The Whitsundays

50 shades of blue? Bezoek de adembenemende Whitsunday Eilanden!
 

Droom weg op de Whitsunday eilanden

De Whitsundays: 74 eilanden in het hart van het Great Barrier Reef aan de tropische kust van Queensland in Australië. Je vindt hier het strand met het witste zand ter wereld! Deze prachtige stranden, knalblauwe heldere wateren en leuke dorpjes zul je nooit meer vergeten. Het moeilijkste is te kiezen wat je gaat doen, want de keuze is enorm!

Avonturen Whitsundays

Bekijk de Whitsundays vanaf het water vanaf een jetski, kajak of zeiljacht. Wil je liever een helicopterview? Maak dan een vlucht in een helicopter of watervliegtuig. Hoe je terug op de aarde komt bepaal je zelf, je kunt namelijk met een parachute naar beneden! Van de 74 eilanden zijn er 8 voorzien met de meest uiteenlopende resorts. Ook is een bezoekje aan het witste zandstrand ter wereld een must! Het 7 kilometer lange strand Whitehaven Beach ligt op Whitsunday Island en is adembenemend mooi. De eilanden met resorts heten Daydream Island, Hamilton Island, Hayman Island, Hook Island, Long Island, South Molle Island en Lindeman Island en bieden allemaal iets unieks, zoals een specialiteit in luxe, wijn, duiken etc. Hier zit dan ook een flink prijskaartje aan!

De kust van de Whitsundays

De kustlijn van de Whitsundays heeft geweldige bestemmingen zoals Airlie Beach en het dorpje Collinsville. Blijf in Airlie Beach of reis iets verder naar stille afgelegen stranden, verlaten baaien en regenwouden. De oceaan heeft verschillende prachtige blauwe contrasten. Proserpine is een pittoresk dorpje nabij Airlie Beach met een echte cowboylifestyle. Bowen is een basis voor als je wilt relaxen, er zijn prachtige onontdekte stranden en toch zijn er backpackershostels waar je goedkoop kunt slapen. Collinsville ligt wat meer inland, vroeger werden hier kolen uit de mijnen gewonnen en kunt hierover nog veel informatie vinden. De hele kustlijn is prachtig en erg geschikt voor een roadtrip! 

Airlie Beach

Airlie Beach bruist, spankelt en leeft! Het is het hart van de Whitsundays, het epicentrum Airlie Beach geeft toegang tot de Whitsunday eilanden en de riffen in de omgeving en het Great Barrier Reef. Airlie Beach biedt restaurants, bars en clubs voor elk wat wils, dus ook voor backpackers met een beperkt budget. Het nachtleven van Airlie Beach is zo uitgebreid dat het elke avond wel zaterdagavond lijkt! Airlie Beach is een perfecte uitvalsbasis op het vasteland van Australië, begin hier je avontuur in de Whitsundays.

Boek je reis naar The Whitsundays

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact