Madrid

Het Palacio de Comunicaciones aan het Plaza de Cibeles
 

Reizen naar Madrid

De stad is een paradijs als het gaat om shoppen, culturele variaties, en een knettergek nachtleven. Geen wonder dat Madrid bekend staat als ‘de stad die nooit slaapt’. Zorg ervoor dat je een kaart bij je hebt, comfortabele schoenen draagt en maak gebruik van de makkelijke en goedkope metro.

Madrid is een statige stad dat je letterlijk verwelkomt met veel warmte. Het is sinds 1562 al de hoofdstad van Spanje en heeft het record als hoogst gelegen hoofdstad van Europa. Doordat het klimaat van Madrid het hele jaar door prettig is, kan je altijd goed naar deze stad afreizen. Je kan in de stad goed winkelen, fantastische architectuur bekijken en veel musea en parken bezoeken. Geniet van de heerlijke tapas en beleef je in het hectische nachtleven.

Onthoudt dat Madrid in de zomer onaangenaam heet kan zijn en de nachten daardoor erg lang. Inwoners uit Madrid blijven vaak ook de hele nacht op. De stad heeft voor iedereen wel wat te bieden en het maakt niet uit of je nu reist met kinderen, wilt genieten van cultuur, een romantisch weekend hebt of gewoon rondreist met vrienden.

Winkelen in Madrid

Er zijn veel goede winkelgelegenheden in Madrid, maar als je maar een paar dagen de tijd hebt kan je je beter beperken tot de volgende gebieden:
C/Velazquez; Een lange winkelstraat vol met schoenenwinkels, cafés en restaurants. Neem de metro naar Velazquez die je vindt in het gebied Salamanca.
C/Principe: Hier vind je dezelfde winkels als hierboven genoemd, maar in een meer ontspannen sfeer. Je kan Principe bereiken door de metro naar Plaza de Espana te nemen.

De oude stad El Rastro veranderd elke zondagochtend in een van de grootste vlooienmarkten ter wereld en je vindt hier alles wat er maar bestaat.

Tapas, tapas en nog eens tapas

Overal en wanneer je maar wilt kan je tapas eten. Een van de beste manieren om Madrid en Spanje te leren kennen, is door de lokale gerechten en de wijn. Spanje heeft een zeer goede keuken, dus neem geen genoegen met kip en patat. Kijk uit voor de 'toeristenvallen', vooral in het gebied van Santa Ana, waar mensen vooral zitten voor de fijne atmosfeer, maar de kwaliteit van het eten lang niet altijd zo goed is als in andere plaatsen.

La Latina

Het mooie gedeelte van de dag in Spanje begint na 19.00 uur. Mensen dineren hier zo laat mogelijk en sommige restaurants openen hun deuren pas om 21.00 uur. Begin je avond door te genieten van een paar drankjes in Plaza de la Cebada en vervolg je avond in de straat Cava Bajan, waar je de beste restaurants vindt.

Santa Ana/Huertas

Santa Ana en Huertas zijn levendige gebieden, maar zoals Cava Baja vol is met Spanjaarden, zitten deze plekken vol met toeristen. Probeer Cervezeria alemana in Santa Ana en geniet van heerlijke tapas en geweldig eten. Het restaurant is geopend in 1904 en is sindsdien een fantastische plek geweest om te ontspannen en mensen voorbij te zien komen. De straat erachter, C/Huertas, ligt naast C/Principe en heeft een plaats waar je tapas kan eten. De plek is 130 jaar oud en staat bekend om de beste plek voor tapas in Madrid.

Andere gebieden zoals Los Gabriel, Fino Bar en Viva Madrid zijn ook zeker de moeite waard te bezoeken.

Rondreizen

Sta niet te vroeg op, de nachten zijn namelijk lang en de ochtenden en avonden kort. Je kan veel van Madrid zien door over een van de grote boulevards te lopen. Iets wat je moet hebben gezien is het Prado Museum, een echt avontuur voor degenen die van kunst houden. Je vindt hier gouden schilderijen van kunstenaars als Velazques, El Greco's en Goya's. Het museum is de trots van Spanje en kan goed vergeleken worden met het Louvre in Parijs.

Als je weg wilt van het lawaai en de auto's, ga dan naar Retiro Park. Koop koffie en iets wat je makkelijk mee kan nemen om te eten en geniet van het leven. Laat de faciliteiten en schoonheid van het park je energie vernieuwen, zodat reis naar deze stad in volle kracht voort kan zetten.

Via KILROY kun je voordelig je hostel in Madrid boeken en we helpen je ook met voordelige vliegtickets naar Madrid!

Boek je reis naar Madrid

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact