Yellowstone National Park

Old Faithfull komt ongeveer elk half uur uit. Dit is niet de enige geiser in Yellowstone, er zijn er meer dan 300!
 

Reis naar Yellowstone - de natuur op zijn best

Yellowstone, Amerika's eerste nationale park, is een ruig berglandschap dat huis biedt aan beren, bizons, elanden en wolven, donderende watervallen, besneeuwde bergtoppen en eindeloze dennenbossen. Yellowstone National Park in de Rocky Mountains in de VS zorgt voor avontuur voor natuurliefhebbers en geschiedenisgekken. Boek je reis naar Yellowstone via KILROY!

Yellowstone National Park spreidt zich uit over de staat Wyoming met overlappingen in Idaho en Montana. Het park werd opgericht in 1872 als 's werelds eerste nationale park en vandaag de dag is het wereldwijd bekend om haar unieke landschap, met wel 322 verschillende vogelsoorten en meer dan 300 geisers.

Activiteiten in Yellowstone National Park

Er is zo ontzettend veel te doen in dit grote vulkanische park! Je kunt een rondreis boeken, zodat je niets aan avontuur hoeft te missen. Rondreizen door Yellowstone, brengt je langs geisers, thermale baden, het spotten van wildlife, mooie hikes, fietstochten en ga zo maar door.

Grand Loop Road

In Yellowstone vind je onder andere een 228 km lange boogvormige weg, ook weg wel de Grand Loop Road genoemd. Hier kun je door het kronkelende landschap rijden, dat het grootste deel van het park beslaat. Zo'n twee tot drie miljoen toeristen per jaar gaan je hier voor, het moet dus wel de moeite waard zijn! 
Op verschillende plaatsen zijn er rustplekken, zodat je van het uitzicht kan genieten. En als je echt even je benen wilt strekken, kan je een tocht maken over de kronkelende paden en langs een van de vele warmwaterbronnen. Verder zijn er volop mogelijkheden om te skiën in Yellowstone.

Wildlife in Yellowstone National Park

Yellowstone is erg bijzonder vanwege de overvloed aan flora en fauna. Bij Lamar Valley heb je kans een van de vele grizzly beren te spotten en er wonen ook bruine beren in Yellowstone National Park. De kans om ze te zien is het grootst rond zonsopgang en zonsondergang. Maar blijf op een veilige afstand, de beren kunnen 400 kg zwaar worden en ze worden niet graag gestoord! In Yellowstone vind je ook elanden, herten, antilopen en grote zware bizons tegenkomen, die vaak dwalen langs de wegen van het park.

Ontdek Yellow Stones eigen Grand Canyon

Een van de mooiste plekjes in het park is de 23 km lange Grand Canyon. Het park heeft zijn naam te danken aan de gele stenen van deze kloof. De Yellowstone River die door het park loopt bevat meer dan 290 watervallen die is Yellowstone River, met meer dan 290 watervallen... Een fascinerend gezicht!

De sputterende geiser Old Faithfull

De Upper Geyser Basin in Yellowstone National Park biedt huis aan ontzettend veel geisers, waarvan Old Faithfull het vaakst uitbreekt. Deze uitbraak duurt slechts een paar minuten, maar zorgt voor spuiten van duizenden liters water! Er zit meestal een half uur tussen de uitbraken.

Beste reistijd Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open. Sommige paden zijn niet toegankelijk van november t/m mei of juni. Bent je van plan een reis naar Yellowstone te maken, kijk dan vooral eens op de website van het park. Hier vind je onder andere een goed overzicht van accommodaties en de beschikbaarheid van de hotels, hutten en campings. Boek vooral ruim van tevoren, je bent immers niet de enige die een trip wilt maken naar dit prachtige park!

Boek je reis naar Yellowstone National Park

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact