Florence

Florence is de hoofdstad van het pittoreske Toscane
 

Reizen naar Florence

Florence ligt in Toscane in het midden van Italië en is zeker een van de meest populaire Italiaanse steden. In deze stad kun je unieke architectuur en schitterende kunstwerken bekijken. Maar Florence heeft ook een historische charme en natuurlijk winkels met de beste Italiaanse modemerken. Deze romantische stad is echt de ideale plek voor een citytrip. Boek dus je reis naar Florence via KILROY!

Florence is de hoofdstad van het pittoreske Toscane. Deze stad is een must-see als je door Italië reist, zeker als je van de echte Italiaanse sfeer houdt. Florence staat bekend als de bakermat van de Renaissance, waardoor degenen met een voorliefde voor cultuur hier zeker aan hun trekken komen. Tegelijkertijd is deze fantastische stad de beste modestad na Milaan. Dus als je van shoppen houdt, Florence is the place to be!

Het culturele hoogtepunt van Florence: de Santa Maria del Fiore kathedraal

De cultuurschatten van Florence liggen dicht bij elkaar in de oude stad. Het beste kun je de oude stad te voet verkennen. Een van de culturele hoogtepunten in de stad is de Santa Maria del Fiore kathedraal op het Piazza del Duomo. Deze kathedraal is een goed beginpunt voor je culturele tour door Florence. De buitenkant van de kathedraal is een waar monument, met haar rode, witte en groene marmeren versierselen. Ook het fantastische ontwerp van het houtsnijwerk in de kapeldeuren, die voorin de kerk apart bewaard worden, is zeker het bekijken waard!

Niet alleen van buiten is de kathedraal indrukwekkend, ook de binnenkant moet je gezien hebben. Als je binnen staat, merk je pas echt hoe groot de koepel is die de bekende Renaissance architect Filippo Brunelleschi heeft ontworpen. Als je geen last hebt van hoogtevrees, beklim dan ook de toren. Voor een klein bedrag heb jij het beste uitzicht over Florence, de rivier de Arno en de omliggende bergen.

De historische hoogtepunten van Florence

Vanuit de kathedraal kun je naar beneden lopen naar het oude stadsplein waar Michelangelo's bekende beeld van David staat. Dan is het nog maar een kleine stuk lopen naar een van de andere hoogtepunten van Florence: de Ponte Vecchio. Deze brug staat bekend om de vele winkeltjes en huisjes die op de brug staan, iets wat normaal was in de Middeleeuwen. Tegenwoordig zitten er veel juweliers en souvenirzaakjes op de brug. Je moet wel over de Ponte Vecchio komen als je sightseeing doet in Florence.

World-class kunst in Florence

Achter het plein in de oude stad richting de rivier ligt het beroemde Galleria degli Uffizi museum. Door velen wordt dit museum gezien als een van de beste ter wereld en staat bekend om werken als 'The Birth of Venus' en 'Spring' van Botticelli. De kunstcollectie van het museum is enorm en je kan hier dan ook minstens een halve dag spenderen. Doordat het museum een populaire attractie is voor toeristen, mogen er maar 600 mensen tegelijkertijd naar binnen. Het is slim om een bezoekje aan het museum te reserveren via de website om lang wachten te voorkomen. Laat dit je niet afschrikken, het Galleria degli Uffizi musuem is zeker een must-see als je naar Florence gaat!

Winkelen in Florence

In Florence kan je met gemak al je tijd spenderen aan alle culturele hoogtepunten in de stad. Maar als je even geen zin hebt in cultuur, historie en kunst, dan kun je altijd nog gaan shoppen! De meeste winkels vind je in het gebied tussen de kathedraal en de rivier. De Via Tornabuoni is de exclusiefste straat waar alle bekende merken een winkel bezitten. Aan het einde van de straat, richting de rivier vind je ook de meest bekende Italiaanse schoenenzaak van Salvatore Ferragamo. Zijn winkel zit in een Middeleeuws paleis - Palazzo Spini Feroni - en hier schoenen kijken is een ervaring op zichzelf! De kelder is omgetoverd tot een museum waar met behulp van foto's en veel schoenen het Ferragamo's verhaal verteld wordt vanaf het begin in 1930. Dit is zeker een goed alternatief voor een van de vele musea in Florence!

Marktjes in Florence

Als je meer van de echte Italiaanse ambiance houdt en niet veel geeft om dure, luxe spullen, dan is de Mercato Centrale in de San Lorenzo wijk zeker leuk om te bezoeken. De markt is slechts tot 2 uur 's middags geopend, dus je moet in de morgen al gaan. Het is leuk om te kijken hoe de Italiaanse huisvrouwen luid pratend en wild gebarend de meest heerlijke dingen kopen.

Rondom de Mercato Centrale ligt de San Lorenzo markt, die wel altijd open is. Hier kun je de gebruikelijke nepmerken, goedkope sjaals en leren spullen kopen.

Florence is een fantastische stad waar veel te doen is. Je kan met gemak een week in Florence spenderen dankzij alle musea en culturele hoogtepunten. Maar ook voor een romantische weekend moet je naar Florence gaan. De stad is compact en erg sfeervol. En Florence moet je natuurlijk gezien hebben als je een rondreis maakt door Italië.

Boek je reis naar Florence

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact