Alaska

De bossen van Alaska zijn een paradijs voor natuurliefhebbers
 

Reizen naar Alaska

Alaska is de meest noordelijke van de 52 staten van de VS. Een echt juweeltje! Alaska is de grootste staat, maar heeft slechts 670.000 inwoners. Enorme gletsjers, besneeuwde bergen, rivieren beladen met wilde zalm, spectaculaire fjorden en gerenommeerde nationale parken - er is zoveel te zien en te beleven. Alaska heeft het allemaal!

Rondreizen door Alaska begint in Anchorage

De grootste stad in Alaska is Anchorage en is gelegen in het zuiden. De stad heeft ongeveer 200.000 inwoners en in één van de vele gezellige restaurants kun je proeven van de beste King Crab ooit! De temperaturen komen zelden boven de 20 graden. In de zomermaanden is er bijna 24 uur daglicht, wat de avond wat anders maakt! In de winter is het echter precies andersom en laat de zon zich zelden zien.

Anchorage is de belangrijkste haven voor zowel toeristen als de scheepvaart. De meeste vluchten landen hier en het is eenvoudig om via de Anchorage te reizen naar het prachtige landschap in de rest van Alaska. Een perfect startpunt dus van jouw reis door Alaska.

Juneau - de hoofdstad van Alaska

Juneau is de hoofdstad van Alaska, het heeft slechts 30.000 inwoners. Het is een oude goudwinninggemeente die haar naam te danken heeft aan de eerste pionier in het gebied, Joseph Juneau. De stad is net als Anchorage gelegen in het zuiden van Alaska en haar naaste buur is de Canadese provincie British Columbia. 

Er zijn veel redenen om naar Juneau te reizen: de omgeving is ongelooflijk mooi, de stad is omringd door hoge bergen met gletsjers en het getij van water verandert tweemaal per dag tot enkele meters hoog. Het seizoen is relatief kort en het is het best te bezoeken tussen juni en september. De zomermaanden bieden tal van festivals en culturele evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Doordat de stad een populaire bestemming voor cruiseschepen is, leeft de stad helemaal op in het zomerseizoen. Juneau is volkomen geïsoleerd van de rest van Alaska en verbindingen van en naar de rest van de staat zijn beperkt. Maar dat is geen reden om deze stad over te slaan, met een binnenlandse vlucht of een veerboot is Junau gemakkelijk te bereiken.

Alaska's Nationale Parken

Alaska heeft enkele geweldige Nationale Parken en ze bieden alles wat je je maar kunt bedenken! St. Elias National Park heeft veel wandelroutes, die je met een gids of alleen kunt maken. Ook kun je een bezoek brengen aan de oude mijnstad van Wrangell of ga ijsklimmen op de gletsjer in Kennicott. Wees voorbereid op een echte uitdaging als je dat laatste besluit. De ervaring en de kleuren zijn geweldig. Met stijgijzers aan je schoenen en een ijsbijl in de hand zul je iets super speciaals meemaken! 

Kajakken, mountainbiken of hiken op de hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley. Wie weet vang je een glimp op van een eland, een berggeit, een vos of als je echt geluk hebt, een grizzly. Ga naar Denali National Park of de haven stad Seward, waar je met een boot op zoek gaat naar walvissen, haaien, zeeleeuwen, otters. Luister al varend naar de rondspokende geluiden van stukken gletsjer die in de zee vallen. Probeer diepzeevisserij in Homerus, de heilbot hoofdstad van de wereld. Op de weg er naartoe passeer je de toppen de van vulkanen, de zogeheten Ring of Fire. ! 

Rondreizen in Alaska

De Alaska Railroad is veruit de beste manier om je te verplaatsen; het reizen per trein zorgt ervoor dat je gemakkelijk van de ene plaats naar de andere komt, terwijl je kan genieten van het prachtige landschap. Er zijn verschillende tochten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van waar je naartoe wilt. Er zijn een aantal buslijnen voor toeristen die via de Seward snelweg gaan. Let op: deze rijden vaak niet in de winter!

Rondreizen met een auto of camper is een goed alternatief als je van plan bent langer te verblijven in Alaska en Noord-Amerika. Bij KILROY travels kun je voor vertrek al een auto of camper huren. Jongeren en studenten profiteren van speciale voorwaarden en prijzen!

Boek je reis naar Alaska

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact