Ayers Rock

Wil je de de rotsformatie van dichtbij bekijken en je bent niet vies van een stevige wandeling, dan is het mogelijk om de rots heen te lopen
 

Reizen naar Ayers Rock

Midden in de woestenij van de Australische outback vind je een grote rode aardkloot. Dit is Uluru, beter bekend als Ayers Rock. Het is het bekendste icoon van het land en trekt jaarlijks enorm veel reizigers.

Uluru is niet alleen een herkenbaar icoon voor toeristen, het is tevens de heilige grond van de Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië. Deze 348 meter hoge rode rots is een echt wonder der natuur.

Kleurenpatronen

Het meest speciale aan Uluru zijn de veranderende kleuren. In de ochtendmist heeft het een oranje gloed, het daglicht geeft het een zachte okerkleur en wanneer de avond invalt worden de kleuren donkerder: van lichtbruin tot donkergrijs. Reizigers uit alle windstreken verzamelen zich rond de rots tijdens zonsopgang en zonsondergang. Er hangt een magische sfeer rond de rots om 4 uur 's ochtends en enthousiaste reizigers staan hier graag heel vroeg voor op.

Rondje om Ayers Rock

Wil je de de rotsformatie van dichtbij bekijken en je bent niet vies van een stevige wandeling, dan is het mogelijk om om de rots heen te lopen. Het is een wandeling van 10 kilometer en onderweg vind je verschillende informatieborden welke de geschiedenis van de Aboriginals vertellen. Het parkbeheer is heel strikt als het gaat om het beklimmen van Uluru. In het verleden zijn sommige reizigers dodelijk verongelukt en tevens zijn de Aboriginals niet erg te spreken over het feit dat toeristen hun heiligdom beklimmen. Hou er rekening mee dat het inmiddels verboden kan zijn om de rots te beklimmen.

Natuurschoon

Uluru is niet het enige natuurspektakel wat hier de moeite waard is. Vlakbij vind je een andere grote rotsformatie, Kata Tjuta, oftewel Mount Olga of The Olgas. En 300 kilometer ten noordoosten van Uluru is een National Park genaamd Kings Canyon; een kloof in de aarde van 300 meter diep. Ook hier kun je prachtig door de kloof wandelen, wat zeker de moeite waard is!

Verblijf en vervoer rondom Ayers Rock

Vlakbij Uluru is een goed uitgeruste camping waar je in tenten kan slapen of gewoon onder de sterrenhemel van de open vlakte. Wil je iets meer luxe dan heb je in de omgeving een paar hele mooie resorts, waar je voor 80-100 euro al een kamer hebt met een fantastisch uitzicht!

Hoe kom ik naar Ayers Rock?

De afstanden in Australië zijn enorm, dus als je geen tijd (of zin) hebt om een aantal dagen in een bus van Adelaide, Cairns of Darwin naar Uluru te zitten, dan kun je ook het vliegtuig nemen. Dit kan via de luchthaven van Uluru of in Alice Springs. Een vlucht vanaf Sydney duurt 3 uur, wat een goede indicatie geeft van de afstand waar we het over hebben. Als je de tijd wel hebt, dan raden we je aan om de bus te nemen; je ziet ongelofelijk veel onderweg. Je kunt altijd bij ons een leuke tour boeken waarmee je langs Alice Springs, Uluru en Kings Canyon gaat!

Boek je reis naar Ayers Rock

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact