Australië

Duiken in Australië

Leer duiken in Australië

Duiken in Australië: het Great Barrier Reef

Hoe tof is het om te duiken op het Great Barrier Reef in Australië. Dit gebied is net zo groot als het Verenigd Koninkrijk en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt het Great Barrier Reef vinden aan de noordoostkust van Australië. De riffen in Australië zijn echt bijzonder, er is ontzettend veel leven. Denk aan veel soorten vissen (wel 1500 verschillende soorten!), verschillende soorten koraal, weekdieren en sponzen. Ook leven hier vijf van de zeven zeeschildpadsoorten, zeevogels en migreren de bultrugwalvissen langs Australië.

Haal je duikbrevet in Australië

Onze tip is om aan het begin van jouw reis te leren duiken. Er zijn ontzettend veel duikscholen in Australië, wil je zeker weten dat je goed zit? Boek dan jouw duikcursus in Australië bij KILROY. Heb je nog helemaal geen ervaring? Haal dan het PADI "Learn to Dive" duikbrevet. Kun je al duiken? Ga dan voor een vervolg PADI duikbrevet, namelijk de "Advanced Course". Leer duiken in Australië met als basis Cairns - een geweldige plek om een tijdje te blijven plakken. Er zijn hier veel andere backpackers die wel in zijn voor een feestje!

Bekijk foto's van duiken in Australië.


Per pagina
Per pagina

Duiken in Australië met backpackers

Duiken met bultrugwalvissen in Australië

Duiken met clownvissen in Cairns

Duikplaatsen: Er zijn ontzettend veel divesites. Waar je duikt is afhankelijk van het weer, veiligheid, stroming etc. Je zult duiken op Pellow Reef, Milln Reef, Thetford Reef en Flynn Reef.
Watertemperatuur: 21 tot 29 graden
Temperatuur: 28 tot 35 graden
Bijzonder leven onderwater: 
Migratie van walvissen zoals dwergvinvissen en bultrugwalvissen is tussen mei en augustus. Je vindt hier 5 van de 7 soorten zeeschildpadsoorten en prachtige kleurrijke zeeslakken. 

Duikplekken in Cairns

Duiken in Australië - Great Barrier Reef 

Kom je er niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contact