Israël

Geniet van de prachtige uitzichten in de Judea woestijn. Zie je de groene oase?
 

Reizen naar Israël

Israël is een beroemde en beruchte bestemming in het Midden-Oosten dankzij de dramatische geschiedenis. Tegelijkertijd is het een uitermate interessante plaats mede dankzij dezelfde geschiedenis, de godsdienst en de status van de bedevaart. Israël is het centrum van de Bijbelse geschiedenis, maar ook zoveel meer dan dat! Boek je reis naar Israël bij KILROY.

Israël betekent voor veel mensen ook wel 'Het Heilige Land' maar biedt meer dan historie en religie. Ontdek het strand bij Eilat, het nachtleven van Tel Aviv, duik in de Rode Zee of ontdek de fascinerende Judea woestijn. Een reis naar Israël is een avontuur!

Heilig Jeruzalem

Israëls hoofdstad Jeruzalem is een typisch Arabische zandkleurige stad, en een reden waarom velen een reis naar Israël maken. In Jeruzalem, waar het christendom en het jodendom in feite ontstaan zijn, bezoeken veel mensen de Klaagmuur, waar mensen verzoeken en gebeden op een briefje schrijven en deze tussen de stenen stoppen.

Israël is ook van grote betekenis voor moslims, de profeet Mohammed steeg naar de zeven hemelen. Veel moslims komen naar Jeruzalem om de Al-Aqsa moskee en de 'Koepel van de Rots' te bezoeken, terwijl de christenen voornamelijk naar Jeruzalem komen voor de Via Dolorosa, men gelooft dat Christus voor zijn kruiziging via deze weg naar de plek van terechtstelling liep.

Religieus of niet, de combinatie van religies levert een hoop geschiedenis, momumenten
oude straten, synagogen, kerken, moskeeën en musea op.

Vliegen op Tel Aviv

De kans is groot dat je bij een bezoek naar Israël op Tel Aviv vliegt. Tel Aviv heeft veel westerse invloeden met een wild nachtleven. Bekijk de zonsondergang over de Middelandse Zee onder het genot van een lekker wijntje. 

De Dode Zee

De Dode Zee is 10 keer zouter dan de gemiddelde zee. Je beseft pas hoe gek het is als je het eenmaal hebt geprobeerd, in deze zee kán je gewoon niet anders dan blijven drijven. Dit zoute water is ook nog eens heel goed voor lichaam en geest!

Het noorden van Israël

Verder naar het noorden ligt de woestijn van Judea, waar je een ruige woestijntrekking kan maken. Deze trekkingroute is nog niet ontdekt door de masse, en biedt het ene een spectaculaire uitzicht na het andere. Een zware tocht, maar onderweg herinneren de prachtige landschappen je eraan dat het allemaal de moeite waard is! Niet ver van de woestijn van Judea vind je de oase van Ein Gedi, waar je kunt afkoelen in de verfrissende meren en watervallen! Je zou bijna denken dat je in het paradijs bent!

1001 Nacht in Akko

Een reis naar Israël leid je naar de historische stad Akko, een van de oudste steden in de wereld. Beleef 1001 nacht zelf in de smalle straten van de stad, geheime steegjes, oude kelders en pittoreske huisjes. Ontdek de authentieke sfeer, de rustige en charmante straatjes, prachtige architectuur en niet te vergeten het indrukwekkende uitzicht op de Middellandse Zee.

Boek je reis naar Israël

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact