Malta

De oostkust van Malta bestaat uit stranden, natuur en havens.
 

Reizen naar Malta

Malta en de eilanden Gozo en Comino liggen in de Middelandse Zee. De oostkust van Malta wordt het drukst bezocht en bestaat voornamelijk uit kusten, stranden en havens. Het westen van Malta ligt een stuk hoger boven zeeniveau en de kustlijn bestaat uit hoge kalkstenen rotsformaties.

Malta heeft het hele jaar door zonneschijn en door de rijke geschiedenis is Malta één groot museum. Neem een duik in de historie, het nachtleven of in de Middellandse Zee.

Nachtleven in Malta

Malta heeft alles wat je hartje begeert als je van feesten houdt! Van bars tot clubs, waar grote internationale dj's draaien. Ook houden de Maltezen van festivals en hebben ze vele tradities, zoals dorpsfeesten met een flinke dosis fanfaremuziek.

Bezienswaardigheden op Malta

De prehistorische bouwwerken zoals de Tempels van Tarxien, de tempels van Hagar Qim en Mnajdra en de tempel op Gozo Ggantija zijn ouder dan de piramides in Egypte. Bijzonder aan de Hagar Qim tempels is dat hij precies is uitgelijnd aan de zon en de maan. Het Grootmeesterpaleis, waar het parlement zetelt en het St.James Centre zijn gerestaureerde oude gebouwen die je niet mag missen. Malta barst van cultuur met een groot aanbod aan kunst, theater en muziek.

Natuur op Malta

Op Malta, Comino en Gozo is het bijna altijd mooi weer en dus erg geschikt voor buitenactiviteiten. Gozo is zo prachtig en rustgevend dat het een perfecte dagtrip is voor een wandeling. Bekijk de zonsondergang vanaf het hoogste punt van Malta, Dingli Cliffs, met een uitzicht van 360 graden.

Actief op Malta

Dankzij de enorme kliffen en rotsformaties op Malta leent het land zich perfect om te klimmen. Het water warmt lekker op in de zomer, met een gemiddelde watertemperatuur van 23 graden in de zomer, is het fijn te zwemmen, te duiken en te snorkelen.

Beste reistijd Malta

De zomers kunnen erg heet zijn en daarom kun je het beste naar Malta reizen in juni of september/oktober. Temperaturen kunnen in augustus oplopen tot over de 40 graden.

Boek je reis naar Malta

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact