Teheran

In Teheran weten ze wel wat schoonheid is!
 

Reizen naar Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran. Veel reisgidsen zullen je aanraden om deze overvolle en vervuilde stad zo snel mogelijk te verlaten, maar dat is jammer. Als je iets verder kijkt dan de ogenschijnlijk onaantrekkelijke façade van Teheran, zul je zien dat de stad mooie musea, oosterse bazaars, theehuizen en doorgaans het hele jaar gezellige picknickavonden in de vele stadsparken te bieden heeft.

Na een paar dagen in Teheran krijg je meer inzicht in de duidelijke contrasten die er zijn tussen Iranese religieuzen en de meerderheid van de jongeren die hun leven meer willen leven naar Amerikaanse en Westerse standaarden.

De grote bazaar

Wanneer je in Teheran bent, zorg dan dat je de grote bazaar in Zuid-Teheran vlakbij het Imam Khomeini plein niet overslaat. Flinke mannen met vrachtwagens duwen een grote hoeveelheid tapijten, textiel en nog veel meer in en uit het labyrint van de bazaar. Het is geen typische toeristenmarkt en het is zo onvoorstelbaar groot en onoverzichtelijk dat je gemakkelijk de weg kwijt raakt.

Een groot contrast met de armoede in het zuiden van Teheran is het streng bewaakte juwelenmuseum, dat vlak naast de bazaar ligt en de onnatuurlijk grote juwelenverzameling van de voormalige sjah tentoonstelt. Een overvloed aan diamanten en buitensporige decoraties worden een paar dagen per week op displays neergezet voor de bezoekers.

De meeste goedkope hotels bevinden zich in de drukke omgeving van de bazaar en het Imam Khomeini plein. Heb je iets meer te besteden, dan zal je verblijf in één van de hotels in het noorden van de stad wat aangenamer zijn. Het noorden van Teheran is ook de plek waar je de hippe jonge mensen in strakke jurken en met opvallende kapsels ziet rondhangen bij de westerse kledingwinkels en cafés in de winkelcentra. De islamitische regering sluit soms de meest populaire cafés en restaurants, maar er doemen altijd wel weer nieuwe op. Vraag rond waar de jonge mensen zich bevinden wanneer je in Teheran bent.

Boek je reis naar Teheran

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact