polynesië

Van alle eilanden in Frans-Polynesië zijn Tahiti en Bora Bora misschien wel de meest bekende. Deze eilanden hebben een goede reputatie bij reizigers en dat merk je. De infrastructuur is goed, je kunt er koude Daquiri's drinken op de palmstranden en de vrolijke bewoners verwelkomen je met een grote glimlach. De schoonheid van de eilanden is onvergetelijk. Boek je reis naar Frans-Polynesië bij KILROY.

Als je niet lang hebt voor een bezoek aan Frans-Polynesië en wel zoveel mogelijk van deze eilanden in de Stille Oceaan wilt zien, dan is een reis naar Tahiti en de naburige Society eilanden een goede aanrader. Je verblijf vanuit Nederland al regelen kan je veel geld besparen aangezien het op de eilanden zelf duur kan uitpakken door schaarste aan betaalbare accommodatie. Afgezien van Huahine is Frans-Polynesië (helaas) een dure bestemming. Gelukkig kun je ook met een kleiner budget en een slimme planning deze eilanden tijdens je reis bezoeken: boek de goedkoopste hostels, maak je eigen eten, neem de bus of probeer te liften en maak een praatje met de vriendelijke lokale bevolking onderweg. Zorg er ook voor dat je je eigen snorkelspullen meeneemt, want het onderwaterleven is bijzonder en het huren van snorkel- of duikspullen is vrij duur.

Tahiti: surfen en lavastranden

De meeste mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij het eiland Tahiti; meisjes met bloemenkransen, palmstranden, feestelijke diners en schilderijen van Gauguin. Wie op zoek is naar de idyllische witte zandstranden, zal verbaasd zijn: de stranden op Tahiti zijn namelijk zwart (van de lava). Verspreid over Tahiti kun je kleine dorpjes verkennen die in de valleien van zwarte lavasteen liggen. Bezoek vooral het Gauguin museum, waar je veel te weten komt over zijn productieve jaren in Tahiti aan het eind van de 18e eeuw.

Tahitianen menen dat het golfsurfen op hun eiland is ontstaan. De golven zijn hier perfect voor zowel de beginnende als gevorderde surfer. Op Tahiti Iti, de kleinste van de twee eilanden van Tahiti, ligt Hava'e Pass. Hier kun je surfen op 's werelds gevaarlijkste en beste golven, Teahupoo, maar dit is alleen geschikt voor professionele surfers. En als je geen pro bent, dan kun je altijd nog naar de pro's gaan kijken!

Papeete

Papeete is de hoofdstad van Frans-Polynesië en is gelegen op Tahiti. De stad is duur en onaantrekkelijk, tenzij je budget over hebt om te gaan winkelen, clubs te bezoeken en een paar gin & tonics op het voordek van een jacht te drinken. Zo niet, dan is het leuk om er doorheen te wandelen en de mensen te bekijken die er wel geld voor hebben en dit willen laten zien. Leuker is het om hier niet te lang te blijven en door te trekken.

Huahine - het paradijs voor backpackers

Als je een ontspannen strandvakantie wilt in backpackerstijl dan is Huahine 'the place to be'. Hier vind je geen luxe resorts en er komen er dus ook maar weinig toeristen. Er is niet veel te doen op Huahine, maar de geweldige golven, mooie lagunes en de levendige backpackers- en surfersscene zorgen voor een fijn en goedkoop verblijf in het paradijs! 

Raiatea - wrakduiken op de Society Islands

Ra'iatea is het meest ongerepte eiland van de Society Islands en het is er niet toeristisch. Dit eiland heeft geen echte stranden, maar wel ongerepte natuur waar de trotse, lokale bevolking respectvol mee omgaat. Het eiland staat bekend om z'n wrakduiken. Er ligt zelfs een speciaal wrak met een luchtbel op 25 meter diepte, waardoor je onder water je duikmasker af kunt doen. Een hele aparte ervaring!

Bora Bora - verleidelijke luxe

Bora Bora is één van de mooiste eilanden ter wereld en een goede plek om je reis door Frans-Polynesië in stijl af te ronden. Bora Bora is een atol omringd door koraalriffen en kleine onbewoonde bounty eilanden. Het water is kristalhelder en vanaf het oppervlak kun je meters diep kijken naar het leven onder water. Het is overigens erg verleidelijk om op dit eiland net iets teveel geld uit te geven aan hotels, dineren en winkelen. Als het luxueuze leven wat begint te vervelen, waag je dan aan de beklimming van Mt Pahia in het midden van het eiland. Het is een mooie en flinke tocht; maar als je eenmaal boven bent is het de moeite meer dan waard.

Maupiti - het onbekende paradijs

Maupiti is een mini-versie van het Bora Bora van 40 jaar geleden. Er zijn geen resorts, geen pinautomaten maar wel enkele restaurants. Maupiti is het paradijs zonder de glitter en glamour van Bora Bora. Hier kun je leven van kokosnoten en zelfgevangen vis uit de lagunes. Maupiti is nog steeds een onbekend paradijs op aarde, voornamelijk door de afgelegen ligging. Maak er gebruik van en geniet van dit ongerepte paradijs op aarde, voordat de massa het door krijgt!

Boek je reis naar Frans-Polynesië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact