Seattle

Jaarlijks weten vele toeristen deze stad, gelegen op een perfecte plek tussen de oceaan en de bergen, te vinden
 

Reizen naar Seattle

Seattle is een charmante stad in het noordoosten van de Verenigde Staten. Je vindt er onder andere de beroemde Boeing-fabrieken en één van de eerste (en beste) koffiebars van het land. Er is van alles te zien en doen en de stad zal gedurende een meerdaagse trip zeker aan je verwachtingen voldoen.

Seattle heeft een lange geschiedenis als vissersstad, geboortestad van wereldberoemde muzikanten en bands, Starbucks Coffee en uiteraard Bill Gates' Microsoft. Jaarlijks weten vele toeristen deze stad, gelegen op een perfecte plek tussen de oceaan en de bergen, te vinden. Je rijdt vanaf Seattle in korte tijd naar de Canadese grens, de Mount Rainier Vulkaan en het Yellowstone National Park (in Wyoming). Seattle is de perfecte plek om een trip door het noordwesten van de Verenigde Staten te beginnen.

In de stad hangt raar genoeg een Europese sfeer en is dan ook niet te vergelijken met een andere Amerikaanse stad. Ondanks het feit dat er vele wolkenkrabbers staan (zodat je wel degelijk weet dat je in de States bent) merk je toch dat dit geen gewone Amerikaanse stad is, maar juist een bijzondere stad met een zeer vriendelijke bevolking.

The rainy city

De regenstad is één van de bijnamen van Seattle en het klopt helaas wel; de stad kent vele regenachtige dagen. Maar qua temperatuur heerst er juist ook een mild klimaat. Sinds de jaren '50 heeft het er niet meer gevroren. Sneeuw is dan ook een zeldzaam fenomeen, ondanks de nabijheid van de bergen. In de zomer is het over het algemeen lekker warm en door de nabije ligging van de Stille Oceaan wordt het nooit écht heet.

Attracties in Seattle

Er is veel te doen in Seattle. Als je blij wordt van musea, prachtige natuur en een gezellig uitgaansleven, ben je hier op de juiste plek. De Space Needle (soort Euromast), Pike Place (met de beroemde vismarkt), Seattle Center en de Boeing Fabrieken.

Transport en omgeving

Het openbaar vervoer in de stad is goed, en het is een leuke ervaring om bijvoorbeeld met de monorail naar de Space Needle te rijden, maar als je echt wilt rondkijken in de stad en omgeving, kun je het beste een auto huren. Als je besluit dit te doen, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Vancouver (Canada). Dit ligt op 2 à 3 uur rijden van Seattle. Wat ook zeer zeker de moeite waard is, is het Olympic National Park, ten westen van de stad. Je bent echt wel een paar dagen zoet in dit regenwoudachtige National Park. Je kan hier ook mooie trektochten maken!

Ook de orka liefhebbers kunnen hier aan hun trekken komen. Je kunt een dagcruise boeken door de Strait of Juan de Fuca en (met een beetje mazzel) oog in oog komen te staan met enkele van deze prachtige dieren.

Seattle staat bekend als beginpunt van de Highway 1, die helemaal doorloopt tot San Diego in het zuiden. Het is een prachtige rit en naast de verschillende routes, kriskras door het land, is deze kustroute waarschijnlijk de meest populaire in de Verenigde Staten. De weg loopt langs steden als San Francisco en Los Angeles naar de Mexicaanse grens in Zuid Californië.

Boek je reis naar Seattle

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact