Yosemite National Park

 

Yosemite National Park

Amerika staat bekend om zijn prachtige nationale parken. Een van de mooiste is toch wel Yosemite National Park. Het ligt in de Sierra Nevada in Californië. En op maar een paar uurtjes rijden van San Francisco, is het ook de perfecte bestemming voor een dagje uit wanneer je in de stad van de Golden Gate Bridge verblijft.

In het Yosemite National Park vind je enkele van Noord-Amerika's hoogste watervallen, hier stroomt het gesmolten ijs van het Sierra Nevada gebergte in vrije val naar beneden. Op sommige plaatsen in het park kan je zo dicht bij de watervallen komen dat je de mist op je huid kan voelen. 

Een van de bekendste watervallen zijn de Upper Yosemite Falls, bestaande uit drie verschillende watervallen waar het water van zo’n 740 meter hoogte naar beneden stroomt.

Machtige rotsen

yosemite-national-park-mountains.jpg

Het park is naast de watervallen ook beroemd om zijn enorme rotspartijen. Bezoek bijvoorbeeld Half Dome of El Capitan in Yosemite Valley. Deze bijna loodrechte granietrotse hebben een hoogte tot wel 1000 meter.  

Glacier point

Glacier Point Yosemite Views

Glacier Point werd vroeger gebruikt door indianen en 'Golddiggers'. Je komt hier door de auto te pakken en de Tioga Road te rijden. Er zijn op deze weg veel tussenstops met als doel het Glacier Point. De hele route heeft fantastische vergezichten. Bezoek wel even de website van het Yosemite National Park om te kijken of de weg open is, want in de winter kan de weg dicht zijn.  

Mirror Lake

Yosemite National Park Mirror Lake

Mirror Lake doet zijn naam eer aan! Je ziet namelijk de prachtige omgeving met wolken, bergen en bomen terug in het meer. Je ziet hier veel Redwood trees, deze oeroude bomen groeien ver de hoogte in en kunnen duizenden jaren oud zijn.  

De 5 beste plaatsen in Yosemite Park voor een picture perfect:

  1. Tunnel View
  2. Glacier Point
  3. Yosemite Falls
  4. Vernal and Nevada Falls
  5. Groves of Giant Sequoias

Vernal Falls, Yosemite National Park

Een frisse break

Ben je in Californië, Nevada, Arizona of Utah, dan is Yosemite een must voor je bucketlist! Geniet bijvoorbeeld eerst van een citytrip in een stad als San Francisco om daarna te onthaasten met een trektocht in de prachtige natuur van Yosemite.

Yosemite National Park is erg populair, vooral in het hoogseizoen tussen juni en september. Denk er daarom eens aan om in het laagseizoen te reizen. Het is dan rustiger, maar je zult er nooit alleen zijn.  

Yosemite National Park Fees & passen

Bear Sign in Yosemite National Park

Om het Yosemite National Park te betreden, moet je een bezoekerspas aanschaffen. De pas geeft je zeven dagen volledige toegang om het park per auto, fiets of te voet te bezoeken. Bezoek de officiële website van Yosemite National Park voor actuele kosten.

Pro tip: toegang tot het park is gratis op speciale dagen gedurende het hele jaar - kijk op de website voor meer informatie. Je kunt ook een jaarkaart kopen waarmee je toegang hebt tot ALLE nationale parken en federale recreatielanden in de VS.

Wil je ook met eigen ogen een blik werpen op het mooie landschap van Yosemite National Park? Neem dan contact op met onze Travel Specialists. Zij kunnen je helpen met het plannen van je reis en ook alvast een campervan of auto voor je regelen!

Wil je meer info of hulp bij het plannen van je reis?
E-mail ons

 

Boek je reis naar Yosemite National Park

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact