Edinburgh

Edinburgh is een prachtige stad met middeleeuwse gebouwen.
 

Reizen naar Edinburgh

Edinburgh is volgens Unesco een van de mooiste middeleeuwse steden ter wereld. Dat is niet alles, de inwoners van Edinburgh houden nogal van een feestje! Er is een groot aanbod aan festivals, lekker eten en drinken.

Middeleeuws Edinburgh

Begin je reis naar Schotland in Edinburgh. Edinburgh is een van de mooiste middeleeuwse steden ter wereld: Unesco is het daar mee eens, want Edinburgh staat op de werelderfgoedlijst met verschillende highlights. Bekijk het uitzicht vanaf Calton Hill en bekijk de vele monumenten die er staan. Vanaf Princess Street loop je zo naar Dean Village: een groene oase aan het water van de Leith. Het oude gerechtsgebouw maakt de pittoreske sfeer van Dean Village af. In de Oude Stad van Edinburgh vind je "The Royal Mile" met het paleis Holyroodhouse en het kasteel van Edinburgh. In deze omgeving vind je ontzettend veel historische gebouwen. De Nieuwe Stad is ook een bezoek waard, beklim de 142 treden van het Scott Monument voor een uitzicht over de Oude en Nieuwe stad. De oudste kroeg van Edinburgh vind je op de Grasmarkt: drink een Schotse whisky in The White Hart Inn.

Tips voor leuke wandelroutes in Edinburgh
Alle Unesco sites bezoeken? Download dan de Edinburgh World Heritage app.

Uitgaan in Edinburgh

Er zijn ontzettend veel festivals in Edinburgh. Vanaf juni barst het los, denk aan filmfestivals, muziekfestivals, kunstfestivals, boekenfestivals en zelfs een festival over Schotse verhalen. Te gek om eens mee te maken! Kijk op deze website over festivals in Edinburgh voordat je gaat. Als je wilt stappen in Edinburgh, ga dan naar George Street en omgeving, er is een enorm aanbod aan bars, clubs en restaurantjes. Vergeet geen Scottish whisky te drinken en probeer ook de Schotse specialiteit Haggis.

Wat te doen in Edinburgh

Je kunt de stad op verschillende manieren verkennen. Duik de historie in op een leuke manier met een ghost-tour of wandeling door Mary King's Close. Bekijk kunst in de Scottish National Gallery, leer alles over Schotland in het nationale museum of bekijk het koninklijke schip Britannia.

Boek je reis naar Edinburgh

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact