Boston

Boston is de meest Europese stad van de VS
 

Reizen naar Boston

Boston, gelegen aan de Atlantische noordoost kust, is de meest Europese stad van de grote steden in de Verenigde Staten. De stad biedt fascinerende en spannende tegenstrijdigheden, sporen van belangrijke en dramatische gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis en niet te vergeten vele mooie gebouwen en gezellige wijken.

Het is een redelijk slecht jaar voor de bewoners van Boston als hun geliefde 'Red Sox' niet de grote finale van de World-series oktober bereiken. Maar als ze het doen, kan je een onvergetelijke middag in een van de gezellige houten pubs van deze mooie stad beleven. Terwijl je biertjes drinkt samen met de bier- en sport- liefhebbende bewoners van Boston kan je de lokale helden in rode sokken toejuichen, die het kampioenschap voor het laatst in 2007 gewonnen hebben. Een andere optie is het Fenway Park, waar de ploeg sinds 1912 zijn wedstrijden speelt, te bezoeken om het team live in actie te zien.

Harvard University

Gelukkig is Boston is veel meer dan bier en bezwete lichamen, namelijk precies het tegenovergestelde. De wereldberoemde Harvard University, die te vinden is in de voorstad Cambridge, zorgt voor een intellectuele, academische en literaire sfeer die de stad ademt. Een bezoek aan Boston is niet compleet als je niet door de historische en pittoreske universiteitscampus gewandeld hebt, tussen spelende eekhoorntjes en de begaafde studenten en hoogleraren. Tevens zijn enkele grote schrijvers, waaronder Edgar Allan Poe, in deze stad geboren. 

Freedom Trail; Het bloedige pad naar de vrijheid

Er is een rode lijn die door een groot gedeelte van Boston loopt. Het is verleidelijk om deze rode lijn te symboliseren voor het bloed dat tijdens de jaren van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog hier in het noordoosten van het land vergoten is. Als je deze lijn volgt, vind je enkele van de meest belangrijke monumenten en plaatsen, welke gerelateerd zijn aan de burgeroorlog en de gebeurtenissen die daarvoor plaats vonden. Deze interessante wandeling door Boston heet ' The Freedom Trail' en is een perfecte manier om meer te weten te komen over gebeurtenissen. Gebeurtenissen die bepalend zijn geweest in de Amerikaanse geschiedenis en voor het zelfbeeld van de Amerikaanse bevolking. Deze lopende geschiedenisles geeft je de mogelijkheid om indrukken van de omstandigheden en gebeurtenissen van dichtbij op te doen.

Tegenstrijdigheden botsen

De boven genoemde rode lijn en 'het vrijheidspad' beginnen in Boston Common, een schitterend mooi park in hartje Boston. Het feit dat in zo'n prachtig park zoiets dramatisch als het begin van het vrijheidspad is, is juist weer tekenend voor Boston. Het is één van de vele manieren waarop dit een stad vol tegenstrijdigheden is. Je vindt hier gezellige wijken met de karakteristieke bruinsteen huizen met vlakbij de glimmende wolkenkrabbers in de financiële wijk; je komt mooie en gastvrije winkelstraten tegen -Newbury Street is echt geweldig- maar ook de ruwe, industriële wijk, die er gedeeltelijk Brits uitziet, maar ook karakteristiek is voor de stad. Maar ook de mensen verschillen als dag en nacht: je hebt er de elitaire hoog opgeleiden naast de 'working class people' die voornamelijk voortgekomen zijn uit de vele Ierse immigranten. Deze invloed komt door de ligging van Bostons aan de Atlantische kust en het feit dat er in de 19de eeuw veel Europese immigranten naartoe kwamen. In het bijzonder Ieren en Italianen, zij hebben in al die jaren hun stempel op de stad gedrukt. Dit is wel te zien aan de vele Ierse pubs en de goede Italiaanse restaurantjes.

Beste reistijd naar Boston

In de directe omgeving van Boston zijn vele natuurlijke schoonheden te vinden. De locatie van de stad aan de Atlantische kust zorgt voor een perfect vertrekpunt naar de zandduinen en de stranden van Cape Cod en de beeldschone eilanden Nantucket en Martha's Vineyard. Vergeet niet een van de spannende 'whale watching trips' te doen, die vanaf april t/m oktober elke dag vanuit de haven in de stad vertrekken. Bij zo'n trip ben je er bijna van verzekerd dat één van de gigantische walvissen, haast angstaanjagend dichtbij komt. Elk jaar van midden lente tot midden herfst bezoeken deze reusachtigen dit gebied. Er is dus genoeg om te ontdekken in Boston!

Boek je reis naar Boston

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact