Atlanta

Atlanta is de hoofdstad en tegelijk grootste stad van de staat Georgia
 

Reizen naar Atlanta

Met meer dan 5,6 miljoen inwoners, is Atlanta de grootste stad van de staat Georgia. Vroeger woonden er in Atlanta veel Indianen, maar sinds het begin van 1890 zijn ze uit de steden verdreven en geplaatst in reservaten in Oklohoma langs de zogeheten 'Weg der Tranen'. Hierna heeft de blanke bevolking het snel overgenomen en was het een begin van de grote stad.

Het vliegveld van Atlanta, Hartsfield/Jackson, is één van de drukste ter wereld. Er zijn directe vluchten vanuit Amsterdam en het is tevens de thuishaven van Delta Airlines.

Thuishaven van Coca-Cola

Er is één persoon die Atlanta echt op de kaart heeft gezet en dat is de apotheker John Smyth Pemberton, die op 8 mei 1886 één van 's werelds meest beroemde drankjes bedacht, namelijk Coca-Cola. Vanaf 1895 was het in heel de Verenigde Staten te verkijgen. De internationale doorbraak kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Coca-Cola werd geleverd aan Amerikaanse troepen. De drank bereikte Europa in 1929. Coca-Cola is nu te krijgen in meer dan 200 landen over heel de wereld. 

Ter gelegenheid van het meest populaire drankje ter wereld is het Coca-Cola museum opgericht en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor 15 dollar kun je meer te weten komen over één van 's werelds beroemdste merken en z'n geschiedenis. Ook zie je alle advertenties die door de jaren heen veranderen en znog veel meer drankjes die Coca-Cola produceert. Het is een aanrader voor zowel volwassenen als kinderen.

Een ander bekend bedrijf met haar hoofdkantoor in Atlanta is CNN. Het nieuwskanaal is opgericht in 1980 door Ted Turner en Reese Schonfield en het was CNN dat de 24-uurs nieuwsuitzendingen introduceerde. Tijdens de Golfoorlog kwam hun echte doorbraak. Je kunt een tour doen door het hoofdgebouw en je krijgt de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en te zien hoe een CNN nieuwsuitzending tot stand komt.

Winkelen in Atlanta

'Little five Points' is een gebied dat het zeker waard is om te bezoeken. Je vindt hier ongewone boetiekjes, bars en restaurants. Het kan worden omschreven als een mix tussen Greenwich Village in New York en het French Quarter van New Orleans. Dus als je van deze steden houdt, dan is Five Points echt iets voor jou.

Om wat serieuzer te winkelen, moet je naar Buckhead, een plaats waar je luxe boetiekjes en grote winkels vindt en je kan shoppen totdat je er bij neer valt. Je vindt hier al de bekende winkels als Nieman & Marcus, Bloomingdales & Saks Fith Avenue.

Het nachtleven in Atlanta is een hele happening. Ga naar een jazzclub, neem wat te drinken in een van de bars of de Botanische Tuinen of dans de nacht door in een van de vele clubs. Er is voor ieder wat wils.

Mensen die houden van sport, zullen niet worden teleurgesteld in Atlanta. Ga naar het Atlanta Braves basebaal, zie hoe het team een homerun slaat, de Atlanta Falcons een touchdown scoren of de Atlanta Hawks...

Je kan ook het gebied van de Zomerspelen van 1996 bezoeken. Tegenwoordig is dit een plek waar veel concerten en festivals worden gehouden.

Accommodatie in Atlanta

Atlanta is een grote stad en heeft voor elk budget accommodaties. Er is een eindeloze lijst om uit te kiezen, zowel goedkope hostels als dure exclusieve en luxe hotels.

 

Boek je reis naar Atlanta

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact