Italië

Laat je verbazen door de sprookjesachtige landschappen van Italië
 

Reizen naar Italië

Italië, het land van passie en hartstocht, staat al jaren boven aan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlanders. Dit is geen verrassing want Italië biedt een fascinerend mengsel van cultuur, natuur, eten, winkelen en folklore, alles overgoten met hartstocht!

Zoveel meer...

Pasta, pizza en voetbal is waarschijnlijk het eerste waar mensen aan denken als ze over Italië praten. Maar Italië heeft zo veel meer te bieden. Ten eerste is er veel cultuur te vinden. In de hoofdstad Rome vind je nog veel sporen van het verleden van Italië zoals het Colosseum, Pantheon, Forum Romanum en het Vaticaan. Dit is nog maar het begin!

Als je meer naar het zuiden van Italië gaat vind je in de stad Pompei de nog altijd actieve vulkaan Vesuvius. In Pompei, de stad die na de uitbarsting van Vesuvius in augustus 79 AD bedekt was onder as en lava, heeft de tijd stil gestaan. Hier heb je de kans om het verleden opnieuw te beleven.

Naast Rome zijn er nog meer mooie culturele steden zoals Florence, Pisa, Sienna, Venetië en vele anderen. Elke stad heeft zijn eigen beroemde bouwwerken en musea. Cultuur genoeg dus in de Italiaanse steden!

La Dolce Vita

Het is waarschijnlijk geen toeval dat de beroemde film`La Dolce Vita´ (het Mooie Leven) in Italië opgenomen is. De oude Romeinen verslonden hier al veel smakelijk eten en wijn. En, de Italianen hebben nog steeds een passie voor lekker eten en wijn. Dit is een land waar al je zintuigen worden bevredigd!

Sicilië

Sicilië is één van de meest opwindende bestemmingen in Italië, voornamelijk bekend van de maffia. Maar naast de maffia kent het eiland vele mooie stranden en steden, zoals Palermo. Een stad waar je alles kan krijgen wat je maar wenst.

Sardinië

Het eiland Sardinië is een van de mooiste plekken in Italië om te duiken. Het water is glashelder en onder water zijn er historische scheepswrakken te zien. Sardinië is beroemd voor zijn natuur met lange witte stranden en steile kalksteen rotsen die zich tot honderden meters uitstrekken in de zee.

De steden

Italië biedt ook de mogelijkheid voor lange stedentrips, met Rome natuurlijk als de klassieke favoriet, deze stad is gevuld met oude historische monumenten. Als je iets anders wilt zien, is Milaan in het noorden ook een mooie stad. Het is het dynamische economische centrum van Italië, en ook de thuisbasis van de mode-industrie. Andere klassieke favorieten zijn Florence en Bologna, en voor romantiek ga je natuurlijk naar Venetië.

Roadtrip of wandeltocht?

Italië heeft veel gebieden die goed geschikt zijn om te verkennen per auto of te voet. Toscane, ten noorden van Rome met Florence als centraal middenpunt, is de grote favoriet met landschappen die rechtstreeks uit schilderijen van de Renaissance lijken te komen. De afstanden tussen steden en dorpen zijn minimaal en de omliggende natuur is perfect voor een wandeling. Er zijn vele wandelpaden om uit te kiezen en zijn goed met elkaar verbonden.

Een ander gebied dat het beste met de auto ontdekt kan worden is de prachtige Amalfi Kust. Deze kustlijn rekt zich uit tussen Sorrento en Salerno en is beroemd vanwege haar natuurlijke schoonheid en zijn charmante kleine dorpjes die zich letterlijk aan de rotswanden van de oceaan vastklampen.  Verder zijn de alpen een populair gebied om te wandelen en te hiken.

Het punt van vertrek..

Als je plannen hebt voor een grote reis rond Europa, vergeet dan niet dat Italië het perfecte vertrekpunt is voor verdere ontdekkingsreizen en tochten. Vanaf Bari en Brindisi vertrekken er veel veerboten naar Griekenland, maar het is net zo makkelijk om met een veer- of zeilboot te varen, recht over Adriatische zee naar bijvoorbeeld Kroatië. Italië kan het begin zijn voor een reis rond de Adriatische zee!

Boek je reis naar Italië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact