New York

Manhattan gezien van het Empire State Building
 

The city that never sleeps

New York is één van de grootste en meest imposante steden van de wereld. De stad heeft oneindig veel musea, galerieën, podia, discotheken, barren en restaurants. Deze stad heeft het echte wow-effect, het levendige New York doet iedereen verbazen.

Must See in New York

Wat moet je gezien hebben in New York? Welk type reiziger je ook bent, er zijn een aantal dingen die je gezien moet hebben. Zo heb je de populaire en onmisbare 'landmarks' van de Big Apple: het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge, Times Square, Empire State Building, Ground Zero (voormalig Twin Towers), MOMA (Museum of Modern Art), The Guggenheim, Metropolitan Museum of Art en Central Park. Een hele mond vol en nee, dan heb je nog niet alles gehad. Maar dit is een goed begin.

Bijkomen in het park

Wanneer je op het platform van Rockefeller Center staat of Fifth Avenue afloopt, zie je het al liggen: Central Park. Dit immense park ligt midden in New York. Zodra je het park in loopt merk je meteen het verschil met de drukte van de stad. Hier kun je heerlijk bijkomen, joggen of kijken hoe New Yorkers zich uitsloven tijdens hun aerobic sessie. Je kan natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Central Park Zoo!

Shop 'till you drop

In New York kun je natuurlijk heel goed shoppen. Van outletstores tot designer boetiekjes, van mega warenhuizen tot flagshipstores. Je vindt het allemaal in overvloed.

Fifth Avenue is waar de meeste grote merken hun flagshipstores hebben zitten, zoals Nike, Lacoste, Gucci, Prada, Louis Vuitton, Apple, Hugo Boss, Abercrombie & Fitch, GAP, Gant, Mexx etc. Hier vind je ook de bekende warenhuizen zoals Macy's en Saks.

Vervoer in New York

Het meest bekende vervoersmiddel in NYC is de Yellow Cab; de gele taxi's die je waarschijnlijk wel kent van tv. Een taxi is niet duur, maar je staat overdag al snel in de file. Wil je overal snel zijn, neem dan de metro. Het metrosysteem is erg overzichtelijk in vergelijking met andere wereldsteden. Je gaat simpelweg northbound (naar het noorden) of southbound (naar het zuiden). Kies vervolgens de lijn die je nodig hebt en het station waar je uit moet stappen. Tip: neem een meerdaagse metropas, zodat je ongelimiteerd kunt reizen en niet telkens enkeltjes hoeft te kopen (15-22 euro voor 7 dagen). Ben je net aangekomen in New York en wil je een goed beeld krijgen van de stad, doe dan een citytour met de bus. Erg cheesy, maar je ziet enorm veel in weinig tijd. En je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt.

Accommodaties in New York

Als je in New York verblijft, kies dan je hotel in Manhattan. Hier zal je de meeste tijd kwijt zijn en er zijn genoeg hotels en hostels (voor elk budget) te vinden. Binnen Manhattan heb je een aantal wijken zoals bijvoorbeeld Soho, Upper West side, Little Italy, China Town, Downtown en Chelsea. Elk met z'n eigen charme en hotspots. Het makkelijkste kun je Downtown (Times Square etc) aanhouden als middelpunt van waar je de verschillende wijken gaat bezoeken.

Overnachten in New York is niet goedkoop. De gemiddelde prijs van een standaard kamer in een hotel ligt zo rond de 150 dollar. Er zijn goedkopere accommodaties zoals hostels. New York is het hele jaar door een populaire bestemming. Hou hier rekening mee wanneer je je overnachtingen gaat boeken. Wees op tijd, zodoende heb je de meeste keus en de beste prijs! KILROY kan je helpen bij het vinden van een geschikte accommodatie.

Boek je reis naar New York

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact