Beiroet

Beiroet staat bekend om haar fantastische uitgaansgelegenheden
 

Reizen naar Beiroet

Beiroet is een speciale stad. Veel reizigers worden er verliefd op en noemen het zelfs de beste stad in de wereld! Deze stad lijkt helemaal niet op de omliggende Arabische steden, want de sfeer is er ongedwongen en de Libanezen houden wel van een feestje. Adem diep in en geniet van het Libanese joie de vivre! Boek je reis naar Beiroet met KILROY.

Na jaren van burgeroorlog en politieke onrust is de levendigheid teruggekeerd naar Beiroet. Zakenlui, winkelende vrouwen en spelende kinderen vullen de straten van Beiroet. De stad heeft dan ook 'het Parijs van het Midden-Oosten' als bijnaam. Toch is Beiroet geen sexy stad als Parijs, want net als alle andere steden in het Midden-Oosten is de stad gebouwd van beton. De straten rondom Place d'Etoile zijn gevuld met terrasjes en zijn wel erg gezellig.

Beiroet heeft een rijke geschiedenis van oorlogen en politieke onrust. De inwoners van de stad zijn het dan ook gewend om hun dagelijkse leven aan te passen aan de huidige situatie. De laatste tragedie in Beiroet vond plaats in 2006 toen president Rafiq Hariri werd gedood door een autobom. Tot op de dag van vandaag hangen zijn posters nog in de stad en zijn graf ligt midden in de stad naast de Mohammad-al-Amin moskee. Deze moskee staat bekend om haar schitterende lichtblauwe dak.  

Downtown Beiroet

Downtown Beiroet is erg levendig geworden door de drukke zakenlui en de shoppende moeders. Op Place d'Etoile spelen de Aziatische nannies met hun kinderen. De bebaarde Hezbollah mannen zijn uit het straatbeeld verdwenen en alleen de Parijse atmosfeer is blijven hangen dankzij de vele terrasjes en de verliefde koppels in de stad. Een middag in Beiroet is eenvoudig gevuld met winkelen en lekker lunchen in een van de cafeetjes. Je kan er ook heerlijk rondslenteren in de verschillende buurten rondom het centrum. Beiroet is zelfs zo fijn dat veel reizigers het de beste stad van de wereld noemen, vooral als het gaat om de sfeer in de stad en het fantastische nachtleven!

Kustlijn van Beiroet

Beiroet heeft een prachtige kust aan de Mediterraanse Zee. Je vindt er steile kliffen en mooie zandstranden. De locals wandelen er 's avonds langs de Corniche promenade. Hier moet je dus zijn als je een praatje wil maken met een van de jonge, nieuwschierige Libanese jongeren. Eindig je wandeltocht bij de Pigeon Rocks als de zon onder gaat. Bij Bay Rock Cafe kun je genieten van een prachtige zonsondergang onder het genot van een meze en mintlimonade. Ook overdag heeft dit café het mooiste uitzicht van Beiroet! 

Verder naar het zuiden ligt het publieke strand van Beiroet, Ramlet al-Bayda. Op dit mooie, witte zandstrand kun je ligstoelen huren en de lekkerste snacks kopen van strandverkopers. Als je geld hebt voor wat meer luxe, ga dan naar een van de vele beachclubs. Vooral de beachclub van de universiteit, AUB Beach Club is de moeite waard! 

Beiroet: het Ibiza voor avonturiers!

Een reis naar Beiroet is niet compleet zonder het nachtleven te hebben meegemaakt. De stad staat bekend om haar fantastische uitgaansgelegenheden en niet voor niets wordt Beiroet wel het Ibiza voor avonturiers genoemd. Bovendien worden er verschillende festivals georganiseerd in de stad. Veel barretjes, restaurants en feestjes kun je vinden in de buurt Gemeyzeh vlakbij de Mohammed al-Amin moskee. Ga vooral eens naar rock'n'roll Bar Louis, hier is namelijk iedere avond live muziek!

Verspreid door Beiroet liggen enorme, extravagante discotheken waar je de hele nacht door kan feesten. Hier komen de inwoners van Beiroet graag om de oorlog, de onstabiele politieke situatie en de verdeeldheid in het land voor even te vergeten en te feesten tot diep in de nacht. De bekendste discotheken zijn eccentric B 018, het futuristische Palais by Crystal en Acid, de grootste gay-club van Beiroet. Deze laatste ligt achter het winkelcentrum Futuroscope.  

Dagtrips en tours vanuit Beiroet

Vanuit Beiroet kan je een aantal leuke dagtrips maken. In een middagje kun je naar het pittoreske havenplaatsje Byblos, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat als oudste, nog bestaande stad in de wereld. Vanaf het oude Kruisvaarderkasteel heb je een mooi uitzicht over de Middellandse Zee en de Libanese kustlijn. Je kan de dag perfect eindigen in een van de restaurantjes in de haven, met een heerlijk bord sushi en een gouden zondsondergang! 

Ten westen van Beiroet, op ongeveer 3 uur rijden, ligt het grootste en indrukwekkendste Romeinse gebouw in van het Midden-Oosten. Deze stad heet Baalbek, wat vrij vertaald 'de zonnestad' betekent. Zes pilaren van de Tempel van Jupiter staan nog steeds overeind en zijn met hun 22,9 meter de hoogste Romeinse pilaren van de wereld. De Bacchus tempel is ook indrukwekkend om te bezoeken, want hier zijn nog 46 mooi gedecoreerde pilaren van over. Baalbek is een van de culturele hoogtepunten van Libanon en zeker het bezoeken waard!

Boek je reis naar Beiroet

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact