Moskou

De meeste russen zijn Russisch-orthodox
 

Reizen naar Moskou

Bezoek de hoofdstad van Rusland en tevens de grootste Europese metropool: Moskou. Er wonen zo'n 10 miljoen mensen en de stad is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden. Moskou is het culturele, economische, politieke, religieuze en educatieve centrum van het land.

Moskou ligt tussen de Oka en de Volga en aan de 500 km lange Moskou rivier. De stad is naar de rivier genoemd en er zijn 49 bruggen die de Moskourivier overspannen. Er zijn industriële gebieden te vinden, maar over het algemeen heeft de stad een zeer groen karakter met zijn vele parken en (botanische) tuinen. Er wordt verondersteld dat Moskou de meeste miljardairs ter wereld herbergt, maar ook armoede maakt een groot deel uit van de stad. De snelmoderniserende skyline van de stad is indrukwekkend. Ontdek Moskou in al zijn facetten.

Bezienswaardigheden in Moskou

De meeste bezienswaardigheden van Moskou liggen in de eerste ring rond de stad. Je kunt er wandelend makkelijk je weg vinden.

Het Kremlin vormt het echte hart van de stad. Naast de residentie van de president zijn er hier prachtige historische gebouwen te vinden. Aan de oostkant ligt het beroemde Rode Plein dat gezien wordt als het centrum van Rusland. De meest belangrijke highways van het land ontspringen hier. Vlak naast het Rode Plein staan het Mausoleum van Lenin en de prachtige 16e eeuwse Saint Basil Kathedraal. Deze kerk ziet eruit als een plaatje in een sprookjesboek en binnen vind je de meest prachtige kunstwerken en iconen.

De musea in Moskou bewaren enkele van de meest belangrijke collecties ter wereld. Eén van de meest beroemde is wel De Tretyakov Gallery met zijn prachtige foto's en schilderijen. Ook het Pushkin Museum of Fine Arts heeft een geweldige collectie van Sowjetkunst; daarnaast wordt er ook werk van beroemde schilders als Cézanne, Monet en Picasso tentoongesteld.

Als door het zien van alle kunstwerken je geest wat rust nodig heeft, neem dan een relax-momentje in één van de gezellige cafés die de stad rijk is. Ook kun je heerlijk tot rust komen in één van de vele tuinen zoals de Alexandrovsky-tuin, de Hermitage-tuin of in het park van het Kolomenskoe Klooster; dit is ideaal voor een picnick en een relaxte middag in een groene setting.

Activiteiten in Moskou

Voor een culturele avond ga je naar één van de voorstellingen in het theater. Een balletvoorstelling in het Bolshoi Theater zal je je hele leven bij blijven en voor goede muziek kun je terecht in de State Central Concert Hall Russia; hier worden de allergrootste popconcerten gehouden.

In de zomer is er na een paar dagen vol cultuur niets lekkerder dan het strand. Aan de noordkant van de stad ligt het Serebryaniustrand waar je heerlijk kunt relaxen. Maar wat te doen in de winter? Geen nood, om de balans op peil te brengen tussen cultuur en fysieke activiteit kun je gaan cross-country skieën in één van de vele parken van de stad. Of je gaat lekker schaatsen in het Gorky park, da's ook lekker. De traditionele manier van ontspannen - naast het nuttigen van wodka - is je onder te dompelen in een banya. Dit is een badhuis met sauna's en baden. De meest populaire in Moskou is Sandunovskiye, gelegen aan Ul Neglinnaya 14, str 3-7, city centre.

Ook kan er goed gewinkeld worden in deze stad. Bij het Rode Plein vind je de mega shopping mall GUM. Mocht je op zoek zijn naar luxe sierraden, zet dan koers naar Tverskaya Ul Street en naar Tiffany & Co. In deze straat vind je tevens veel dure, exclusieve mode. Zorg wel voor een zak met geld, anders zit er niets anders op dan kijken, kijken en niet kopen.

Nachtleven van Moskou

Het nachtleven in deze stad, leeft een eigen leven. Rond de Tverskaya Ul Street vind je de meeste populaire barretjes. Het zuidelijk deel staat juist bekend om de vele blingblingclubs en restaurants. Als je wat inwoners van Moskou leert kennen, kun je op de beste feesten terechtkomen want zij weten de weg. Is het tijd voor jazz? Ga dan naar Jazz town (Taganskaya pl 12, Zayauzie). Dit is een grote casinoclub met superveel live jazzoptredens. Voor de echte feestvierders is Moskou het Mekka van Europa. Er zijn onwijs veel mooie en minder mooie barretjes en clubs. Maar als je na al dat feesten zin hebt in een rustiger avondje, ga dan zeker eens kijken in het Moskou circus.

Transport in Moskou

De metrolijn 11 brengt je overal in Moskou waar je maar wilt zijn. De oudste stations zijn gebouwd in 1935 en ze staan bekend om hun prachtige kunstwerken en architectuur. De metro's zijn altijd druk en zakkenrollers weten daar goed raad mee. Let dus op. Bussen, trams en taxi's bieden een goed alternatief voor het reizen met de metro. Je kunt uiteraard met je eigen auto de stad doorkruisen, maar het verkeer is één groot gekkenhuis gedurende de spits, omdat alle 2,5 miljoen bestuurders maar één doel hebben: van A naar B.  Er is een prima treinnetwerk dat Rusland verbindt met oosterse- en West-Europese steden. Een fantastische ervaring is het reizen per boot. De rivieren in het land lenen zich daar uitstekend voor en je kunt zo bijvoorbeeld naar Sint Petersburg reizen.

Wanneer

In Moskou heerst een landklimaat, dus de winters zijn lang en koud, en de zomers zijn een stuk warmer en vochtig. De warmste maanden zijn juni-augustus. De natste maand is juli. In de zomer hebben de Russen zelf ook vakantie, dus reserveer accommodatie zodat je niet uren hoeft te lopen zoeken.

Tips

De Russische kerst- en nieuwjaarsvieringen zijn geweldig om mee te maken.

Een leuke accommodatie in Moskou is het schiphotel Alexander Blok, gelegen in het stadscentrum, Krasnopresnenskaya nab 12A. Hier kun je nightclubbing ervaren óp de Moskou rivier, en dat alles in een comfortabel hotel

Boek je reis naar Moskou

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact