Bahrein

De Al Fateh State Mosque is de grootste moskee in Bahrein, ook als niet moslim kan je deze moskee bezoeken!
 

Reizen naar Bahrein

Bahrein ligt in de Perzische Golf tussen Saoedi-Arabië en Qatar, waar de eilanden zo mooi zijn als glinsterende juwelen. Het koninkrijk der Bahrein is verdeeld over meer dan 30 eilanden en heeft als hoofdstad Manama. Er is veel te doen wanneer je Bahrein bezoekt. Ervaar een modern en rijk leven, ga fantastisch winkelen zowel 's nachts als overdag, beleef Formule 1 racen naar eeuwenoude stadjes, ontdek de natuur en beleef fantastische duikavonturen.

Bahrein staat bekend als een land waar in de Arabische wereld op financieel gebied continu mee vergeleken wordt en het behoort dan ook tot een van de meest ontwikkelde landen in de regio. Veel Saoediërs zullen Bahrein in het weekend en vakanties bezoeken om de vrijheid van de stad te ervaren, deze vrijheid is voornamelijk een groot pluspunt voor vrouwen. Het is een plaats waar je van het leven kan genieten zonder tegengehouden te worden door strikte religieuze regels. Je kan naar concerten en bioscopen met wie, waar en wanneer je maar wilt, wat drinken aan de bar, de nacht dansend doorhalen of gewoon hand in hand lopen met je geliefde over het strand.

Manama

Bovenstaande naam betekent 'de plaats die slaapt'. Het is nog een raadsel waar de naam precies vandaan komt. De stad slaapt namelijk nooit. Je kan er zelfs 's nachts winkelen en het nachtleven bruist.

Wat je niet mag missen...

Een van de culturele hoogtepunten tijdens je bezoek is het nationale museum. Je krijgt een mooi kijkje in de historie van het land, leert de eeuwenoude Dilmun beschaving kennen en ziet daarnaast ook veel interessante archeologische schatten. Een ander museum dat zeker de moeite waard is, is het Olie Museum. Het geeft je een interessante en provocerende kijk op de productie en geschiedenis van olie in de regio en de hedendaagse impact op de wereld.

Al-Areen, een natuurreservaat en park, is nog een plaats die je zeker moet bezoeken. Je zult er fascinerende natuur en dieren zoals een Oryx en Addax tegenkomen.

Bahrein is een grote voorstander van motorsporten en in 2004 heeft de stad de eerste Formule 1 wedstrijd op het Sakhir parcour mogen houden. Het is dan ook een echte aanrader om een race, in welke vorm dan ook, te gaan bezoeken.

Qala'at al-Bahrain is een eeuwenoude plek en was het centrum voor de Dilmun-beschaving. Het wordt gezien als een van de meest belangrijke plekken in de regio met ruïnes van heilige gebouwen en sporen van een verloren beschaving uit de periode 2300 voor Christus

Heerlijk eten

Je hoeft niet bang te zijn dat je verhongert in Bahrein, er zijn genoeg restaurants in het gebied Adlya waar je goed en genoeg kan eten. Benut de mogelijkheid om lokale delicatessen te proberen zoals Baba Ghanoush, een vers gekruide malse kip of lamschotel met noten en een yoghurtdressing. Het zal een fantastische eetervaring zijn.

Winkelen en parels

Je moet natuurlijk ook 's nachts hebben gewinkeld in deze stad! Wandelen door de straten van Ban al-Bahrain is niet alleen anders, maar ook een mooie kans om op koopjesjacht te gaan. Ook zijn er moderne winkelcentra die werkelijk alles verkopen.

Parels horen echt bij Bahrein en kenmerken de stad, dus als je ze nog niet hebt, zorg dan dat je ze hier koopt. Als je geïnteresseerd bent in de herkomst van de parels, kan je altijd een spannend duikavontuur boeken.

Beste reistijd Bahrein

De periode van november tot en met maart zijn de beste maanden om de stad te bezoeken. In juni tot en met september is het namelijk vreselijk warm en zul je alleen maar rondlopen in de massale winkelcentra met airconditioning. En dat zou zonde zijn, want Bahrein heeft veel meer te bieden!

Boek je reis naar Bahrein

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact