Istanbul

Een typische souvenirwinkel in Istanbul, vergeet niet om iets voor de thuisblijvers mee te nemen
 

Reizen naar Istanbul

Istanbul, een stad waar twee continenten elkaar ontmoeten. Met de rijke en gevarieerde geschiedenis en de kleurrijke dag van vandaag, is Istanbul een plaats waar levenslange herinneringen worden gemaakt. Het is een unieke stad met een combinatie van cultuur, geschiedenis, fantastische eten en een fantastisch uitgaansleven. Een stad waar oost en west elkaar ontmoeten. KILROY kan je helpen met het boeken van vluchten, accommodaties en we kunnen je verzekeren dat je het beste tegenkomt van Istanbul.

Een reis naar Istanbul is meer dan alleen een ervaring in een grote stad. Het is een bestemming met een rijke en krachtige historie en een stad van tegenstellingen. Hier ontmoeten oud en nieuw Turkije elkaar. Het is een moderne, levendige metropool dat veel te bieden heeft. De stad ligt op de grens tussen Azië en Europa en heeft meer dan 11 miljoen inwoners.

In de geschiedenis was Istanbul het machtcentrum van de wereld. Het werd onderdeel van het Romeinse rijk in de jaren 100 v. Chr., rond 306 na Chr. was het de hoofdstad van het hele Romeinse rijk, daarna ook van het Byzantijnse rijk en werd het in 1500 het centrum van het Ottomaanse rijk. De stad stond bekend met de naam Constantinopel. Een reis naar Istanbul geeft je gegarandeerd de kans om deze historische tijden voorbij te zien komen.

De drie van Istanbul

Vandaag de dag is Istanbul verdeeld in drie centrale gebieden, de oude stad, het moderne en het Aziatische gedeelte. De oude stad is perfect om rond te struinen en de oude atmosfeer te beleven. Bezoek pittoreske restaurantjes, cafés en pubs en ga er heerlijk winkelen. Je zult hier ook een van de oudste en grootste bazaar ter wereld vinden. Het is een fantastische plaats die je mee terug neemt in de tijd en je kunt er rustig uren rondwandelen. Met de specerijenmarkt, de juwelen en vele soorten handwerken hoef je je zeker niet te vervelen en vergeet niet om bij aankoop te onderhandelen met de verkoper.

Voor een kijkje in het meer moderne Istanbul moet je echt in Beyodul zijn, waar leven en energie de woorden zijn die opkomen bij een bezoek aan dit levendige gebied. Het eten is er heerlijk en je mag dan ook de hemelse mix van kleine gerechten, Meze, niet missen. De hartslag van de stad gaat steeds sneller slaan naar mate de avond vordert. Bezoek een van de vele barretjes, neem een trek van een Turkse waterpijp en kijk rustig toe hoe de mensen hier in beweging en tot leven komen. Eindig de avond met een bezoek aan een van de fantastisch kleurrijke en verbazingwekkende nachtclubs.

Het Aziatische gedeelte van de stad is minder toeristisch en laat je het meer rustige alledaagse Istanbul zien. Een mooie ervaring in dit gebied is een trip naar het eiland Princes, waar een serene atmosfeer, dennenbossen, kloosters en stranden het beeld bepalen.

Hagia Sofia en de Blauwe Moskee

De Hagia Sophia is dé bezienswaardigheid van Istanbul. Werkelijk fantastisch mooi!

Tijdens een bezoek aan Istanbul zul je geconfronteerd worden met een hele lijst aan verschillende dingen die je niet wilt missen. Twee dingen boven aan het lijstje zijn Hagia Sofia en de Blauwe Moskee. Hagia Sofia is een oude kerk dat veranderd is in een moskee en nu een museum is met grote betekenis voor de stad. Een ander cultureel hoogtepunt is de grote verleidelijke en reusachtige Blauwe Moskee en bevindt zich maar op een steenworp afstand van Hagia Sofia. Het heeft de naam te danken aan de mooie keramische iznik-tegels.
Het Topkapi Paleis is een ander verbluffend gebouw. Je vindt hier de beroemde emerald dolk en de peervormige 86-karaats Kasikci diamant, dat de vijfde grootste diamant ter wereld is.

Turkse baden en boottochten

Iets anders wat je niet mag missen is om een van de klassieke Turkse baden, Hamam, te proberen. Het is een erg esthetische belevenis dat je lichaam en ziel reinigt, en na een programma van een halve dag voel je je als herboren. Een boottocht op een van de rivieren zoals Bosporus of de Gouden Hoorn raden we je zeer aan en zal je veelbelovende verfrissende briesjes en overweldigende uitzichten geven.

De beste tijd in Istanbul

Het hoogseizoen is van maart tot september, maar de beste tijd om Istanbul te bezoeken is tussen april en mei en tussen september en oktober, wanneer de temperatuur tussen de 16°C en 25°C is.

Hoe er te komen

Het is het makkelijst om direct naar Istanbul te vliegen en je vluchten en accommodaties online te boeken. Voor goede tips en adviezen voordat je de reservering maakt, kun je ons altijd bellen of mailen, maar een bezoek aan een van onze reiswinkels is natuurlijk ook een mogelijkheid. We zullen je graag van dienst zijn.

Boek je reis naar Istanbul

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact