Quebec

Het Château Frontenac is een grand hotel en een van de bekendste bezienswaardigheden van Québec in Canada
 

Reizen naar Quebec

Quebec is de grootste provincie van Canada en waarschijnlijk ook de meest boeiende van het land. Als je maar één deel van Canada kunt bezoeken, moet het toch echt dit deel zijn. Je zult namelijk nooit genoeg van krijgen van dit prachtige gebied.

De hoofdstad van Quebec is Montreal, een gastvrije en aantrekkelijke stad in Canada. Frans is hier, net als in de rest van Quebec, de voertaal. De Engels-Amerikaanse cultuur is uiteraard sterk aanwezig, waardoor de stad een nog specialere uitstraling heeft. Door deze dubbele cultuur en de vele soorten entertainment en culturele bezienswaardigheden is Quebec een ware verslaving.

Mingan Archipelago National Park

Tenzij je zeeën van tijd hebt, kun je echter beter niet te lang in Montreal blijven hangen. Quebec heeft namelijk zóveel meer te bieden, zeker qua natuur. Aan de prachtige Atlantische kust -dat hier uitmondt in de Golf van St. Lawrence- vind je in het noorden het geweldige Mingan Archipelago National Park. Dit is een groep eilanden met een rijke flora en fauna en grappig gevormde kalkstenen rotsformaties. Een uitstekende plek dus om een zeekayak te huren en het avontuur tegemoet te peddelen.

De schoonheid en pracht van de kust is hier adembenemend, net als in Tadoussac. Hier, te midden van het grote, indrukwekkende fjordengebied dat deel uitmaakt van de Saguenay Rivier, komen elke zomer grote groepen walvissen. Dit normaal zo rustige dorp is gedurende de zomer dan ook een enorme trekpleister voor toeristen. Het dorp is pittoresk en gezellig en je hoeft hier echt niet alleen voor de walvissen te komen: je vindt hier prachtige zandduinen, je kunt boottripjes maken of met een zeekayak de fjorden op en het is een prachtig gebied om stevige wandelingen te maken. De fjorden in deze regio zijn waanzinnig mooi en indrukwekkend; de rotswanden van wel 500 meter hoog geven je een gevoel nietigheid. Kortom: dit deel van Quebec mag je niet missen.

Parc de la Gaspésie

Hetzelfde kan worden gezegd over het Parc de la Gaspésie aan de andere kant van het fjord, een bergachtig gebied dat geschikt is voor hiking en kamperen. Hier vind je ongelooflijke uitzichten over meren en watervallen en je hebt een goede kans om kuddes Noord-Amerikaanse rendieren tegen het lijf te lopen. Je kunt in dit gebied uitstekend vissen en als je geluk hebt zie je elanden, herten, vossen en zelfs zwarte beren. Als je vanaf de stad Ste. Anne des Monts verder naar het oosten trekt kom je van het ene mooie landschap in het andere terecht. Het is hier ronduit prachtig!

Iles de la Madeleine

In de Golf van St. Lawrence vind je Iles de la Madeleine, een kleine groep eilanden van enorme schoonheid. Het is een plek om verliefd op te worden. De uitzichten met prachtige stranden en rode kliffen omspoeld door grote golven, lagunes en aparte rotsformaties zijn geweldig. Deze plek wordt ook nog eens extra aangenaam door de relaxte sfeer die in de kleine dorpjes met kleurrijke vissersbootjes heerst. Deze eilanden zijn het best te bezoeken in de zomer, in de winter trekt het nogal fris op.

Het is onmogelijk om de schoonheid, pracht en aantrekkingskracht van Quebec ten volle te beschrijven. Het geweldige noorden is wijds en dunbevolkt. Je kunt er dwalen in de overweldigende natuur en vindt er bijna vergeten culturen en levensvormen. Het is een waar avontuur. Makkelijker te bereiken is The Laurentians, een zeer mooi gebied met golvende heuvels, prachtige meren, lange rivieren en gezellige dorpjes ten noorden van Montreal. En dan is er natuurlijk nog Quebec City, een relatief kleine stad met 167.000 inwoners. In deze stad ervaar je de Franse erfenis nog meer dan in de rest van de provincie. Het is een heerlijke stad op een superlokatie met historische straten en waanzinnige uitzichten. Zet Quebec dus op je lijstje van te bezoeken plekken op de wereld; het is uniek in zijn soort en mag er werkelijk niet op ontbreken!

Boek je reis naar Quebec

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact