Yosemite National Park

 

Yosemite National Park

Amerika staat bekend om zijn prachtige nationale parken. Een van de mooiste is toch wel Yosemite National Park. Het ligt in de Sierra Nevada in Californië. En op maar een paar uurtjes rijden van San Francisco, is het ook de perfecte bestemming voor een dagje uit wanneer je in de stad van de Golden Gate Bridge verblijft.

In 1890 werd Yosemite gesticht. Het gebied beslaat zo'n 3000 vierkante kilometer en staat bekend om zijn prachtige landschap met indrukwekkende watervallen en rotsen. 

Weelderige watervallen

In Yosemite National Park vind je Noord-Amerika's hoogste watervallen. Vanuit de Sierra Nevada Mountains komt er smeltwater met een noodgang naar beneden zetten. Op sommige plekken in het park kun je de mist van de watervallen op je voelen. Een van de bekendste watervallen zijn de Upper Yosemite Falls. Daarbij valt het water in een keer zo'n 740 meter naar beneden.

Rotsen in Yosemite National Park

Machtige rotsen

Het park is naast de watervallen, ook beroemd om zijn machtige rotspartijen. Deze zijn vooral indrukwekkend door de immense rotswanden van soms wel een kilometer hoog. Om alles eens goed te kunnen bekijken, kun je een tocht maken naar het Glacier Point uitkijkpunt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele vallei.

  

Road trip

Uiteraard kun je ook door het park toeren met je auto. Bijvoorbeeld met een handgeschilderde campervan of een 'motorhome'. Onderneem een heuse road trip en ontdek plekken zoals Tioga Road. Deze weg is gelegen op een bergpas van meer dan 3 kilometer hoog, en neemt je mee door de Sierra Nevada Mountains.

Maar er zijn nog veel meer mooie plekken te bezichtigen in Yosemite National Park. Zoals het Mirror Lake. Het water staat er zo stil, dat het meer het spiegelbeeld van de bomen, bergen en wolken er in weergeeft. En net als de Redwood trees in Noord-Californië, heeft Yosemite ook bomen die tot ver in de hemel reiken. Deze reuze bomen zijn vaak duizenden jaren oud.

Mirror Lake in Yosemite National Park

Frisse lucht dichtbij de stad

Bezoek je de staten Californië, Nevada, Arizona of Utah, dan is Yosemite en echte aanrader. Je kunt zo het bruisende stadsleven combineren met een flinke dosis natuur. 

Bezoek Yosemite National Park

Juni tot september is het hoogseizoen in Yosemite. Yosemite is erg populair, voor minder drukte kun je het beste buiten deze periode gaan. Met een bezoekerspas kun je het park 7 dagen lang te voet, op de fiets of in de auto verkennen. Je vindt entreegelden en een agenda op de website van Yosemite National Park, hier vind je ook een lijst met dagen waar je geen entree hoeft te betalen. Mocht je meerdere Nationale Parken in de Verenigde Staten gaan bezoeken dan kun je een jaarpas kopen.

Bear Sign in Yosemite National Park

Reizen naar Yosemite National Park

Het dichtstbijzijnde vliegveld is San Francisco. Huur daar een auto en maak een roadtrip naar Yosemite! Na een korte stedentrip in San Francisco, rijd je in 3 a 3,5 uur naar het park. 

Hulp nodig?

Wil je ook met eigen ogen een blik werpen op het mooie landschap van Yosemite National Park? Neem dan contact op met een van onze Travel Specialists. Zij kunnen je helpen met het plannen van je reis en ook alvast een campervan voor je regelen!

Boek je reis naar Yosemite National Park

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact