Verenigde Staten

Venice Beach, gelegen in Los Angeles, is met zijn drukke boulevard een van de populairste stranden van Californië.
 

Do it big in de VS

Een reis naar de Verenigde Staten is een reis naar een land waar alles GROOT is! De auto's zijn groter, de wolkenkrabbers zijn hoger, de nationale parken zijn eindeloos en er zijn er zoveel van. Zelfs de filmsterren zijn groter en een groot deel van de bevolking is ook groot, oftewel dik! Dit zijn de Verenigde Staten, trotse uitvinders van fast food, junk food en andere ongezonde kost.

Geen twijfel mogelijk, de Verenigde Staten is een fantastische ervaring als reis- en vakantiebestemming. Er is zo veel moois te zien. Zowel in de grote imposante steden als de adembenemende natuur. In feite heeft geen enkel ander land zo'n divers en spectaculair landschap als de Verenigde Staten dat heeft; de ruwe kustlijnen, de eindeloze stranden, de verlaten prairies, de rollende heuvels, de alpenachtige bergen, vochtige moerassen, meedogenloze woestijnen, enorme meren en megagrote steden.

Nationale parken

De Verenigde Staten zijn populair om verschillende redenen, maar het Nationale Parken systeem is iets waar de Amerikanen misschien wel het meest trots op zijn. Deze National Parks zijn dan ook de populairste tijdsbesteding van menig reiziger. Als je er geweest bent, weet je waarom. Er zijn te veel NP's om op te noemen, maar enkele aanraders zijn toch zeker Yosemite (Californië), Redwood Trees (Californië), Grand Canyon (Arizona), Bryce Canyon (Utah), Monument Valley (Utah/Arizona), de Everglades (Florida) en de Atlantische kusten van Acadia en Cape Cod.

Roadtrippin' - Met de auto

Heb je slechts een paar weken de tijd om door de Verenigde Staten te reizen, focus dan op een specifiek gebied. Het is onmogelijk om alles te zien in een korte periode en veel mensen vergissen zich nog steeds in de afstanden. Echter, ben je een backpacker met overvloed aan tijd (en geld), denk dan eens aan een kust-tot-kust roadtrip. Huur een auto of ga met een camper of campervan op pad. Rijden van de ene kant van het land naar de andere is één van die Amerikaanse ervaringen, die niet in woorden uit te drukken valt. Voor ons Europeanen is het moeilijk te bevatten dat je dagenlang in hetzelfde land kunt rijden. Elke staat waar je doorheen rijdt heeft zijn eigen charme, gebruiken, klimaat en geschiedenis. Een reis naar de Verenigde Staten gaat om de ervaring en er is geen manier van reizen die dit meer recht doet dan een all-american roadtrip.

USA Escape campervan

Winter, Spring, Summer or Fall?

Er is, in tegenstelling tot andere continenten, in elk seizoen wel iets te doen en te zien in de Verenigde Staten. In de zomermaanden liggen de prijzen over het algemeen wat hoger omdat dat het hoogseizoen betreft. Ben je flexibel in je reisplannen, ga dan tijdens de lente of de herfst. Vooral de Indian Summer (de Amerikaanse term voor de overgang van zomer naar herfst) is een perfecte tijd om er op uit te gaan. Je zult verbaasd zijn door de schitterende herfstkleuren!

De grote steden zoals New York, Washington DC en Los Angeles zijn het hele jaar goed te bezoeken. De doorgewinterde Verenigde Staten bezoeker kiest tegenwoordig eerder voor steden als Chicago, San Francisco of Seattle. Hier kan ongegeneerd shoppen perfect gecombineerd worden met allerlei activiteiten in de mooie natuur waarin deze steden zich bevinden. Florida is warm en zonnig het grootste deel van de winter. En wist je dat Alaska en Hawaï ook bij de Verenigde Staten horen?

Visum regels Verenigde Staten

Wie naar de Verenigde Staten reist moet van tevoren online een formulier invullen op de website van ESTA. Doe je dit niet, dan riskeer je dat je de VS niet binnen mag. Doe dit minimaal 72 uur voor vertrek. Iedereen dient zich te registreren, ook al heb je alleen een stopover of technische stop in de VS.

Wanneer nodig?

  • reizen in de VS, met verblijf niet langer dan 90 dagen
  • reizigers die een stopover hebben in de VS
  • reizigers die overstappen in de VS

Wat moet je doen?

  1. Ga minimaal 72 uur voor vertrek naar https://esta.cbp.dhs.gov
  2. Vul je gegevens in en wacht op de bevestiging dat alles akkoord is

Normaal gesproken moest je al deze dingen pas in het vliegtuig invullen, maar hierdoor zag de douane in de VS pas bij aankomst of iemand het land in mocht, dit resulteerde vaak in situaties die voorkomen hadden kunnen worden. 

Contact